Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Karta Pamięci

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem mam nokie 5200 i kupiłem se aville bez karty sd więc ziołem z noki przełożyłem do avilli zgrałem z kompa przerzuciłem na telefon i chciałem jeszcze raz coś przerzucić

Włożyłem kartę do avilli i podłączyłem pod kompa i pisze że nie ma karty pamięci wkładam s powrotem do noki patrzę ten sam hu* co jest to wina karty czy telefony poszły się jeba*

@down czyli zjebałem kartę??

Opublikowano

raczej poszło jebać, z kartami trzeba uważać jak sie wyciąga z telefonu albo wkłada przy działającym telefonie albo komputerze.

uszkodzenie wynika raczej z ładunku elektrostatycznego, i niema normalnej możliwości odzyskania danych

wkładając do kompa włożyłeś karte pewnie od razu, ja przed włożeniem karty druga ręką chwytam obudowę komputera by odprowadzić ładunki elektrostatyczne

próbuj karte formatować, jak nie da się to wywal od razu bo uszkodzona, czasem telefony mają niezgodność formatu danych. przeformatuj na kompie pod fat32 , jak widzi spróbuj dopiero na NTFS formatować karte

jesli telefon chce formatować karte nie daj mu tego zrobić i wszystkie operacje formatowania przeprowadz na komputerze. po takim formatowaniu działa karta w różnych telefonach, aparatach czy innych urządzeniach bez problemu

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

hmm raczej karta sie zjebala albo ty ja zjebales wyciagajac czy cos ;p tzn tak jak mowi up ;] najlepiej kup 8 gb za 40 zł na allegro ;p

Opublikowano

Czasami tak się dzieje.

To przez przekładanie karty z telefonu , nie jest to wina telefonów lecz karty.

Na drugi raz nie wyciągaj karty przy włączonym telefonie.