Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Jak Wykupic Globalny Serwer

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Urzekla mnie Twoja historia...

Sadzac kolega musial miec sporo gotowki na globalny server kilkadziesiat tysiecy , lub nawet kilkaset za sam miesieczny abonament , nie mowiac juz o poczatkowym kupnie plikow serverowych...

@EDIT a tak po za tym powiedz nam jaki to prywatny server chetnie pogramy ... -.-

@UP Mylisz sie da sie wykupic przykladem jest metin2.sg

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

No więc tak - wyjaśnię ^^.

Globalnego serwera się nie da wykupić, chyba, że jest wystawiony na sprzedaż (tak jak subagames kiedyś wystawiło crossfire i metin2 na sprzedaż, kupiło te gry z8games).

Jednak pliki serwerowe oraz licencje da się kupić, jednak to kosztuje nie małe pieniądze.

Kiedyś z czystej ciekawości napisałem do YMIR (firma, która wyprodukowała Metin2) z pytaniem, ile kosztowałaby licencja oraz pliki.

Odpowiedź ?

Aby wykupić licencje na serwer należy założyć firmę - licencje wykupuje się na kraj.

Koszt takiej licencji waha się od 50 tys. euro do 90 tys. euro - pierwsza cena bez darmowych aktualizacji ze strony YMIRu, druga z darmowymi aktualizacjami na bieżąco.

Jeszcze dochodzi sprawa samych plików serwerowych, aby takowe zakupić należy posiadać licencje, i pliki otwarte (pliki źródłowe dołączone do nich) kosztują 20 tys. euro, pliki zamknięte 10 tys. euro.

Było to dosyć niedawno, odpisali mi e-mailem mieszczącym się na dwie strony A4, wyciągnąłem z tego najważniejsze.

Myślę, że wyjaśniłem i pomogłem .

spake.png

Sygnaturkę wykonała KisuShite

take a gun and count to three...

windows7_userbar10.gif

45180.gif

Opublikowano

Wszystko się da wykupić, ale globalnego serwera metin2 nie kupisz tak łatwo.

Możesz jedynie zrobić swojego priva na dedyku, była kiedyś histoyrjka, że koleś robił metin2 SG na kupionych plikach i udało mu się zrobić globala, więc Ci też polecam, może przytrfai Ci się trochę szczęścia?

Co do np. PL - ciągną na tym taką kasę, że wątpię żeby sprzedali.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...