Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Nie Wpuszcza Na Świat

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam,

Problem pozornie nieskomplikowany. Jednak zanim odpiszesz przeczytaj opis do końca.

Po poprawnym zalogowaniu się i wyborze postaci klient powraca do okna logowania i wyboru CH nie przełączając do świata. Nie było by w tym nic dziwnego, gdyby nie fakt, że koledze bez żadnego problemu udaje się na niego wejść. Korzystamy z tej samej wersji klienta. Serwer jest samodzielną maszyną dedykowaną i znajduje się w jego sieci lokalnej w strefie DMZ, wszystkie możliwe porty i przekierowania są prawidłowo ustawione. Tym bardziej zaskakujący jest fakt, że logowanie przebiega szybko i zawsze pomyślnie, po czym jemu udaje się wejść na świat, a ja powracam do okna logowania. Próbowałem chyba wszystkich opcji otwierania portów, wgrania nowych map, zmiany wersji plików. Jemu udaje się zalogować i wejść na świat na każdym koncie i postaci, a mnie nie. Proszę o jakieś podpowiedzi.

No tak, tego się nie spodziewałem. Piąty dzień post wisi bez odzewu. Czyżby żaden "fachowiec" nie miał pomysłu?

Widać niewielkie zainteresowanie tematem, jednak udało mi się rozwiązać problem. Dla przyszłych zainteresowanych dodam, że wina leżała po stronie routera, poprzez którego DMZ serwer łączył się ze światem. Dokładnie mówiąc router poprzez losowe odwzorowywanie portów nie pozwalał na połączenie się klienta. Tyle w tym temacie.

Temat do zamknięcia.

Edytowane przez Kaktuss