Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szkolne Praktyki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam . Mam pytanie do wszystkich, którzy chodzili do zawek i technikum . Czy praktyki załatwiane przez szkole są również płatne bo wiem, że jak sobie samemu łatwisz to dostajesz te 2,3 stówki, ale nie wiem jak to się tyczy jeśli szkoła je załatwia ... .

Bez głupich odpowiedzi ; ) :unsure:

notoacta250.png

Opublikowano

W teorii te praktyki są bezpłatne, zależy jak się z szefem dogadasz. Pamiętam, że u mnie w klasie tylko ja zarobiłem na praktykach dzięki świetnej szefowej. Więc wszystko zależy od szefa, ale ja polecam sobie samemu załatwić ;)

T_Bag_Prison_Break_Signature_by_inspawn.png
Opublikowano

@up A szkoła może narzucić że musisz mieć praktyki tam gdzie ona oferuje . Bo wiem na 100 %, że umie to szkoła załatwia. tzn jestem w klasie informatycznej w prywatnej szkole i mam u kogo sobie załatwić odpłatnie bo już się pytałem

notoacta250.png

Opublikowano

@up A szkoła może narzucić że musisz mieć praktyki tam gdzie ona oferuje . Bo wiem na 100 %, że umie to szkoła załatwia. tzn jestem w klasie informatycznej w prywatnej szkole i mam u kogo sobie załatwić odpłatnie bo już się pytałem

U mnie było tak, że szkoła nic nie narzucała. Dopiero jak sam sobie nie mogłeś załatwić to szkoła Ci czegoś szukała.

@Down

Cała przyjemność po mojej stronie ;)

T_Bag_Prison_Break_Signature_by_inspawn.png
Opublikowano

Zalezy jeszcze u kogo bierzesz te praktyki , zalezy od czlowieka. Moj kuzyn jak mial praktyki to trafil na takiego debila ktory wszystkich chlopakow od skurwysynow wyzywal i nic nikomu nie placil , natomiast 5 moich kumpli kucharzy zawsze dostawalo kase i tak samo 2 mechanikow takze dostawalo kase. Musisz to uzgodnic sobie na poczatku czy bedziesz cos dostawac bo sie napalisz a na koniec miesiaca np.nic nie dostaniesz ; ) Najlepiej wylozyc karty na stol na poczatku bo pozniej beda nieporozumienia : > Jezeli chodzi o mnie ja dostawalem ale mieszkam w Szwecji i tutaj jest troche inaczej wiec ci tego nie opowiem ^^...

Opublikowano

Tak zazwyczaj płacą Ci za praktyki.

Zależy tak jak Marian napisał czasami Ci wcale nie dadzą ,a czasami sami wyjdą z inicjatywą żeby dać.

Ale ja wiem że częściej sami dają od siebie.

Miałem w technikum informatycznym już i były płatne. :)

Opublikowano

Znajomy jak kilka lat temu szedł do technikum to pamiętam miał dwie opcje. Albo łatwi sobie coś samemu, czyli w jakimś warsztacie na ten przykład, albo idzie do szkolnych warsztatów. Prywatnie różnie to bywa, najczęściej płacą (albo im trzeba płacić - fryzjer). Jak idziesz do szkoły nie masz nic :)

PS. Zamykamy ?

f.png