Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pytania Dla Ubiegających Się Na Kida .

Omek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Oto spis pytań dla ubiegających się na kid moderatora działu CA.

1.Użytkownik zakładający temat dodaje posta o treści: "Dzięki, temat wyjaśniony. Można close" . Co robisz?

2.Co byś zmienił w dziale?

3.Co sądzisz o obecnej moderacji działu w którym chcesz być kidmoderatorem.

4.Jak wyobrażasz sobie bycie kidmoderatorem?

5.Czy uczestniczysz w jakimś innym projekcie? Poza MPCForum.PL

6.Jak się uczysz w szkole? Jakie masz stopnie? Wykonaj działanie: 2+2x2

7.Opisz najbardziej skuteczny sposób na wykrycie zagrożeń czekających na forum (keyllogery, wirusy,l trojany itp.).

8.Napisz swoją małą definicje na temat flamewaru, spamu, trollowania oraz posta niełamiącego regulamin.

9.Jaki jest według Ciebie twój wkład w dział, w którym obiegasz się o stanowisko?

10.Opisz swoją wiedzę na temat gry, w dziale której chcesz moderować.

11.Jakie Twoim zdaniem są zadania kidmoderatora?

Odpowiedzi dodajecie jednorazowo w tym temacie .

9368_gold.png

Opublikowano (edytowane)

Podanie replite13

1. zamykam temat nie pisząc "na zgodę autora zamykam " ponieważ nabijam niepotrzebnego posta

2.Hmm .. nie dawno wszystko zostało uporządkowane , poradniki do poradników itp . . Można by jeszcze dodać sub forum dotyczące filmów na c.a

użytkownicy mogli wstawiać tam swoje filmy , dodane tam były by tutki jak nagrywać / czym nagrywać

3.Moderacja działu jest bardzo dobra , Enzil , Omek oraz GlactikX według mnie bardzo dobrze się spisują .

4.Normalnie , jak zwykłym człowiekiem , a nie jakimś królem .Który podaje się za nie wiem kogo .

5.Nie

6.Miałem kilka problemów , to była moja długa nie obecność na forum . Teraz wszystko poprawione (dst-d | 2+2x2 = 6

7.Po pierwsze , sprawdzić czy działa skan

Po drugie , jeśli będzie coś niepokojącego , odrazu zgłaszam to moderatorowi działu lub gdy jest offline Global Moderatorowi

8.Spam - jak sama nazwa mówi , nie potrzebne pisanie lub jak ktoś inny uważa nabijanie postów . Czyli :

- powtarzanie tego samego co osoba wyżej

- pisanie duble postów zamiast używanie opcji edytuj ( nei chodzi tu o zamuł internetu tak zwanego "lagga")

9. Przed moim urlopem wykonywałem bardzo duzo tutków , instrukcji oraz informacji dotyczących gry . Teraz nie ma już ciekawych tematów na robienie tutków , ponieważ większość już jest

10.Combat Arms - typowa gra FPP , czyli , gramy przeciwko sobie , zdobywamy nowy bronie oraz ekwipunek . Możemy grać różne tryby od Eliminacji az po quarantine .

Oczywiście jak by ktos nie wiedział wszystko odbywa się w sieci (przez internet) oznacza to że możemy grać z kolegami lub przyjaciółmi razem w zespole jak i przeciwko .

W grze występuje ogromna ilosc bronie do wyboru , zależy kto jaki ma gust i umiejętności .

11. 1) Pomoc innym użytkownikom działu

2) Dbanie o porządek na forum .

3) kierowanie tematów , do odpowiednich sub forum ( poradnik (tut) do poradników)

Edytowane przez omekpall

9368_gold.png

Opublikowano (edytowane)

Podanie mata

1.Użytkownik zakładający temat dodaje posta o treści: "Dzięki, temat wyjaśniony. Można close" . Co robisz?

- Zamykam temat wg mnie nie ma sensu pisanie ze zamykam bo to podchodzilo by pod spam

2.Co byś zmienił w dziale?

Przede wszystkim lepsza organizacja i dyscyplina. Konkursy dla użytkowników. Usunąć dział "CA Serwery zagraniczne" wg mnie mało kto tam zagląda...

3.Co sądzisz o obecnej moderacji działu w którym chcesz być kidmoderatorem.

