Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Od razu powiem że wiem jak obsłużyć cheat engine, ale nie oto tu chodzi.

Mam grę w flashu i wiem dokładnie jak napisana, ale nie mogę zeskanować wartości ponieważ taka opcja jest dla mnie niedostępna :P Nie chodzi mi tu o zmianę kodu filmu, ale o znalezienie tej wartości bez jej skanowania. Jak coś takiego mogę zrobić i czy w ogóle się da!

Opublikowano

Nie bardzo rozumiem... chcesz znaleźć wartość bez szukania?

Dokładnie. Opiszę to trochę dokładniej. Mam grę we flashu i wiem dokładnie jak ona jest napisana, czyli teoretycznie znam jej wartość. Ale nie mogę jej sprawdzić w normalny sposób poprzez wykluczanie błędnych wartości, ponieważ za każdym razem kiedy ją zmienię i zacznę szukać muszę zresetować grę, a to doprowadza do zmiany jej adresu. Wartość ta wynosi odpowiednio 1 i 0. Więc czy da się otrzymać tą wartość inaczej?

Opublikowano

Rozumiem ze CE crashuje grę tak? A to że wiesz jak jest napisana to nie znaczy że znasz jej wartość. Wartość masz przypisaną do jakiegoś adresu, który zmienia się z każdym włączeniem gry. Nie mam pomysłu jak to można zrobić. Może daj link do tej gry i wyjaśnij o jaką wartość chodzi to spróbuje coś wykombinować.

#Include <brain.h>

Opublikowano

bierzesz się za coć co nie przetrzymuje danych u ciebie na komputerze tylko ma serwerze , cokolwiek nie zmienisz po zmiania nadal będzie w takim stanie jaki pamięta serwer

jak mniemam chcesz więcej niż raz zagrać na zwykłym koncie w gre, tak ?

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

jak mniemam chcesz więcej niż raz zagrać na zwykłym koncie w gre, tak ?

Nie postawiłem sobie wyzwanie, aby zmienić cokolwiek. Wydawało mi się to najrozsądniejsze :P A i chciałem tak na przyszłość sobie popróbować :D Więc próbowałem z każdymi wartościami. Jest pewien sposób, aby zmienić pewną wartość w tej grze a żeby serwer nie widział na oficjalnej stronie, ale jego nie zdradzę :P

bierzesz się za coć co nie przetrzymuje danych u ciebie na komputerze tylko ma serwerze , cokolwiek nie zmienisz po zmiania nadal będzie w takim stanie jaki pamięta serwer

A i komputer przetrzymuje WSZYSTKIE wartości na komputerze tylko że wysyła je do serwera co jakiś czas, i sprawdza czy mu się to zgadza, jak coś :P

Dzięki, ale wiedziałem że z tego nic nie wyjdzie xD

Opublikowano

ale jak masz wartośc co raz została już wysłana na serwer nie masz mozliwości jej cofnać bez dostepu do danych

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

• Dodaj nową pozycję...