Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Info] Newsy Ze ŚWiata Crysis

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

`1)Właściciele wypasionych pecetów, którzy zdecydowali się na zakup Crysis 2, byli lekko zniesmaczeni.

OK, gra wygląda nieźle, ale czemu wykorzystuje DirectX 9, a nie wcześniej obiecany DirectX 11?

Crytek nie potrafił odpowiedzieć na to pytanie, choć od razu pojawiły się plotki, że już niedługo wyjdzie odpowiedni patch i wszystko naprawi.

Twórcy zaprzeczali, aż w końcu się przyznali.

~Patch do Crysis 2, dodający obsługę DirectX 11, dostępny będzie... już niedługo.

`2)Crysis 2 Nie Ustrzegł się zabawnych błędów..

~Błędy zobaczycie na filmiku poniżej.

`3) Polonizacja Crysis 2 - Wypowiedź Piotra Michalica:

`4) Drugi Patch:

~ 05.04.11 został opublikowany drugi już patch. Dzięki niemu nie będzie już problemu z oszustami w grze wieloosobowej. Likwiduje również wiele niedoróbek zarówno w multiplayer jak i w singleplayer. Dodatkowo poprawiono okno chatu, logowanie się do gry oraz zmienione zostały domyślne ustawienia VOIP. Poza tym łatka poprawia też interfejs przez co gra chodzi szybciej i jest bardziej stabilna.

`5)Patch z obsługą DX11

~~Niemiecki serwis PC Games opublikował wiadomość, że patch z obsługą DirectX 11 miał mieć swoją premierę 29.03.11. Redaktorzy tego serwisu powoływali się na nieistniejącym wpisie na Twitterze. Jeden z pracowników Jeden z administratorów forum MyCrysis.com oficjalnie zdementował te plotki i uprzedzał, iż w przyszłości takowe wiadomości będą się powtarzać. Poza tym administrator oficjalnie zapowiedział na ten tydzień patcha likwidującego wiele bugów związanych z trybem Multiplayer. Na obecną chwilę jest on bardziej potrzebny niż patch graficzny, gdyż większość użytkowników ma problemy z graniem oraz samym uruchomieniem tego trybu...

`6)CRYSIS 2 NIE DLA MOVE

PlayStation Move: Gra nie będzie wspierać kontrolera ruchu firmy Sony. Twórcy tłumaczą, że charakter rozgrywki jest na tyle specyficzny, że Move nie potrafiłby się do niego dobrze wpasować. Crytek uważa jednak, że jest to interesujący pomysł, ale to nie jest dobry czas, aby go w jakikolwiek sposób wykorzystać. Twórcy po cichu przyznają, że na tym etapie tworzenia gry zaimplementowanie urządzenia byłoby już po prostu zbyt trudne.

`7)Crysis 2 w szponach piratów:

Na forach piszą Jedna z najbardziej oczekiwanych strzelanek tego roku padła łupem piratów - weszli oni w posiadanie wczesnej wersji kampanii dla jednego gracza, a także klucza gry wieloosobowej. Zachęcamy do nie ściągania tej wadliwej wersji (nie działająca kampania, tylko DirectX 9) i poczekania do marca tego roku na legalną kopię gry. Do tego samego zachęcają oczywiście twórcy Crysisa.

źródełko:http://gry.wp.pl/wiadomosci/crysis-2-w-szponach-piratow-i-inne-ciekawostki-z-tygodnia,49847,1.html?ticket=69813497527287355EC2lfzulgNGAOZqQsrafcPQvpGM5N%2F1J93p5k7SNFM5sj62mUFE%2BmVVOU44IEIgh0OCWQhDhqT3gL9Ze6mhEExoUNrHehFTK0Teu63kqnl2%2BPCd6pOpU0uEk3lC%2F7TtCx5iou6ZyJSC7UVImq7mqw%3D%3D

`8) Nathan Camarillo - w rozmowie z serwisem GameShark wyjawił swoje stanowisko wobec zastosowania DRM'u w nowym Crysisie. Uważa on że firma nie ma innego wyboru - "działania garstki osób [ma na myśli wydawców, right?] sprawiają pewne niedogodności reszcie graczy. Czy grając w produkcje z wbudowanym DRM zauważę go? Nie bardzo. Wiem, że coś tam się w sumie dzieje, ale nie wpływa tak właściwie na odczucia z rozgrywki."