Mam się podlizywać ? Nie no tak na serio to nie mam nic do zarzucenia. Chociaż ostatnio rzadziej udzielacie się na forum i m.in dla tego chce zostać KidModem (ale to oczywiście nie główny powód)

4.Jak wyobrażasz sobie bycie kidmoderatorem?

Wiekszy udział w życiu forum. Pomaganie innym na tyle, ile jest to możliwe. Zamykanie tematów gdy odpowiedź dogłębnie zostaje udzielona

5.Czy uczestniczysz w jakimś innym projekcie? Poza MPCForum.PL

Obecnie zajmuje się głównie forum MPC więc nie mam czasu na inne duperele

6.Jak się uczysz w szkole? Jakie masz stopnie? Wykonaj działanie: 2+2x2

2x2 = 4

+2 = 6   ktoś tu się nie dał wrobić

7.Opisz najbardziej skuteczny sposób na wykrycie zagrożeń czekających na forum (keyllogery, wirusy,l trojany itp.).

Myślę że jestem za mało rozwinięty w projektowaniu programów aby coś takiego zrobić (antywir ). A tak series : duże zaangażowanie userów. Gdy widzą że ktoś dodaje takie wirusy itp. niech użyje opcji "Raportuj" i czym prędzej powiadomi kogoś z administracji. A jeżeli mam chronić siebie, nie innych to po prostu oglądam SCAN jeżeli go nie ma nie pobieram pliku

8.Napisz swoją małą definicje na temat flamewaru, spamu, trollowania oraz posta niełamiącego regulamin.

- Flamewar - kłótnia najczęściej z użyciem wyzwisk i obelg w tematach na forum

- SPAM - pisanie postów nic nie wnoszących do tematu, których celem jest nabijanie postów

- Trollowanie - Umyślne wpływanie na innych użytkowników forum, aby m.in ośmieszyć ich

- Post nie łamiący regulaminu - np. odpowiedź na zadane w temacie pytanie, całkowicie zgodny z regulaminem,

9.Jaki jest według Ciebie twój wkład w dział, w którym obiegasz się o stanowisko?

Uhhhh wkład myślę że taki znwu najmniejszy to nie jest... Często siedze w tym dziale , mam duzo postów. Myślę że na to pytanie powinien odpowiedzieć któś kto patrzy na mnie z boku....

10.Opisz swoją wiedzę na temat gry, w dziale której chcesz moderować.

Pisałem to w Aplikacji W grę Combat Arms gram od 1,5 roku. Na początku grałem czysto, ale w którejś rozgrywce spotkałem gostka z telekillem (myślę sobie bajer jest ) to spróbuje. Spytałem go skąd ma hacka a ten MPCFORUM - (myślę co to jest ? ....) ale dobra wpisuje w google i jest . No to klikam i po raz pierwszy ukazało mi się MPC szybko poszukałem Combat Arms i pobrałem hacka. Miałem radochę ale trwało to dosyć krótko po raz pierwszy ujrzałem bana. Potem już nałogowo hackowałem tym samym straciłem 11 kont. Ostatnio postanowiłem "gram czysto". i od listopada nie hackuje dlatego mam range CSM 4. Ostatnio Enzil poprosił mnie o nagranie GamePlaya z hacka. No cóż zrobiłem to i bana na całe szczęście nie dostalem. Niby konto lamerskie ale nxon juz raz sie pomylił banując mi złe konto.

11.Jakie Twoim zdaniem są zadania kidmoderatora?

- Zamykanie tematów w których odpowiedź została całkowicie udzielona

- Udzielanie tej odpowiedzi to co napisalem UP

- Zamykanie i Raportowanie tematów w których ktoś usiłuje wstawić Keyloggera itp

- Pomoc innym użytkownikom

- Pomaganie Moderatorom np. robienie GamePlay`ów (dla Enzila )

Edytowane przez omekpall

9368_gold.png

Opublikowano

Hmm ... wg. mnie w odpowiedziach lekka przewaga na korzyść Replite (55%).

Ale głos na -Matt- (bez urazy Replite)

-Matt-'a widzę trochę częściej na MPC.

Za to Replite dużo udziela się jako grafik tak samo dla CAP jak i zwykłych użytkowników.

Szczerze mówiąc ... dodałbym ich obu na próbę.

Widać że im zależy na tym i podchodzą do tego na serio.

