Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Konto Bankowe

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam 17 lat i potrzebuje konta bankowego. Wiem, że istnieje możliwość założenie takowego konta w tym wieku, tylko z czym się to wiąże?

Jakieś opłaty itd?

Możecie także polecić banki.

Proszę o wypowiedzi doświadczonych ludzi.

Me gusta.

Opublikowano

PKO BP.

Sam tam mam konto 'graffiti', które można założyć od trzynastego roku życia. Przy założeniu chyba 10zł opłaty, potem co 3 miechy o ile dobrze pamiętam 20 zł za prowadzenie karty bankomatowej, i co miesiąc 0.50zł za prowadzenie konta. Oczywiście internetowo można wszystkim zarządzać.

Opublikowano

No ok, poczytałem troche i najbardziej korzystne konta mają ING i mBANK.

Pytanie jeszcze czy musi być ze mną opiekun?

do 18 roku życia odpowiada za Ciebie opiekun prawny, za wszystko on musi poświadczyć inaczej masz lipę.

Opublikowano

www.forum.mam już dość tej strony.pl < aha...

Na tyn forum jest opisane wszystko o zarabianiu w internecie, w tym jak założyć konto bankowe nie mając 18 lat i jak powiązać wszystko z paypal itp. itd.

Opublikowano

Bodajże w każdym banku może do Ciebie do domu przyjechać przedstawiciel i Ty i Twój opiekun musicie popodpisywać dokumenty i już. :)

Opublikowano

Są takie banki wymienione wyżej bez opłat.

Ale to różnie bywa, bo za pare lat ci mogą dowalić opłate za to, że posiadasz konto ;/

Sam chciałem założyć takie konto, ale sie też o tym dowiedziałem.

logofuw.png

Fjuczerr nakurwiamyy

xD

Opublikowano

Ja polecam konto BZ WBK Konto <30. Co prawda teraz wprowadzili takie coś, że w sklepie przynajmniej jeden raz w miechu trzeba zapłacić kartą żeby konto było za free, jeżeli tego się nie zrobi to pobierają z konta 3 zł. Jezeli chodzi o inne oplaty to chyba tylko jest jak chce się mieć ubezpieczenie karty.

Opublikowano

Są takie banki wymienione wyżej bez opłat.

Ale to różnie bywa, bo za pare lat ci mogą dowalić opłate za to, że posiadasz konto ;/

Sam chciałem założyć takie konto, ale sie też o tym dowiedziałem.

Umowy się czyta.

Zresztą jak wchodzi nowy cennik to zawsze możesz zamknąć konto.

Co jak co, ale umowy na zwykłe konta bankowe cyrografami nie są - nikt Cię nie będzie zatrzymywał jak zechcesz z danego banku się wynieść.

Opublikowano

MBank.

Mam 2 lata, do tej pory uczciwi jak cholera. Karta, darmowe przelewy i inne bajery.

Polecam :) Cennik zmienił się tylko raz z tego co pamiętam i dotyczył tylko karty Master Card premium i Visa. Fajna opcja jak nie obracasz dużymi sumami.

f.png

Opublikowano

Polecam PKO- ostatnio jeszcze stalo na poziomie lat 80-tych, ale pare dni temu ladnie dali do pieca, i przywalili fajne oferty =)

s0vgbq.png

userbarkopiasz8.png