Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Fb Kilka Pytan

Danielkowy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam taka sprawę że jak jade na fish bocie to po koło godzinie robi sie albo czarny ekran albo lagi ;/ Co mozna z tym zrobic ?

I jeszcze jedno pytanie gdzie najlepiej lowic zeby miec duzo rybek i jak najlepiej ustawic metka.

Mój sprzęt;

Windows XP

Karta graficzna 256mb

Ram 768

Procesor jedno rdzeniowy 1.7ghz

Notebook PC

Pytanie do kogoś kto się dobrze zna na lapotopach . Rozkręciłem mojego laptopa i patrze i mam 2x po 512mb ram a w systemie pokazuje mi 768ram ... Co to moze być ? (robiłem formata)

1397240234.png

-

-

-

-

-

-

-

-

-

Jak coś zbieram -

;)

Opublikowano

Hmm?! A przy starcie systemu bios pokazuje że masz 1GB + RAM'u?

Jak tak to może system nie obsługuje więcej niż 768RAM,u [wątpię ale może i tak jest. ;p], a jak nie tzn. że coś z kościami masz nie tak.

A jak to nie to, to w takim razie spróbuj wejść do BIOS'u i ustawić w nim odpowiednie przydziały pamięci.

Edit1: Są różne BIOS'y poszukaj a na pewno znajdziesz.

Edit2: Jest jeszcze taka możliwość że płyta gł. nie obsługuje większej ilości RAM [bardzo stary komputer].

Opublikowano

To nic z BIOSEM

Po prostu jest tak zawsze ze jak zminimalizujesz z godzinke to potem czarne okno jest.Nie boj sie,fb nadal lowi :D

Ale nic nie rob,chyba ze chcesz przerwac prace fb

sstwc.jpg

Opublikowano

Nic w biosie, poprostu masz zintegrowana karte graficzna ktora pobira pamięc od ramu, dlatego z 1024MB masz 748MB odejmij sobie od 1024 te 748 to wyjdzie ci ile pobiera karta. :)

++++

784091427630431250239.png

Regulamin sygnatur

Opublikowano

Dzieki up za odpowiedz bo mnie to denerwowało ze mam 1024 ram a pokazuje 768 ;P

Doobraa dzieki wszyskim !

1397240234.png

-

-

-

-

-

-

-

-

-

Jak coś zbieram -

;)

Opublikowano

Witam.

Mam taka sprawę że jak jade na fish bocie to po koło godzinie robi sie albo czarny ekran albo lagi ;/ Co mozna z tym zrobic ?

Zamiast minimalizować okno, możesz przesunąć je w dół ekranu, to powinno zapobiec tworzeniu się czarnego ekranu.

asdasd_hswxpsn.PNG

o tak :D

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Z tym ramem w uruchom wpisz

dxdiag

i tam wszystko dobrze pokazuje...

sygna200.jpg

By ja ;]

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...