Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Yo.

Otóż słyszałem kiedyś, że na niektórych płytach głównych jest dodatkowe wejście na kartę graficzna (PCI bodajże). Moje pytanie brzmi tak: Czy na mojej płycie głównej mam takie wejście i czy mogę dokupić 2 kartę graficzną, oraz wnioski - czy to coś da.

Płyta główna:

05978324205923519538.jpg

Karta graficzna, na której gówno co chodzi:

87082684829099683019.jpg

1317454587-U195480.png

Opublikowano

no i gdzie sobie ją tam upchniesz w laptopie ? kabelkami podepniesz i będzie na zewnątrz lezała ?

nie ma laptopów z dwoma kartami graficznymi , możesz wyjąc jak się da jedna i włożyc drugą u ciebie nie da się, masz zintegrowaną z płytą

dokupić możesz karte PCMCIA właściwą dla swojego slotu 34 albo 54 , z boku masz wejście na takie karty , masz instrukcje to sie zorientuj i szukaj mo·że znajdziesz

zresztą patrząc na przepustowość takiej karty była by o wiele mniejsza niz dostępnego aktualnie USB2 ( obsługa 16 albo ledwo 32 bitów ) , więc nie widze sensu kupna takiej

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Niestety chyba nie mam takiego wejścia, gdyż na rysunku jest pod Gniazdem kart PC, a ja w laptopie nic nie mam :D

Napisane jest: Gniazdo Kart Pamięci ExpressCard/34 - Obsługuje jeden moduł ExpressCard/34 (wybrane modele) - czyli w moim akurat nie ma.

Jakbyś mógł daj mi screena z tym wejściem na te karte (34)

1317454587-U195480.png

Opublikowano

po co? wszystkie są takie same i to jest własnie to wejście na PCMCIA , wejście z boku lapka ok 0,5 cm na 6 cm i masz dokładnie ExpressCard34 ( typ II PCCard )

wątpie byś znalazł grafike na nowy rodzaj slotu (34), były raczej do starszych a obecnie praktycznie się ich już nie produkuje bo nie opłacalne .

gniazda nie są kompatybilne , każde ma inne układy styków na karcie

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png