Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Grafik Kopmuterowy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam w przyszłości chciał bym zostać grafikiem i tutaj nasuwa mi się kilka pytań

1. Czy jak ukończę zawodówkę(lub nie) mogę zostać grafikiem na własną rękę i czy to się opłaca.

2. Czy bez papierku grafika bo powiedzmy skończyłem jako mechanik zawodówkę a firma graficzna zobaczy moje projekty itp może mnie przyjąć?

3. Jak wygląda mniej więcej wzór zamówienia

4. Czy zawód grafika się opłaca?

Polecą +/-

Opublikowano

1. Czemu nie

2. Oczywiście

3. Piszesz do nich mailem, wpłacasz kasę i to wszystko

4. Zależy co robisz, na dłuższą metę nie

Innym razem.

Opublikowano
1. Czy jak ukończę zawodówkę(lub nie) mogę zostać grafikiem na własną rękę i czy to się opłaca.

2. Czy bez papierku grafika bo powiedzmy skończyłem jako mechanik zawodówkę a firma graficzna zobaczy moje projekty itp może mnie przyjąć?

3. Jak wygląda mniej więcej wzór zamówienia

4. Czy zawód grafika się opłaca?

1. Są studia :)

2. Ale wtedy nie jesteś grafikiem, lecz myślę, że to zależy od umiejętności i portfolio.

3. To już trochę inaczej wygląda np, dla layoutu, loga etc. po prostu oni ci piszą co jest im potrzebne i tyle.

4. Grafik komputerowy (skończone studia w tym kierunku) na pewno znajdzie robotę.

Opublikowano

hmm grafik? nie lepiej programista?

umnie ciocia jest programistka ( naprawde ^^ ) i ona za zrobienie strony hotelu i reklam zarobila okolo 20tys :D bardzo duzo mozna dlatego ja ide grafika zrobic i programiste:D pozdro

Opublikowano
hmm grafik? nie lepiej programista?

umnie ciocia jest programistka ( naprawde ^^ ) i ona za zrobienie strony hotelu i reklam zarobila okolo 20tys strony hotelu i reklam zarobila okolo 20tys :D bardzo duzo mozna dlatego ja ide grafika zrobic i programiste:D pozdro

Heh, za zrobienie strony jakiegoś hostelu, o którym nikt nie słyszał w zwykłym htmlu, czy tam php z dodatkiem cssu nie dostaniesz 20 tys. Więc nie pitol głupoty. Reklamy? Ciekawe, skoro jest programistką, to co ma do reklam? Rozumiem jak by była grafikiem, ale nie jest. Owszem praca programisty jest dochodowa, ale jak pracujesz w dobrej firmie, a nie robisz jakieś badziewne strony hoteli. Daruj sobie ripostę, bo to nie ma sensu.

Opublikowano

Schitset ma rację.

Imo według mnie, bardziej się opłaca w innej brańzy, np. programista, itd. No chyba że już masz dobrą pracę na oku, i ogarniasz grafikę dobrze.

@2down

Report.

Opublikowano

Oczywiście że znajdziesz - skończ studia jakieś graficzne.

Będziesz miał na to papierek już.

Dalej kształć się w zawodach grafik.

Dużo jest reklam że poszukują grafików - załap się na 1-szą , potem drugą.

Aby jakiś staż złapać.

No a potem rozglądaj się już za porządną pracą.

Opublikowano

Schitset ma rację.

Imo według mnie, bardziej się opłaca w innej brańzy, np. programista, itd. No chyba że już masz dobrą pracę na oku, i ogarniasz grafikę dobrze.

wyliż dupę, tylko się nie udław gównem..

EHEHEHE

g00d kurwa jesteś kretynem