Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie! Jestem nowy na MPC Forum, i znalazłem tu bardzo ciekawy dział, w którym właśnie piszę! Mam 14 lat, i czy jeśli znam jako tako podstawy C++ ( piszę konsolowe programy, jestem w trakcie kółka i krzyżyka :D ) to czy w przyszłości, gdzieś w wieku 20 lat mam szansę być jakimś pro programistą? Jestem bardzo ambitny i w tej chwili nie mogę się rozwijać z C++, gdyż mam dużo nauki w szkole, ale w wakacje może znajdę w necie jakiś kurs WinApi. Czy, tak jak wspomniałem, moja przyszłosć to programistyka? Za odpowiedź +.

9989.jpg

35353.png25315.png

Opublikowano

Jeśli się nie zniechęcisz to może ci się uda. Zależy jak się szybko uczysz, ile będziesz z tego rozumiał i będziesz umiał to wykorzystać w praktyce.

GrottyCracker22.png
Weteran
Opublikowano

czy w przyszłości, gdzieś w wieku 20 lat mam szansę być jakimś pro programistą?

Głupie pytanie, jak będzie ci się chciało i jak będziesz profesjonalnie się uczyć, tzn. nie z internetu, tylko np. na studiach, to oczywiście że będziesz.

Ale czy znajdziesz prace na stanowisku programisty, to już inna sprawa.

Opublikowano

@up nie pieprz glupot.

Mając internet i komputer w 6 lat możesz byc taki pro że pracodawcy będą się o Ciebie bili.

Studia, tak naprawdę na studiach nie wiele się nauczysz przydatnych rzeczy.

Ważne jednak żebyś w trakcie ty 6 lat coś napisał poważniejszego.

Jakiś duży projekt(najlepiej kilka). Wtedy masz już co wpisac do CV i pracodawca napewno wybierze Ciebie zamiast jakiś debili po studiach którzy nic nie umieją.

6 lat to wystarczająco dużo czasu. Aż za dużo.

liczylem na barce lecz ona niemogla wygrac.

Przez kibicow ktorzy przy rzutach roznych wolnych swiecili w messiego laserami

Opublikowano

@up nie pieprz glupot.

Mając internet i komputer w 6 lat możesz byc taki pro że pracodawcy będą się o Ciebie bili.

Studia, tak naprawdę na studiach nie wiele się nauczysz przydatnych rzeczy.

Ważne jednak żebyś w trakcie ty 6 lat coś napisał poważniejszego.

Jakiś duży projekt(najlepiej kilka). Wtedy masz już co wpisac do CV i pracodawca napewno wybierze Ciebie zamiast jakiś debili po studiach którzy nic nie umieją.

6 lat to wystarczająco dużo czasu. Aż za dużo.

Zgadzam się z tobą. Jak ktoś cie przyjmie do dobrej firmy możesz nieźle zarobić. Więc lepiej się uczyć jak najwcześniej bo jak pójdziesz na wyższą szkołę to będziesz już trochę obcykany. Gdybym wybierał między technikum a liceum wybrałbym technikum.

GrottyCracker22.png
Opublikowano

Sie tak podepne pod temat:

Jak ktoś cie przyjmie do dobrej firmy możesz nieźle zarobić

Czyli jakby np @KanciastySavi był już tym "PRO programistą", miał duże doświadczenie itd.. ile mógłby zarabiać tak ogólnie w takiej firmie (jako programista)?

Opublikowano

Zależy w jakiej... Jest różnica czy pracujesz w microsofcie, google, może jako informatyk w jakieś firmie lub jeszcze co innego...

W takiej zwykłej firmie to około 3-4 tyś złotych

RAsfepN.png
Opublikowano
W takiej zwykłej firmie to około 3-4 tyś złotych

Lol, nie ma to jak profesjonalna opinia :P

Najbogatszy człowiek świata jest nerd'em, rzucił studia na trzecim roku i założył Microsoft, więc z tego możesz sobie ekstrapolować zarobki dla siebie :}

Ta sygnatura jest pusta.

Opublikowano

Pocieszyliście mnie! Może nie będę jak Bil Gates, ale może kiedyś świat o mnei usłyszy < marzenia > ! :D

No to tak, tera zacznę się uczyć coraz więcej z programowania, a wkrótce zobaczycie moje dzieła ( słabe ) !:)

9989.jpg

35353.png25315.png

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

to nie usługi wróżbiarskie jak chcesz poznać przyszłość to zapraszam na odpowiednie do tego forum lub znajdź sobie jakąś cygankę

65994253024037513199.png

rozumiesz co to znaczy 800 x 200?

Nie nie rozumiem.

Oddawaj moje sygnatury.

Opublikowano

Sam mam prawie 14 lat i jestem na dużo większym poziomie :D

A co do tematu, wątpię żebyś się nie poddał, a jak dotrwasz tych 6 lat nauki i szybko się będziesz uczył, to coś z tego będzie :)

Ja i tak znajduje czas, szkoła, 30 min. programowanie lub coś innego i na dwór do końca dnia :)

• Dodaj nową pozycję...