Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem Z Kompem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, mam problem z kompem. Normalnie korzystałem i go wyłączyłem i poszedłem (zwyczajnie go wyłączyłem), potem uruchamiam i co widzę? (patrz załącznik)

Komputer nie odpowiada na nic.. Kompletnie nie można z niego korzystac :/ Cokolwiek wcisnę na klawiaturze, mryga dioda od NumLocka i nic :/

Liczę na szybką pomoc :)

post-41222-0-50591700-1302363390_thumb.jpg

Opublikowano

Mi sie wydaje że masz coś z biosem lub coś sie stało z płyta główna. Nwm co dokładnie sie stało nie spotkałem sie z takim problemem

Lenovo Legion Slim 5 User
CPU: 
AMD Ryzen™ 7 8845HS GPU: NVIDIA® GeForce RTX™ 4060 (140W) RAM: 32 GB DDR5 5600 Mhz SSD: GoodRam PX700 1TB + SAMSUNG 970 Evo Plus 1TB 

Opublikowano

Nom też dobre pytanie.

Bo jak nie to masz proo problem.

Lenovo Legion Slim 5 User
CPU: 
AMD Ryzen™ 7 8845HS GPU: NVIDIA® GeForce RTX™ 4060 (140W) RAM: 32 GB DDR5 5600 Mhz SSD: GoodRam PX700 1TB + SAMSUNG 970 Evo Plus 1TB 

Opublikowano

musisz rozkurwić kompa młotem i nasrać na procesor to pomoże

Jedynie zgwałcenie kota pomoże

Opublikowano

Zresetuj biosa na wszelki wypadek, musisz wyjąć baterię z płyty głównej, wygląda jak zwykła bateria do zegarka na rękę, tylko jest kilka razy większa.

@Up'y

Pieprzeni pseudo informatycy, takim mówieniem "format" nic mu nie poradzicie, więc wypieprzać.

ek0nlf.png
|Postwrriter|ExModMapleStory|
By
Miyoshi.

Moze aktywnosc nie powala ale smialo mozna go nazwac wzorem dla nowych userow.Tak

Opublikowano (edytowane)

Formata i tak nie zrobię bo mam tam za dużo ważnych rzeczy, co do baterii na płycie głównej, nie patrzyłem, ale spróbuję, Dam edita.

Zresetuj biosa na wszelki wypadek, musisz wyjąć baterię z płyty głównej, wygląda jak zwykła bateria do zegarka na rękę, tylko jest kilka razy większa.

@Up'y

Pieprzeni pseudo informatycy, takim mówieniem "format" nic mu nie poradzicie, więc wypieprzać.

Dzięki, zadziałało :) Ale przy uruchamianiu, zanim Windows zaczął się ładować, pojawił się komunikat z biosu

CMOS Settings Wrong

I nie wiem o co chodzi :/

Edytowane przez Turek28
Opublikowano

Wejdź do BIOS'a i przywróć ustawienia domyślne, na dole powinno być napisane jaki przycisk jest za to odpowiedzialny.

A, ten, włożyłeś baterię z powrotem? Bo tak niejasno Ci powiedziałem(mam nadzieję że się domyśliłeś, żeby włożyć ją ponownie).

@down

To samo mu powiedziałem, nie wiem po co pisałeś?

ek0nlf.png
|Postwrriter|ExModMapleStory|
By
Miyoshi.

Moze aktywnosc nie powala ale smialo mozna go nazwac wzorem dla nowych userow.Tak

Opublikowano
Yhym kolejne tibijczycy którzy nie mają co robić ... jak chcecie spamować to spadać do tego działu

Przynajmniej nie mają 11 lat.

Włóż baterię (jeżeli tego nie zrobiłeś), jak tak to wbij w biosa i na dole ci pisze- reset default settings, albo w ostatniej zakładce.

Innym razem.