Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kopalnia.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jesteś nowy w grze (lub nie, po prostu chcesz skorzystać z tej metody), boisz się zombiaków, itede itepe?

Kilka porad, jeśli tak.

Włącz peacefull. Nie będą Cię dręczyć. (opcjonalne.

Potrzebujesz kilka kilofów. Będziesz potrzebował około trzech stalowych, i dość dużo kamiennych (Ja biorę 10)

Wykop sobie pokój 3x3x3. Postaw kilka pochodni i skrzynke na jakieś wartościowe rzeczy.

Dobra, teraz element kopania, czyli jak szybko dostać się do bedrock/lawy (Gdzie występują diamenty)

Zacznij kopać w jednej kratce. Wykop jeden klocek. Potem obok wykop dwa klocki. I tak dalej. Teraz mogą wystąpić dwa scenariusze.

A) Znajdziesz się w systemie jaskiń. Jeśli jesteś na peacfull, nie przejmuj się tym. Po prostu szukaj już tam skarbów, a jeśli nic nie znajdziesz, wróć do swoich schodów, ale oznacz sobie jaskinie.

A.2) Nie jesteś na peacfull i atakują cię hordy zombie. Och, pech. No cóż, masz nauczke - bierz również miecz, i bądź ostrożny!

B) Jesteś koło bedrock, i powiesz sobie "EJ, TACCO MI NIE POWIEDZIAŁ CO DALEJ ._." Otóż odpowiedź jest prosta. Będąc na schodach, po prostu rozkopuj się, rób odnóża. Powinno się coś znaleźć. Jeśli nie, to pech tkwi na tobie. Wyjdź na powierzchnię, weź rzeczy ze sobą, i po prostu idź kopać gdzie indziej. Oznacz to sobie, żeby potem nie było "AAA HIROBREJN!!!111111" On nie istnieje ;)

Używam tego sposobu, i jak na razie, po dwóch realnych dniach mam 18 diamentu i 38 bloków lapis lazuli (38x9?)

Tutorial w pełni wykonany przez Tacco.

All rights reserved.

Mówiłem, że to mini-tut? T_T

diggydiggy.jpg

1300847486ujzezdzanie.gif

Koles dropnal dzika :P

Jeśli chcesz wynagrodzić moją pracę, to daj mi symboliczny +. Jeśli napisałem coś źle, napisz to w temacie, i jak tego nie poprawie w ciągu godziny, daj mi -.

Opublikowano

Dużó jest tutków o kpalniach czy tam kopaniu...

Pamiętaj nie kłóć się z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, następnie pokona doświadczeniem!!!

Zbieram - , a tak naprawdę to +

Opublikowano

No cóż...

Jestem w stanie ten poradnik streścić w jednym zdaniu:

Kop w dół i szukaj, a jeśli nic tam nie będzie, idź gdzieś indziej.

Pomogłem ? Licze na + :)

sygna0404.jpg

• 3 lata później...
Opublikowano

Nikomu to się nie przyda, tylko do nabijania postów bo kto nieumie kopać? Albo to poradnik dla osób niesprawnych umysłowo albo dla 8 latków którzy nie dadzą rady tego przeczytać :D A jak ktoś niechce grać bez mobów? a połowa scenariusza kończy się śmiercią i tak więc bezsensu ._.