Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak w temacie.

Szukam informacji na temat:

- Kompilowania pliku .hlp do .chm (gdyż znalazłem plik pomocy w formacie .hlp, który znajduję absolutnie nieakceptowalnym)

- Gotowego pliku pomocy .chm, zawierającego wszystkie (lub większość) funkcji WinApi - czyli MSDN (dla winapi) w wersji offline .

Dzięki wszystkim za pomoc lub jakieś wskazówki / sugestie.

Ta sygnatura jest pusta.

Opublikowano

@up: nie chce nikogo obrażać, ale geje jako swój znak mają tęcze, czy Twój kolor tekstu coś w związku z tym znaczy?

I tak poza tym WinAPI to nie jest zło. Nieraz sie b.przydaje, ale do pisania w nim programów od a do z to faktycznie, lepiej użyć QT itd..

Opublikowano

WinAPI jest jednak konieczne do pisania poważnych programów w Windowsie. WinAPI to nie tylko obsługa gui tylko o wielee wiele więcej przydatnych funkcji.

liczylem na barce lecz ona niemogla wygrac.

Przez kibicow ktorzy przy rzutach roznych wolnych swiecili w messiego laserami

Budowniczy
Opublikowano

@Up

Winapi przynajmniej jest darmowe -.^

@Up

Qt przynajmniej jest GPL -.^

WinAPI jest jednak konieczne do pisania poważnych programów w Windowsie. WinAPI to nie tylko obsługa gui tylko o wielee wiele więcej przydatnych funkcji.

Qt jest konieczne do pisania poważnych programów, które poradzą sobie na każdej platformie. Qt to nie tylko obsługa gui tylko o wielee wiele więcej przydatnych funkcji.

Wspominałem już, że Qt jest w pełni obiektowe i nie zalatuje archaizmami jak WinAPI pisane w nieobiektowym C?

W dodatku jest pod tę bibliotekę całkiem przyjemne IDE (pracuje mi się na nim lepiej niż C::B), które posiada min. wspaniałego form designera.

@topic

To powinno Ci pomóc .hlp

http://support.microsoft.com/kb/917607

Opublikowano

@Up

Qt jest konieczne do pisania poważnych programów, które poradzą sobie na każdej platformie. Qt to nie tylko obsługa gui tylko o wielee wiele więcej przydatnych funkcji.

Wspominałem już, że Qt jest w pełni obiektowe i nie zalatuje archaizmami jak WinAPI pisane w nieobiektowym C?

W dodatku jest pod tę bibliotekę całkiem przyjemne IDE (pracuje mi się na nim lepiej niż C::B), które posiada min. wspaniałego form designera.

@topic

To powinno Ci pomóc .hlp

Za uzywanie QT w komercyjnych aplikacjach trzeba zaplacic. Pozdrawiam :)

RAsfepN.png
Opublikowano

@Up

@topic

To powinno Ci pomóc .hlp

Ty chyba nie zrozumiałeś, WinAPI to nie tylko tworzenie 'okienek' tylko o wiele więcej przydatnych funkcji.

Stwórz mi aplikacje wielowątkową w windowsssie bez używania WinAPI.

Budowniczy
Opublikowano

Ty chyba nie zrozumiałeś, WinAPI to nie tylko tworzenie 'okienek' tylko o wiele więcej przydatnych funkcji.

Stwórz mi aplikacje wielowątkową w windowsssie bez używania WinAPI.

Ty chyba nie zrozumiałeś, Qt to nie tylko tworzenie 'okienek' tylko o wiele więcej przydatnych funkcji.

Mógłbym ją stworzyć z użyciem Qt - tak, ta biblioteka też obsługuje wielowątkowość.

Opublikowano

Dobra, masz rację. Ale nie zmienia to faktu że jeżeli chcemy tworzyc w windowsie to i tak będziemy potrzebowac winapi i żadne qt nam nie pomoże.

A załadujesz dll bez win api ? (czyżby kolejny fail ? )

Opublikowano
A załadujesz dll bez win api ? (czyżby kolejny fail ? )

A jak ładujesz user32.dll? :P

W user32.dll masz WinApi. Zanim zostanie załadowane, coś musi je załadować :]

Więc kolejny fail ;]

I dawaj mi tu plusy za kod i bystroźć, a nie byś tylko marudził.

@NON (up):

Faktycznie, nawet ostatnio czytałem bardzo ciekawy artykuł o podobieństwach i wspólnych korzeniach systemów Unix'owych i Windowsowych...

Ten wspólny korzeń nazywa się kalkulator ośmiobitowy.

Ta sygnatura jest pusta.

• Dodaj nową pozycję...