Dział jest spory. Ja zajmuję się głównie organizacją ...

Myślę że byłaby dobra współpraca z obiema osobami.

Tyle ode mnie.

• Płyta Główna MSI Gaming 970  • Procesor AMD FX 8350 8x4.0GHz (OC 4.5GHz)  • Chłodzenie Silentium PC Spartan PRO 

• Pamięć Ram (4x2GB) 2x 2GB A-Data Gaming + 2x 2GB Kingston HyperX 1600MHz CL9  • Zasilacz XFX Core 550W Bronze 80+  

• Grafika Gigabyte Radeon R9 270 OC 2GB WindForce2X (950/5600)  • Obudowa Silentium PC Brutus M25  • System Windows 10 Pro

• Monitor BenQ 24" XL2430T 144Hz 1ms  • Dodatkowo TV Samsung 40" 3D H6400 400Hz

• Klawiatura Razer Deathstalker Essential  • Mysz SteelSeries Rival  • Podkładka A4Tech Bloody B-070  Słuchawki MSI Gaming DS501

Opublikowano

No nie wiem ...

2 modów i 3 kidów do takiego nie wielkiego działu ?

To nie metin że potrzebne jest 40 modów i 151 kidów

9368_gold.png

Opublikowano

To jest tylko moje zdanie.

I tak decyzję podejmujesz Ty i Enzil ...

Jeżeli mam wybrać jednego to wybieram: -Matt-

Sry Replite - doceniam to co robisz ale jesteś trochę mniej widoczny w dziale niż Matt.

Aha trochę rażą błędy interpunkcyjne Replite ^^

Ale to szczegół.

• Płyta Główna MSI Gaming 970  • Procesor AMD FX 8350 8x4.0GHz (OC 4.5GHz)  • Chłodzenie Silentium PC Spartan PRO 

• Pamięć Ram (4x2GB) 2x 2GB A-Data Gaming + 2x 2GB Kingston HyperX 1600MHz CL9  • Zasilacz XFX Core 550W Bronze 80+  

• Grafika Gigabyte Radeon R9 270 OC 2GB WindForce2X (950/5600)  • Obudowa Silentium PC Brutus M25  • System Windows 10 Pro

• Monitor BenQ 24" XL2430T 144Hz 1ms  • Dodatkowo TV Samsung 40" 3D H6400 400Hz

• Klawiatura Razer Deathstalker Essential  • Mysz SteelSeries Rival  • Podkładka A4Tech Bloody B-070  Słuchawki MSI Gaming DS501

Opublikowano (edytowane)

replite.

@down

fail.

ale co tam, kłótnie nam są potrzebne bardziej niż człowiek zrównoważony.

Edytowane przez Lenart
Opublikowano

w sumie co by przeszkadzalo gdyby kidow bylo 3? wg mnie oboje powinnismy dostac szanse (ja po raz pierwszy, on x2) a tak zawsze bedzie ktos pokrzywdzony. sry za pisownie ale pisze z fona

sygnatura_old.png

| 2x Kidmod | Exmoderator | ExMPC Media Team | 3x Combat Arms Private | Banned | ExMPC Modder Team | Blue Member |

Opublikowano

dajmy na to że potem 2 dostanie moda.

po co 4 w tak małym dziale ? o.0

CA to dalej mały dział, nie było by z czego was potem oceniać.

byście mieli np. po 100 akcji moderatorskich, a uwierz mi że to jest nic.

Opublikowano

dajmy na to że potem 2 dostanie moda.

po co 4 w tak małym dziale ? o.0

CA to dalej mały dział, nie było by z czego was potem oceniać.

byście mieli np. po 100 akcji moderatorskich, a uwierz mi że to jest nic.

No dobra sam już nie wiem.... Ale chciałbym spróbować nowej roli...

UP

Spodziewałem się takiej odpowiedzi ^^

EDIT down

Marock zignoruje to bo nie chce kolejnej kłótni bo prowokujesz

sygnatura_old.png

| 2x Kidmod | Exmoderator | ExMPC Media Team | 3x Combat Arms Private | Banned | ExMPC Modder Team | Blue Member |

Opublikowano

Nie ma problemu .

Możemy dać 2 kidów lecz 2 z was później poleci .

Nie potrzeba nam 10 modów w tak małym dziale

9368_gold.png

• Dodaj nową pozycję...