Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co Jest Crysis.?

Pro kiki Junior

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Crysis 2 to kolejna odsłona tej serii gier od firmy Crytek.

W grze zastosowano silnik CryEngie 3, który daje dużo do mówienia innym serią gier takich jak np; CoD, BF itp.

Akcja gry zaczyna się trzy lata po wydarzeniach, których świadkami byliśmy w pierwszej części. Przez ten czas obcy zadbali, by znaczna część naszej planety przeobraziła się w pole bitewne. Największe miasta świata, takie jak Rio de Janeiro, Londyn czy Tokio, stały się wyludnionymi ruinami, których ulicami władają sondy obcych, a niebo nad nimi patrolują masywne statki kosmiczne. Gracz zostaje rzucony w samo serce zrujnowanego Nowego Jorku, gdzie musi stawić czoło nie tylko potworom z innej planety, ale również wrogo nastawionym żołnierzom Crynet Ops Infantry.

Tym razem twórcy znacznie większy nacisk położyli na fabułę. Jej przebieg śledzimy nie tylko dzięki scenkom przerywnikowym, ale również poprzez konwersacje między postaciami oraz skanowanie zwłok. Ponadto w odsłanianiu sekretów scenariusza pomagają porzucone nagrania audio, na które regularnie natykamy się przemierzając zrujnowane dzielnice.

Crysis 2 od innych gier FPS odróżnia duża swoboda działania. W czasie zabawy przemierzamy duże nieliniowe lokacje, które powalają na zastosowanie wielu różnorodnych taktyk.

W porównaniu z pierwszą częścią spore zmiany zaszły w sposobie funkcjonowania nanoskafandra. Tym razem sposób jego działania jest nieco inny, do wyboru mamy dwa główne tryby: stealth (niewidzialność) i armor (podkręcenie statystyk). Każdy z nich możemy modyfikować, nakładając na niego dwa pomniejsze tryby dodatkowe. Oznacza to, że w każdym momencie nasza postać definiowana jest przez trzy wybrane przez nas modyfikatory. Kombinezon możemy regularnie usprawniać, zwiększając jego skuteczność poprzez dodatkowe moduły.

Crysis 2 korzysta z nowoczesnej technologii CryEngine 3, która gwarantuje wspaniałą grafikę i sprawia, że gra bez problemu radzi sobie z wyświetlaniem olbrzymich poziomów. Ważnym dodatkiem do rozgrywki jednoosobowej jest rozbudowany tryb multiplayer, przygotowany przez brytyjski oddział firmy Crytek. W produkcji zawarto wiele form potyczek drużynowych i zróżnicowane mapy. Każdy z uczestników walk zdobywa punkty doświadczenia, za które można odblokować nowe bronie i modyfikatory nanokombinezonu. Dobierając różne zestawy uzbrojenia i sprzętu tworzymy unikalną klasę postaci.

http://www.youtube.com/watch?v=EZRvhgbtMqA

wymagania sprzętowe: Core 2 Duo 2 GHz, 2 GB RAM, karta grafiki 512 MB (GeForce 8800GT lub lepsza), 9 GB HDD, Windows XP/Vista/7

Oficjalna storna.

http://www.ea.com/crysis-2

źródło; www.gry-online.pl

w83od2.jpg

Opublikowano

Omg...

Po co kopiujesz i tutaj wklejasz ?

Myślisz że jak wkleisz to tutaj to zwiększysz szansę na bycie modem / kidem tutaj ?

Wątpie.

Tutorial - to raczej coś co zrobisz sam , a nie pożyczasz od kogoś.

Opublikowano

@Good my wstawiamy tutaj te tutorale, aby rozkrecic ten dzial. Ten tutorial jest po to zeby nowi poczytali o grze. Ja sam poczytalem i mi sie podobalo.

Jak jest wklejone, to nie znaczy ze nie moze tutaj byc. Pozdrawiam.

;)

Opublikowano

No ale wy kradniecie czyjąś pracę.

Fajnie by wam było gdybyś napracował się długo nad tutkiem i ktoś go po prostu zerżnął ?

Bo dla mnie nie.

Napisz sam recenzję gry do Crysis i podpisz się sobą.

100x lepiej by było.

Wiem że chcecie to rozkręcić , no ale raczej spróbujcie swoimi metodami a nie innych.

Opublikowano

No niby podobno najlepsza gra tego roku.

Ja tak nie uważam , bo taką wtopę z tą grą walnęli na demo w ogóle serwer nie działały...

Jak Batek 3 wyjdzie na jesień to będzie dopiero gra ^

Opublikowano

Call Of Duty na pewno nie będzie najlepszą grą ze względu iż im dalsze części robią tym upadają bardziej.

Multi w Crysisie 2 jest nieco trudne i wymaga szybkiego opanowania umiejętności kombinezonu i celowania z ramienia. Najgorzej że tam wpadają takie same maniaki jak z COD-a.

Single jest całkiem super gdyby nie ta niema główna postać ale mam nadzieje że w 3 części już coś tym zrobią bo dopiero pod sam koniec usłyszeć głos Alcatraza?? No bez przesady.

Można powiedzieć że w tym roku EA wystrzeliwuje w górę. Dobra kasa za C2 i jeszcze do tego dobrze zapowiadający się BF3. Activision wymięka.

76561197995014005.png

Opublikowano

Nom, a skoro teraz ea ma wiecej kasy, beda leosze projekty :)

Ciekewe jak by byl crysis 3? Poza tym nie wiadomo jakie jeszcze gry wyjda. Moim zdaniem crysis i tak bedzie lepszy od coda.

;)

Opublikowano

No grą roku to na pewno nie jest , bo wychodzi Batek tak napisałem.

Jest bardzo dużo niedopracowań Crysisa ( brak łatek oraz braków systemu DX11 co powoduje osłabienie silnika graficznego )

Ja tam wolę poczekać na Batka i dopiero sobie na nim zagrać.

Opublikowano

Rób jak chcesz, dla mnie i tak crysis teraz jest najlepszy. Ale batek tez na pewno bedzie super, trzeba bedzie zagrac.

Co do crysisa, nie przesadzaj z tymi bugami. Silnik gry jest bardzo dobry.

;)

Opublikowano

Silnik jest genialnie zoptymalizowany - na moim Geforce 460GTX z pamięcią 1gb, 4gb ram i Phenomem II x4 955 3.2 ghz gra działa na full detalach w rozdzielczosci 1680x1050 - a do tego fpsów mam od ok 38-55. Więc nie jest źle:)

CS GO PLAYING

Global Elite

Lenovo Y50-70 Geforce GTX 860m Intel i7 4700HQ SSD 240GB + Monitor zęwnetrzny 60hz FHD

Tesoro Aegis X4

Steelseries Kinzu v3

Creative Aurvana Live!

Steam :

http://steamcommunity.com/profiles/76561198056403525

Czasem potrzeba ludzi do mixa/faceita. Zapraszajcie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...