Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaka Klasa Najlepsza ?

-Vasto-

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A więc jak w temacie , sorka że pisałem w taki sposób ale jak coś pominąłem lub źle napisałem to piszcie bo ekspertem od silka nie jestem powiedzmy że znam go w 75% . xD

Nie pisałem klas typu Wizard + Clerick itp bo było by tego w cholerę .

NJxbd4x.png

Opublikowano

Axe full Str :P poezja na hlvl stuny combo normalnie Bajka :P własnie gram takim na Tsro :}

"Celem wojny nie jest umrzeć za ojczyzne, tylko sprawić by tamci skurwiele zgineli za swoją" G.C.Patton

sygnatura22.jpg

2HardStyle2

Opublikowano

Nie ma klasy najlepszej, każdy char ma jakieś wady i zalety. Jak bym miał wybierać to lubie grać rogue ;)

Gdyby fanatyzm można było zmierzyć naukowcy mogli by w to nie uwierzyć...

Opublikowano

A mnie wszystkie euro wkurwiają.Weźmy pod uwage taki 2h sword.3 skille którymi pizga i co to za pvp? nudy jak chuj

Najlepszy na pvp jest moim zdaniem blader,przynajmniej cos sie dzieje.Bow tez moze byc ;D

1377774857-U369478.png

Opublikowano

to bardziej jest ankieta coś w stylu czym najlpiej grać albo czym gracie a euro to faktycznie tragedia chociaz wizard rouge i bard spełniają w miare jeszcze warunki a zwłasza wiz bo na 40-60 lvl masz już troche skili

NJxbd4x.png

Opublikowano

po 1-sze nie ma czegoś takiego jak axe, a każdy kto gra warriorem i używa tylko 2h (no chyba, że ma egy z ładnym + i nie musi się trudzić na takiego leszcza jak Ty) to cienias. Warrior ma bleed stun i inne fajne rzeczy w axe i 1h po to, żeby zrobić combo ze switchem.

po 2-gie nie ma buildu: nuker

jest hybryda,int i str nie ma nic innego.

1h , axe cler to nie są klasy tylko wspomagacze same nie mogą istnieć nie wiem po co są w ankiecie.

Najlepsza klasa ?

do pvp:

warrior/cler

do pvm:

wiz/cler

do mass pvp

każdy euro STR z cler

Piszę o najlepszych, bo chinole mają 2-gie miejsca wszędzie :P

Mój ulubiony build to full int fire/cold/heu albo full STR ten sam. Jednakże przeciwko euro charom (warrior szczególnie) tylko bower może coś zdziałać...no ew blader n00biący knockiem.

Jak grasz vs STR euro i jesteś int to wystarczy parę glutów i jesteś martwy. W przypadku warlocka to jeszcze prostsze :D

LifeSro

FusionRoad

Opublikowano

Kazda klasa jest dobra jak sie nia umie grac .Ja gram nukerem s/s full int i bardzo dobrze mi sie gra i naprawde go polecam chociarz pierwsza postacia jaka gralem byl wiz/cler wbilem nim 43lvl i dostalem bana(za bota xD ) i naprawde mi sie wiz/clerem bardzo dobrze gralo. Czyli polecam Ci nukera s/s full int i wiz/clera full int

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Ja pierdole każdy build jest dobry na swój sposób. Jak umiesz grać warlockiem to on będzie dla ciebie najlepszy. Zresztą euro są klasami pod pt by się uzupełniać.

Pomocnik
Opublikowano

Pytanie wręcz oczywiste. Nie trzeba tłumaczyć, iż Warrior/Cleric ma możliwości ponad przecietne, za dużo skilli KB, KD, Stun,

co w konsekwencji jest tylko dodatkiem do wytrzymałości i defa jaką warrior z clerem posiada.

Cleric - wiadomo healing i def skille, szczególną uwagę przykuwa holyspell co wobec bladerów oznacza, iż ich combo jest bezużyteczne.

Bless Spell... def ktory daje nam przewage przez dluzszy czas podczas pvp warow.

Wspomnieć warto o możliwościach obronnych kompana - buffy Fence i Screens.

Co więcej... ilość HP jaką posiada - kolo 50-60k.

Jak narazie Warrior/Cleric jest buildem przodującym, zobaczymy czy po jakims update sie to zmieni. (tak jak jest to w kSRO).

Osobiście nie posiadam głównej postaci Warriora, ale z obserwacji jobcave i pvp nasuwaja mi sie takie wnioski. (dlatego moja wypowiedz dotyczy high levela)

_____[brotherHooDz]

_ Chief General Dicas

Lv 110 | Bicheon / Cold / Lightning

_________CLICK

sig2.gif

Opublikowano
^^ Glavier tez ma tyle Hp z fb eq

"Celem wojny nie jest umrzeć za ojczyzne, tylko sprawić by tamci skurwiele zgineli za swoją" G.C.Patton

sygnatura22.jpg

2HardStyle2

Opublikowano

@2xup

No wiesz co do bless spella to każdy chinol może n00bić walami jak warrior n00bi screenami blessem itd. Ale faktycznie ma największy wachlarz knocków i do tego stun i do tego największe dmg i crit. Walcząc w takich samych setach i mając takie same bronie np. +5FB wszystko nie sądzę, aby ktoś pokonał doświadczonego warriora (może ktoś kojarzy SUI_ANNA ? najlepszy warrior ever :P)

LifeSro

FusionRoad

Opublikowano

A co myślicie na temat NUKa ? ... bo zaczynam gre, i w przypasowaniu klas wypadła mi Nuke, chociaż sam nie wiem... podpowiecie coś?

Opublikowano

nuker to taki ogół, że japierdole... to cały dział od hybryd przez PvM do PvP... znaczy nikt tego nie precyzuje dokładnie dlatego tak jest :D

polecam Ci z nukerów miszcza pvp bicheon/fire/cold ostatnio miałem przyjemność grać (zamiast heu/fire/cold) (oba full int) i jest lepiej ze względu na Knock dOwN'a... nie padłem przez to 2 razy :P

LifeSro

FusionRoad

Opublikowano

dla mnie najlepszy nuker do expa to bicheon/light/cold tarcza daje defa light szybkoś cold zamraża przez co bardziej inwestujemy w defensywe nie tracimy tyle potek i w miarę szybko zabijamy

ewentualnie potki na szybkość i bicheon/fire/cold ale jednak oprócz tej szybkość jest kilka przydatnych skili według mnie w light

NJxbd4x.png

Opublikowano

o tak brawo co dalej ? ja proponuję hybrydę 1:1 sam warlock. dobry build nie ma co.

@Vasto

po pierwsze nuker nie używa skilli z colda na PvM (tzn. przy gigach tylko bo takto ma na 2 skile wszystkich w większości)

po drugie faktycznie light jest lepsze na pvm, bo ma transfer DMG i można bić po parę mobków :) fire za to ma większe dmg :P w sumie to bez różnicy. Różnica jest na PvP gdzie fire wygrywa.

LifeSro

FusionRoad

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...