Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Gry Przeglądarkowe

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, jestem programistą i przeprowadzam wstępną ankietę dotyczącą mojego biznesu. Od dawna tworzę gry przeglądarkowe na zlecenie, któregoś dnia wpadłem na pomysł by napisać kilka gier i sprzedawać je za drobną ceną typu sms. Widziałem w internecie stronę na pierwszy rzut oka kopie mojego pomysłu ale po dłuższym przyjrzeniu się tamtemu projektowi zauważyłem dużo różnic. Tworzę gry o tematykach zupełnie nowych, których nie ma jeszcze w internecie z panelem administratora dzięki któremu będzie można zarządzać praktycznie całą grą. Silniki na tamtej stronie były tak minimalistycznie napisane że bez wykupienia większości dodatkowych skryptów gra nie miała by sensu. Moje silniki zawierają dużo dodatków, które od razu istnieją w silniku bez żadnych dodatkowych płatności ponadto do każde silnika dajemy unikatowe forum napisane od 0 również z panelem administratora dzięki któremu nic nie będziecie musieli robić w bazie danych czy plikach skryptu. Nasza strona oferowała by także takie usługi jak pisanie na zlecenie nowych dodatków, tworzenie unikatowych styli graficznych do gier czy administrowanie/intalacja takiej gry. Doradzali byśmy też w sprawach serwera, domeny czy reklamy gry. Jako że bardzo lubię to forum to od razu pomyślałem że was poproszę o pomoc. Wystarczy że odpowiecie mi na kilka prostych pytań, chciałbym aby odpowiedzi były prawdziwe.

1) Czy kupił byś nasz silnik gry ?

a)Jeżeli tak to co cię do tego przekonuje?

b)Jeżeli nie to dlaczego ?

2) Czego ci brakuje w naszych usługach ?

3) Ile byś był w stanie wydać na naszą grę przeglądarkową gotową do instalacji i promowania w internecie.

Moje projekty

www.Turos.Net [100%] - Gra przeglądarkowa o tematyce strategiczno-ekonomicznej z elementami RPG. Wcielamy się w wodza jednego z trzech nacji i próbujemy podbić krainę gry.

2 projekt (brak nazwy) [60%] - Gra przeglądarkowa o tematyce RPG i real life. Wcielamy się w mieszkańca fantastycznej wyspy i próbujemy przetrwać wraz z resztą istnień.

http://turos.net/sygnatura.php?id=94

Opublikowano

1)

Tak. Ale tylko taki silnik gry, który jest najbardziej popularny.

2)

-

3)

Zależy czy by była warta zachodu, chodzi mi o to czy była by popularna, ciekawa i cieszyła się dobrą grafiką.

xxx

Opublikowano

Mógłbyś mi wyjaśnić tą popularność ? Bo popularność do buduje chyba właściciel gry czyli osoba która kupuje silnik od nas. Co do grafiki to będzie ona na naprawdę wysokim poziomie. Za kilka dni podrzuca wam 1 projekt graficzny. Dziękuje bardzo i proszę też innych użytkowników o pomoc.

Moje projekty

www.Turos.Net [100%] - Gra przeglądarkowa o tematyce strategiczno-ekonomicznej z elementami RPG. Wcielamy się w wodza jednego z trzech nacji i próbujemy podbić krainę gry.

2 projekt (brak nazwy) [60%] - Gra przeglądarkowa o tematyce RPG i real life. Wcielamy się w mieszkańca fantastycznej wyspy i próbujemy przetrwać wraz z resztą istnień.

Opublikowano

A mógłbym dowiedzieć się coś więcej na temat tych oczekiwań ?

Moje projekty

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Swirus, A w jakich cenach byś te gry miał zamiar sprzedawać? I czy twoje gry by były na wyłączność, czy by latały po sieci ich kopie?

*Pro Cheater* *Pomoc w Tworzenie własnej gry WWW*

Polski server gry Killing Floor [PL]Killing Floor TOP Server 24/7

b_560_95_1.png

Opublikowano

Będę robił też gry na wyłączność na zamówienie ale to wiadomo że wtedy jest drożej, myślę że na wyłączność z tymi grafikami wszystkimi to do 500zł. Cena będzie spadała i rosła wraz z zaawansowaniem silnika, grafiki itp.

Acha, obiecałem że pokaże jakiś silnik więc to robię. Ostatnia moja praca jeszcze nie ukończona w 100% pod względem graficznym. Co do silnika jest wszystko ukończone. A i forum nie jest jeszcze do niego wgrane ale to kwestia kilku minut.

