Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Renekton

vorbesc

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja osobiście mam renektona i mi gra się nim bardzo dobrze jest z niego dobry fighter i nie najgorszy tank w teem fightah można wbić pentakila bez specjalnych problemów ja na razie doszedłem do 3 quadrakili na 1 roomie. Reasumując polecam renektona jak szukasz fightera :)

90% Nastolatków dostałoby załamania nerwowego, gdyby Justin Bieber stał na dachu wieżowca i miał zamiar skoczyć. Jeśli należysz do tych 10%, które wzięłoby krzesełko i popcorn i darło się: "Skacz lamusie!"- wklej to na swoją sygnaturę!

Szkoła jest jak kurnik, chodzę bo są jaja :P

Opublikowano

Nie sądzę że xin jest łatwy do ogarnięcia. A wracając do tematu Renekton jest bardzo dobrą postacią sprawdza się jako tak, a także jako fighter. Jeżeli masz go kupić to nie będzie to ip wywalone w błoto jeżeli lubisz grać takimi postaciami. Renektorn ma plus że nie ma many ani energi. Dobrze farmi miniony no i w team fightach daje radę. Moim zdaniem, jeżeli lubisz taki typ postaci to go kupuj ;).

Opublikowano

Pozwole sobie skopiować:

Renekton, The Butcher of the Sands

Ponieważ obecnie cisnę krokodylka do upadłego mogę uzupełnić projekt o jego facjatę.

Renekton należy do grona postaci, które zapisały się w kartach historii Ligi Legend i to nie za sprawą jego więzi rodzinnych ze znanym wszystkim Nasusem. Zły braciszek pustyni stał się bowiem pierwowzorem "Furii" czyli systemu ładowania wskaźnika wzmacniającego dostępne mu skille.

Na wstępie zaznaczę, że czempion ten posiada darmowe skille. Trudno określić jeden "sztywny" build dla Crocka (taki nadano mu pseudonim) - najczęściej budowany jest jednak na rasowego physical dps-a bądź pół-tanka. Oba buildy znalazły swoich sympatyków jak i przeciwników.

Wachlarz umiejętności Renektona nie należy do zbyt innowacyjnych. Największą nowością jest zastosowanie podwojonego dasha o charyzmatycznej nazwie "Slice&Dice" - gdy pierwszy (Slice) przetnie dowolny cel (także creepa) zostaje odblokowany jego następca (Dice). Skill ten posiada wiele zastosowań - od prostej farmy po zaawansowane ucieczki. Kolejną "umiejką" jest "Cull the Meek" czyli zadanie obrażeń wszystkim przeciwnikom wokoło, jednocześnie lecząc własną postać. Warto dodać, że skill ten jest dobrym źródłem ładowania Furii, bowiem za każdego trafionego przeciwnika pasek wzrasta o 5 do 25 maksymalnie. Ostatnią zabawką jest "Ruthless Predator" czyli skill będący głównym źródłem zadawanych obrażeń - pozwala on na wzmocnienie kolejnego auto-ataku nakładając dodatkowy efekt stuna.

Ultimate jest nawiązaniem do swojego brata - Nasusa. Pozwala on na chwilowe zwiększenie własnego życia (a swoją drogą także zwiększenie własnej aparycji), jednocześnie zadając magiczne obrażenia wszystkim przeciwnikom w pobliżu. Właściwie jedyną różnicą jest fakt, że Renekton podczas trwania "Dominusa" stopniowo zyskuje furię, co daje mu dodatkowego kopa.

Same skille może nie należą do czołówki pod względem nowości, jednak warto zaznaczyć, że ich animacje wyglądają po prostu ładnie. Ultimate nie prezentuje się zbyt szałowo jednak reszta arsenału posiada piękne animacje prezentujące wywijanie ostrzem na wszystkie strony czy dash w postaci hmmm "świderka" tongue.gif

Jak już wspominałem najciekawszym elementem postaci jest świeżo wprowadzony system nabijania Furii - za ten element odpowiada oczywiście passive. Furię zdobywać można na 3 sposoby - poprzez zwykły atak (+5 za każde uderzenie), dzięki skillowi "Cull the Meek" (+5 za każdy trafiony cel do 25 maksymalnie) bądź dzięki ultimate (+5/s). Ponadto, gdy pasek życia spadnie poniżej połowy, wartość zdobywanej furii wzrasta o 50%.

No dobra, ale po kiego grzyba nam owa furia? Otóż pozwala ona na wzmocnienie dowolnego skilla (oprócz ultimate) kosztem 50 furii (maksymalna wartość wynosi 100). Każdy skill oferuje inny "dopalacz" - oprócz bonusowych obrażeń są to kolejno: wzmocnienie heala, wydłużenie stuna oraz redukcja obrony przeciwnika przy drugim dashu.

Sam system nie należy do przełomowych, jednak miło urozmaica rozgrywkę wprowadzając kolejny element taktyczny. Podczas rozgrywki musimy odpowiednio rozdysponować zdobytą furię wymierzając odpowiedni skill w odpowiednim czasie czy stale pilnować poziom czerwonego paska. Furia jest także kluczowym elementem przy sprawnym junglowaniu.

Przyszedł czas na wady postaci. Renekton bez naładowanej furii jest po prostu słabszy od swych konkurentów - stąd konieczność jej ciągłego pilnowania. Ponadto dostępny dash ma bardzo "skromny" zasięg, choć z drugiej strony dysponujemy jego zdublowaniem. Do słabości dorzuciłbym jeszcze raczej kiepskie early oraz ciężki początek w junglowaniu (po przebyciu pierwszych 3 leveli zaczyna się zasuwanie).

Postać nie należy do najłatwiejszych - wymaga sporego ogrania i stałej kontroli sytuacji. Polecam nieco bardziej doświadczonym "ligowcom".

+ Heal i stun w skillach

+ Podwójny dash

+ Przy naładowanej furii zyskuje mocnego kopa

+ Mocne late game

+ Niezły farmer i jungler

- Słabe early game

- Dash posiada mizerny zasięg

- Bez naładowanej furii słabszy od swych konkurentów

- Heal w początkowej fazie niemal niezauważalny Kopia z http://leagueoflegends.pl/forum/

Podsumowując jest to bardzo dobra postać ale musisz ją ogarnąc nawet bardzo. Mi zajeło to 1 miech lecz znudziła mi sie gra nim po 10 wygranych nim nudzi on sie odradzam.

• 1 rok później...
Opublikowano

W początkowej fazie gry jest na pewno bardzo dobry. Też zależy na kogo. Sustain ma dobry zwłaszcza przy wbiciu ulti. Ogólnie postać bije mocno na początku gry ale jeśli się nie wyfarmi, wyfeeduje to w late gamie już nie kozaczy. Postać nie jest zła, są lepsze, ale za to przyjemnie się gra.

2536842761.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...