Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem ze ścinaniem gry

Grasu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Próbowałem już wszystkiego i nic nie pomaga, dlatego zwracam się do was z prośbą o pomoc. Otóż mój problem polega na ścinaniu się WarRock'a przez ok 30 min do 1h od włączenia gry, po upływie tego czasu gra zaczyna chodzić płynnie. Mój sprzęt to : Celeron 2.9 GHz, RAM 1,2 gb w dwóch kościach po 1gb i 256 mb, karta graficzna GeForce 8600 GT Sonic +, mój net to 2 mega bity. Dysk był już wielokrotnie formatowany i defragmentowany, używam antywirusa Kaspersky Lab 2009 choć bez antywirusa dzieje się to samo. Przed włączeniem gry wyłączam wszelkie komunikatory typu GG, AQQ itp. Dodam jeszcze że taki problem mam tylko z WarRockiem inne gry chodzą normalnie

32354141673387527780.png

Opublikowano

Wyłacz wszytkie niepotrzebne programy typu gg itp. :)

- zaraz ide

- gdzie ?

- jeszcze nie wiem.. :DD

- odpowiedzi zaznaczajcie ptaszkiem

- a długopisem można ?

OWNED xD

Opublikowano

A ty czytaj ze zrozumieniem. UP napisałem

Przed włączeniem gry wyłączam wszelkie komunikatory typu GG, AQQ itp.
Myślę że problem leży dużo głębiej i takie trywialne rozwiązania nic nie dadzą , ....

32354141673387527780.png

Opublikowano

Mnie też dotyczy ten problem. co jakiś czas gra tnie sie jak nie wiem co. a potem chodzi jak żyleta. nie wiem dlaczego tak sie dzieje i sorry za spam, ale może masz zakurzonego kompa, albo coś... jeszcze raz sory za spam

b9b2c23333504257ba9ad2c7e7559f6d.0.gif

COŚ CI SIE NIE PODOBA?! CTRL + W !

Opublikowano

A jaki windows posiadasz?

Przeglądnij listę procesów może coś jeszcze dasz rade wyłączyć co jest zbędne. Może jakiś wirus? A masz opcje w warrocku na minimum, jak nie to może warto by było poświęcić grafikę dla płynnego działania. Kilkakrotnie formatowałeś dysk więc świeży windows (zapewne oryginalny niee??) wyłącz aktualizacje automatyczne windows. Nic więcej mi nie przychodzi na myśl.

PSG 1, mp5k, tyle mi wystarczy...
k/d z psg1 i mp5k 2.52. Bez psg1, średnio ponad 2.0
Opublikowano

Proste jeżeli ci muli

1. wejdz w options w grze zmien grafike na low wszystko na minimalne wymagania

2. wejdz na strone ktora sprawdza speeda neta twojego potem podam niechce mi sie szukac

3. gdy wlaczasz gre wicskaj quick join a nie wchodz do poszczegolnych romow powinno pomoc

PoZdRo

mentos135

Pozdrawiam

(zbieram + nie - :) )

Opublikowano

To nie zależy od grafiki, obecnie mam ustawione na FULL ale jak zmienię na minimalne to nic to nie daje ....

Co do:

Przeinstaluj warrocka albo wyczyść CAŁY komputer (procesor itd...)

A jaki windows posiadasz?

Przeglądnij listę procesów może coś jeszcze dasz rade wyłączyć co jest zbędne. Może jakiś wirus? A masz opcje w warrocku na minimum, jak nie to może warto by było poświęcić grafikę dla płynnego działania. Kilkakrotnie formatowałeś dysk więc świeży windows (zapewne oryginalny niee??) wyłącz aktualizacje automatyczne windows. Nic więcej mi nie przychodzi na myśl.

No to jak napisałem wcześniej dysk był już wiele razy czyszczony, gra na nowo postawionych systemach chodziła dalej tak samo więc przypuszczam że nie może być to wina programu lub dysku czy też samego systemu. Ins5talowałem na przemian XP Professional SP 1, 2 i 3. Obecnie mam na kompie SP 2 (nie aktualizowanego).

Proste jeżeli ci muli

1. wejdz w options w grze zmien grafike na low wszystko na minimalne wymagania

2. wejdz na strone ktora sprawdza speeda neta twojego potem podam niechce mi sie szukac

3. gdy wlaczasz gre wicskaj quick join a nie wchodz do poszczegolnych romow powinno pomoc

Quick Join nic nie daję ;/ A co do internetu to prędkość Ściąganie i Pobieranie w normie, ping waha sie od 30-50 ...

32354141673387527780.png

Opublikowano

Misiu co ty piszesz za bzdury ...

ja mam procka 2.0 i smiga mi wszystko jak trzeba

Pozdrawiam

(zbieram + nie - :) )

Opublikowano

A nie pomyslałes o tym ze to moze laggi na servie ? Wejdz na inny i zobacz czy tam tez laggi sa (bo moze serv przeciązony i lagguje) :)

- zaraz ide

- gdzie ?

- jeszcze nie wiem.. :DD

- odpowiedzi zaznaczajcie ptaszkiem

- a długopisem można ?

OWNED xD

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...