Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Z Zalogowaniem Się Na Serwer.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich forumowiczów.

Gdy odpalam serwer wszystko chodzi dobrze itp. Gdy chcę się zalogować wyskakuje coś po Chińsku ( Chyba ^^ ). W sysinstall wszystko dobrze wpisałem. Gdy włączam navicat w zakładce account ( czy coś takiego ;-] ) jest konto Rain z hasłem :123456, więc nie wiem dlaczego nie idzie się zalogować ... O dziwo tak samo jest przy wyłączonym serwerze.

Jeżeli był identyczny temat z takim samym problem to prosiłbym bym o linka ponieważ nie mogłem znaleźć.

Zamieszczam 3 ss-y, jakby ktoś potrzebował więcej to proszę pisać.

PS Jeżeli twierdzicie że zarejestrowałem się tylko po to aby napisać ten temat to się mylicie :D

Edit///

Jak się zmienia nazwę tematu? Dopiero teraz zauważyłem, że trzeba dodać prefix ;]

post-322471-0-61994500-1301940400_thumb.png

post-322471-0-02035800-1301940435_thumb.png

post-322471-0-07899200-1301940451_thumb.png

Opublikowano

Tego mogą byc miliony przyczyn....

Sprawdz czy tam gdzie masz miec ip z koncowka .100 jest takie a tam gdzie nie to nie ma. Po prostu idz od pcztku

odblokuj porty.

Opublikowano

Procka mam 2 rdzienia 2.93 Intela...

Muszę odblokowywać porty Gdy mam na Hamachi? Jeżeli tak to poprosiłbym bym o aktywnego linka do Tutka o tym ^^

Opublikowano

Dla siebie, z tego co wiem, nie trzeba włączać port map. Czy ustawiłeś w pliku mc.txt. swoje ip z hamachi z końcówką .100 ?

ex

Opublikowano

Wcześniej nie miałem z końcówką 100 ( tutku pisało, że ma być bez końcówki -,- )... Teraz dałem i dalej jest tak samo.

Co do wypowiedzi micek982- to podaj chociaż link do sprawdzonego tutoriala .

Opublikowano

A na koncie Raiana przypadkiem haslo nie "12345" ? Mozliwe też ze masz źle wpisane ip w mc.txt. Dla sieci Hamachi, gdy chcesz wejsc na tym samym localu co serwer stoi to z koncówką *.100. Z tego co pamietam. Oczywiście mam nadzieje że masz w Virtual PC w ustawieniach ustawione na sieć Hamachi.

A jeżeli chcesz wejść na serwer to najlepiej sciagnij clienta 2010r. Np Elitemt2.org, zmodyfikuj plik root pod swoje IP i wbijaj przez oryginalna ikonke Elitemt2. Choć wystarczy ten chinski client i launcher MC, bo sam jak zaczynałem zabawe z serwerami MT2 przez niego wchodziłem. Posprawdzaj wszystko dokładnie i powoli bez dzikustwa. Jak możesz wrzuć ss'y konfiguracji w sysinstall, bo może byc tak ze wszystko zrobileś dobrze, a jednak jakiś błąd popełniłeś.

Portmap na Localu jest zbędny, on tylko słuzy do odblokwoania portów dla osob ktore chcą grac na serwerze z zewnątrz. ( przez internet).

Pomogłem? Postaw "++" !

Opublikowano

Ale pong na plikach z 2006r? Raiana, ja nie miałem nigdy kiedys przez zaden launcher problemow z połączeniem, on po prostu coś źle ma zrobione. Ja łączyłem sie nawet przez clienta z 2008r i wszystko grało. Wtedy nawet nie wiedziałem co to jest PONG :)