Czy tylko mnie bardziej przekonuje podejście Michała Kicińskiego (prezesa CD projekt) który twierdzi że o graczy lepiej walczyć jakością a nie gnojeniem ich?

Niektórzy szczęśliwcy dostali już swoje kopie drugiego Cryśka, w sieci pojawiają się natomiast pierwsze (sprawdzone) informacje o wersji PC. Oto kilka z nich:

- zmieniono nazwy ustawień graficznych, od teraz do wyboru mamy Hard, Very Hard i Extreme

- brak zaawansowanych opcji graficznych

- wszystkie ustawienia używają tekstur tej samej jakości

- wszystkie ustawienia działają na DX9

- obsługa DX11 dodana zostanie w patchu

- na płycie z grą nie ma edytora

- wersja premierowa nie pozbawiona została problemów wyłapanych w demie, jednak patch naprawiający je zostanie udostępniony w dniu premiery

- konsola jest dostępna(można tworzyć własne configi)

źródło:http://www.crysis2.pl/news.php?readmore=59

`9)Dziś szukając newsów o Crysisie dowiedziałem się , że przed premierą Crysis 2 Została wydana seria komiksów , która wyjaśnia co się działo między Crysis i Crysis II ..

wyjaśnia także "Początki" Alcatraza* ..

*Alctazar - Główny Bohater Gry Crysis ;)

`10)Zgodnie z ostatniego tygodnia ceremonii rozdania nagród, Crysis 2 "The Wall" Trailer zdobył wyróżnienie Złote Mi6 dla "Najlepsze wykorzystanie dźwięku " i nagrodę Srebrną Mi6 "Best Game Trailer Footage". - Najlepszy Zwiastun Gry :)

Tłumaczenie przy pomocy google tłumacz.. ;]

Edytowane przez Too_Short

beznazwy1kopiac.png

|Nob|Random|Hejter|

Opublikowano

Nie podam ,ponieważ szukałem tych informacji na bardzo dużo forach że aż nie zapamiętałem ;]

Masz bana na googlach ? tam to powinieneś znaleźć ;)

beznazwy1kopiac.png

|Nob|Random|Hejter|

Opublikowano

2 Nie znajdziesz;]

Dodam że niektóre informacje są z crysis-site.pl jak się nie mylę ;]

beznazwy1kopiac.png

|Nob|Random|Hejter|

Opublikowano

Aha . ;P Nie wiedziałem ;D

Dodam że ten temat będę aktualizował parę razy dziennie i będą nowe newsy ;)

beznazwy1kopiac.png

|Nob|Random|Hejter|

Opublikowano

Punkt 5 jest podwójny:

`5)Patch z obsługą DX11

~Niemiecki serwis PC Games opublikował wiadomość, że patch z obsługą DirectX 11 miał mieć swoją premierę 29.03.11. Redaktorzy tego serwisu powoływali się na nieistniejącym wpisie na Twitterze. Jeden z pracowników Jeden z administratorów forum MyCrysis.com oficjalnie zdementował te plotki i uprzedzał, iż w przyszłości takowe wiadomości będą się powtarzać. Poza tym administrator oficjalnie zapowiedział na ten tydzień patcha likwidującego wiele bugów związanych z trybem Multiplayer. Na obecną chwilę jest on bardziej potrzebny niż patch graficzny, gdyż większość użytkowników ma problemy z graniem oraz samym uruchomieniem tego trybu.serwis PC Games opublikował wiadomość, że patch z obsługą DirectX 11 miał mieć swoją premierę 29.03.11. Redaktorzy tego serwisu powoływali się na nieistniejącym wpisie na Twitterze. Jeden z pracowników Jeden z administratorów forum MyCrysis.com oficjalnie zdementował te plotki i uprzedzał, iż w przyszłości takowe wiadomości będą się powtarzać. Poza tym administrator oficjalnie zapowiedział na ten tydzień patcha likwidującego wiele bugów związanych z trybem Multiplayer. Na obecną chwilę jest on bardziej potrzebny niż patch graficzny, gdyż większość użytkowników ma problemy z graniem oraz samym uruchomieniem tego trybu.

Opublikowano

Sory ..

Teraz jest dobrze ?

Ja uważnie patrzyłem i widziałem 1x a nie 2 x ..

Nie wiem co się stało .. !;/!

beznazwy1kopiac.png

|Nob|Random|Hejter|

• 4 tygodnie później...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...