Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Program to: Microsoft Visual C++ 2008 Express Edition

Nie wiem w jakim projekcie zrobić bot a dokładnie klikającego w poszczególne wartości X,Y.

Mam problem ponieważ Niem jak zrobić Funkcję żeby latała pętlą na czas.

#includy

nie wiem jak zdefiniować czas na 4 pętle, każda pętla inny czas.

myślałem nad funkcją void lecz nie wiem i dlatego proszę o podpowiedź.

1 petla co 0,25s

2 pętla co 3 min

3 pętla co 19 min

4 pętla co 28 min.

Program ma wykonać 1 do 4 pętli. Następnie lata w kółko jeśli będzie 3 min true to rób.

Co do exit program oraz ustawienie współrzędnych nie mam problemu.

Tylko z główną strukturą.

Za pomoc będzie 5* i +++

//nieregulaminowa sygna

Opublikowano

Nie wiem czy dobrze myślę ale najlepiej zrób sobie 4 funkcje z tymi pętlami a potem w main wykorzystaj Sleep() np. Sleep(250) Funkcja1; I do tego wszystkiego dodaj pętle.

#Include <brain.h>

Opublikowano

Zanim zaczniesz pisać boty to naucz się programować? Polecam ci kupić jakaś książkę.

RAsfepN.png
Opublikowano

Powiedziałeś tak jakbym miał zrobić 4 void'y z 4 pod pętlami ?? 1in1, 2in2, 3in3, 4in4 tak ??

@ Osama Mam 2 tomy "Symfonia C++ Standard". Więc dawno zainwestowałem w to.

Jednak to nie jest książka kodera. Jest wiele interesujących rzeczy. Dlatego może potrzebuję minimum informacji jak przypisać czas do pętli. Tak żeby niepotrzebnie były takie długie przerwy albo nie wykonywało pętli.

@ kirko66 mi się wydaje że to jest bardziej skomplikowane niż Ty napisałeś. Ale za chwilkę sprawdzę.

//nieregulaminowa sygna

Opublikowano

GetTickCount() zwróci ci aktualny czas systemu (nie do końca [bo liczbę ms od startu systemu]... ale jeśli będziesz tylko porównywał to będzie OK)

Stwórz cztery funkcję, które będą klikać.

W main() stwórz pętlę nieskończoną (+ HotKeySet na przerwanie) ze Sleep(1000).

W pętli while(1) sprawdzaj aktualny czas, i jeśli czas od ostatniego wykonania danej funkcji jest większy niż X sekund, to wykonaj tę funkcję i ustaw czas ostatniego wykonania funkcji na aktualny czas.

To taki AutoItowy sposób rozwiązania takiego problemu, ale będzie dobrze działać.

Zwłaszcza, że do takich rzeczy akurat AutoIt dobrze się nadaje. Chyba, że to wszystko do nauki.

Ta sygnatura jest pusta.

Opublikowano

Męczyłem się z AutoItem sporo czasu, niestety wykonywało:

1. Tylko pierwsza petlę

2. Tak jakby w main pisało funkcja zostanie zatrzymana/ jest rozpoczona lecz nic nie dzialalo.

3. Nie dzialalo prawidlowo jak powinno.

4. M. in. Zaczolem programowanie w d3d base. Poniewaz tam moge sprawdzic mala czesc klikania.

Dzięki za odp UP.

Wieczorkiem wezne sie do roboty ;D

//nieregulaminowa sygna

• Dodaj nową pozycję...