Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

IP  

2 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jakie mam IP?

• Wewn?trzne.
      0
    • Zewn?trzne.
      2
    • Nie mam poj?cia.
      0

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam nie dawno zmieniłem internet z Interface na Stiingram (stiingram.pl) przy zakładaniu prosiłem o IP zewnętrzne moja mama wypełniła papierek (bo ja jestem nie pełnoletni). I tak chce postawić serwer. Postawiłem działa ale tylko u mnie. Przeczytałem, że przyczyną może byc zewnętrzne IP. Dzwonie do admina o on mi mówi, że na jego komputerku pisze, że mam IP zewnętrzne. Przepraszam go, że zaszła pomyłka. Ale czytając tuty jak sprawdzić IP wew czy zew wszystko wychodzi na to, że mam wew. Narazie nie chcę się kłócić skoro nie mam 100% pewności.

IP z ipconfig: 192.168.1.103

Opublikowano

Wejdź na twojeip.wp.pl i wyślij to ip to ci powiem, a jeśli nie, to sprawdź jakie masz IP na twojeip.wp.pl rozłącz i podłącz neta i sprawdź jeśli ip ci się zmieni to znaczy ze masz wewnętrzne ;)

Opublikowano

Ok czekaj zara edytne posta...

@EDIT:

No ip się nie zmieniło. Ale jak czytałem to w IPCONFIG musi być takie samo a jest inne. I w dodatku mam w zakresie (w IPCONFIG) 192.168.1.103!

Zara zwariuje musze dać serwa na infe aby dostać 6 ;)

Opublikowano

-.- Człowieku nie ważne jakie masz w ip config i tak ludzie będą się łączyli do serwa przez to ip co ci się pokazało na twojeip.wp.pl

Tylko ty będziesz się łączył z serwerem przez ip: 192.168.1.103 czy jakie tam masz.,

Mam nadzieję, że pomogłem prosze o malutkiego + ;>

Opublikowano

Tak raczej modem chociaż nie jestem pewien. Urządzenie jest właczone do gniazdka bezpośrednio (bez kabla) do niego podłaczone są dwa kable antena i komputer wtyczki sa te same takie wciskane i są tylko te dwa wejścia.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...