Link: http://turos.net/hacking/

Opis: W grze wcielamy się w alpinistę i próbujemy być jak najlepsi :)

Możliwości gracza (te ważniejsze, wpływające bardziej na naszą postać):

-Trenowanie statystyki

-Kupowanie ekwipunku

-Pisanie na czacie gry ( w barze )

-Wspinanie się na szczyty

-Rywalizowanie z innymi graczami wspinając się na szczyty (PVP)

-Możliwość tworzenia / dołączania do klubów alpinistycznych

-Zdobywanie doświadczenia i kolejnych poziomów naszej postac

-Bycie w rankingu pod względem sławy zdobywanej podczas wspinaczek

-Zaawansowany system prywatnych wiadomości

Jeszcze pewnie kilka innych których nie pamiętam. W grze są też drobniejsze systemy jak wgrywanie avatarów czy uzupełnianie swojego profilu (opisu postaci).

Możliwości administratora:

-Główne ustawienia - wszystkie drobne ustawienia tak jak tytuł strony, czas odpoczynku między wspinaczkami czy koszty trenowania poszczególnych statystyk.

-Zarządzanie szczytami - Edycja lub możliwość dodania nowego szczytu do gry.

-Zarządzaj graczami - Edycja konta graczy, możliwość edytowania praktycznie każdej informacji o koncie.

-Zarządzaj przedmiotami - Edycja lub możliwość dodania nowych przedmiotów do sklepu.

-Zarządzaj klubami - Edycja lub możliwość dodania nowego klubu do gry.

Chciałbym też wspomnieć że gra została zabezpieczona pod względem jakichkolwiek oszustw. Zabezpieczyłem grę przed SQL injection.

Moje projekty

Opublikowano

Logo gry mnie już odstraszyło... Załaduj tam taką grafikę z jaką byś sprzedawał tą grę...

a7a3b8122182356e.png.8036b3d7be84292c9ea465f2360fa784.png

Opublikowano

Tam jest ta grafika, cena takiego silnika wynosi 50zł razem z silnikiem forum i pomocami w instalacji. Lepszej grafiki nie dam rady jeszcze do tego włożyć w cenie 50zł za silnik. Można u nas zamówić unikalny layout.

Moje projekty

Opublikowano

Tylko to jest na wzór pewnych silników dostępnych w sieci i wygląda jak poklejona z nich gra. Jak sam pisałeś gre od początku do końca to zwracam honor. Powodzenia z interesem ;)

@Nie działają Ci w niej opcje treningów, gdy gracz klika na trenuj nic sie nie dzieje.

@Jak byś jeszcze dorobił kilka opcji to może być z tego ciekawa gra :rolleyes:

b_560_95_1.png

Opublikowano

Nie zrozumiałem z tym wzorem :D Pisałem wszystko od 0. Mam też 2 silnik gangsterski bardziej zaawansowany, dużo różnych bajerów jest itp. A co do opcji to to jest podstawa, dodatkowe opcje będzie można dokupić. A co do treningów to zaraz to sprawdzę.

Moje projekty

Opublikowano

Jeśli od 0 To dobra praca :)

Błąd masz jeszcze w pliku wspinaczka.php ;)

Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /home/swiru12/domains/turos.net/public_html/hacking/wspinaczka.php on line 158

Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /home/swiru12/domains/turos.net/public_html/hacking/wspinaczka.php on line 168

b_560_95_1.png

Opublikowano

Poprawiłem, zapomniałem dodać wydarzenia, które są losowane podczas wspinaczek. Oczywiście do tego też jest panel :)

Moje projekty

Opublikowano

Napisałeś tak: "Będę robił też gry na wyłączność na zamówienie ale to wiadomo że wtedy jest drożej, myślę że na wyłączność z tymi grafikami wszystkimi to do 500zł. Cena będzie spadała i rosła wraz z zaawansowaniem silnika, grafiki itp." Teraz niżej piszesz że gry będą za 50 zł, to może w końcu się zdecydujesz?

A teraz to zdanie: "myślę że na wyłączność z tymi grafikami wszystkimi to do 500zł" a co grafika itemków jest twoja chyba nie? A przed chwilą coś pisałeś o grafice w silnikach które pisał aris więc co?

Opublikowano

Tworzę gry na wyłączność na zlecenie ale też można u mnie zamówić silnik ja go robię dosyć tanio, za to mogę go sobie sprzedawać, a osoba której to robiłem nie. Co do grafiki przedmiotów to ja jeszcze tej gry nie sprzedaje, a te grafiki przedmiotów które teraz są, są chwilowo.

Moje projekty

Opublikowano

Myślę że byś musiał pomyśleć nad swoim pomysłem od kuchni.

1) Jeżeli by mnie zachwycił mechaniką i dobrze napisanym kodem.

3) Na gotowca? SMSem to trochę ponad 20zł.

bez linków wychodzących.

Opublikowano

Moje projekty

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...