Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Szaman - Który Skill Pierwszy ?

CzekoladowyS

jajo  

27 użytkowników zagłosowało

1. 1. który skill healerem pierwszy?

• burzowy szpon
      6
    • przywo?anie b?yskawicy
      20
    • rzut piorunem
      1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

piszcie mi plusy i minusy również : ) gram na Kronos Jinno, fajnie by było szybko powbijać (tanie ku)

Gra: Metin2

Serwer, Królestwo: Kronos, Jinno

Nick: H3***

Gildia: Brak

Poziom: 2 i rośnie : )

Opublikowano

proszę o głosowanie w ankiecie przy okazji.

leczenie chcę drugie bo na małym lvlu jak się ma dobre eq jest niepotrzebne : P

Opublikowano

rob przywolanie blyskawicy

najwieksze dmg ze skili szamana

skill najlepszy do expa i do pvp

ja na s6 zrobilem sobie dropka 18 lvl szaman

i robie przywolanie blyskawicy na G

mam narazie na m6 i bije z hita po ~1k z tego skila

i caly spot w m3 lezy ;d

pomogłem? daj LAJKA

171_927997_229850387226167_3694117.jpg

Opublikowano

piszcie powody dlaczego... ale nie powtarzajcie 10012304023 razy kolegów wyżej - __ -

Opublikowano

Wedlug mnie najlepiej leczenie jako pierwsze zrobic bo bardzo sie przydaje :D

1zo8gfn.png6457.jpg

32266.png22512.png

32748.png6647.png

34591.png2027.gif Barbie Lover <3:D

21571.jpg33602.pngNie lubisz?? Daj + :D

35353.png13552.jpgDIRECTION?!

399.gif

Nie bądź żyła i daj +

Opublikowano

Przywołanie Błyskawicy.

1315137143-U173186.png

"Ludzie mówią, że jestem pijakiem, chodnikowym równym chłopakiem..."

"Ale ja mam w sobie mordercę, wojownika, chcę zjeść Twoje serce..."

Opublikowano

Po co marnowac szamana tak slaba profesja jaka jest heler? I jako pierwsze powinno sie dawac rzut. Co z tego ze sobie zluruje mobki jak ich nie ubije co? A na pvp co mu daj jeden skill atakujacy? Ja sie pytam gdzie tu myslenie waszych mozgowxd

Widze wielu PSEUDOZNAWCOW sie znalzalo w tym temacie co skilow szamana na oczy nie widzialo typu Netrodal burzowy szpon jako 1? Najslabszy skill rozpryskujacy ktory zazwyczaj daje sie jako 5 mke !!!

Sa rozne typy budowy buildu:

1.UNIWERSALNY błyskawiczny rzut--> leczenie/przywolanie(wg uznania)--> przywolanie/leczenie---> zwinnosc(jako 4mka bo i tak prawdziwe pvp zaczyna sie od 70lvla skile i tak szybko sie laduja)---> burzowy szpon

2.TYPOWY SZAMAN BLYSKAWICA BEZ LECZENIA blyskawiczny rzut--> przywolanie--> burzowy szpon--> zwinnosc---> zwiększenie ataku( raczej malo spotykane)

3 BUFUJACY leczenie( na plu na P da sie wyciagnac 6k)--> zwinnosc(na p ok 22 do szybkosci? poprawic mnie jesli sie myle)--> zwiekszenie ataku ( na p ok50 wartosci ataku+ dowodzenie na p daje ladna sumke)

Niektore posty "znawcow" szamana oslabiaja;d.

Opublikowano

każda profesja jest dobra to że umiesz grać tylko wojem to już nie mój problem.

nie musisz się z tym z nami dzielić

Opublikowano

Burzowy Szpon

Najsłabszy z pośród 3 skilli offensywnych healera, jednak fakt iż odbija się na kilka celi sprawia że jest on najprzydatniejszym skillem na wojny. Jego siła na poziomie P dorównuje sile Błyskawicznego rzutu na G5. Na P odbija się na 6-8 celi. Jest skillem zasięgowym. Można go używać z najdalszej odległości z pośród 3 offow. Skill bardzo niedoceniany, maxowany często w piątej kolejności.

Odpada

Rzut Piorunem - Posiada w miarę duży zasięg działania. Ładuje się 7sek., co czyni go skillem idealnym na PvP, zawsze trafia. Większa szybkość czaru, sprzyja szansie na krytyka/przeszywkę. Expienie z nim jest utrudnione, ze względu na mały obszar działania. Szaman z rzutem jest bardzo niebezpiecznym przeciwnikiem, zwłaszcza gdy ma Pomoc Smoka i Zwinność.

Najlepszy skill do PvP u Healera, ładny wygląd, dość duży atak. Może być łatwo zablokowany, gdyż ma stosunkowo długi czas wykonywania.

Przywołanie błyskawicy- Podstawowy skill szamana healera. Ma 2 największe DMG z pośród skilli szamana leczącego. Ma bardzo duży obszar działania a wraz z poziomem skilla wzrasta % szansy na omdlenie. Zalety: - duży dmg - szansa na ogłuszenie - działanie natychmiastowe inaczej mówiąc w momencie gdy wciskamy skilla przeciwnik od razu dostaje a dopiero potem jest animacja - duży obszar działania Wady: - wysoki czas regeneracji skilla (15sec) Sila: Zależy głównie od lvl skilla i INT ale takze ma wplyw magiczny atak broni

bierz Przywołanie

Things have changed. Forever.

314x177-many-faces-of-aj-lee.jpg

Opublikowano

A pozatym gra sie nie konczy na 1 skilu wiec nie wiem po co ten bezensowny temat.

@ CzekoladowyS Nie gram wojownikiem. Nic o mnie nie wiesz to swoje wypowiedzi mozesz wiesz gdzie sobie schowac:) Dla twojej wiadomosci juz od dlugiego czasu gram daggerem i szamanem smokiem na plu osiagnalem wysoki lv tymi postaciami.

Kazda profesja powiadasz? Moze na swoj sposob ja mam takie zdanie co do helera i go nie zmienie:) Helerem to bys 30lv nie dobil na plu. Wracaj na privy:)

@x070x z jakiego poradnika skopiowales swoja wypowiedz? burzowy trafia w 6-8 celow ? A ty kiedykolwiek grales helerem ze takie herezje tworzysz? Odbija sie max 3 osob co do slabego dmg sie zgodze i dlatego jest stawiany na 5mke jakbys testowal helera to bys wiedzial ze to malo przydatny skill, , na wojny to przywolanie lub rzut sie bardziej przydaje niz ten szpon. I tak na wojnach taki szaman stoi z boku i celuje skilami w przeciwnikow...

Opublikowano

Myslę, że tyle odpowiedzi Cię już wystarczająco przekonało.

zamykam

Things have changed. Forever.

314x177-many-faces-of-aj-lee.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...