Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie!

Mam taki problem - niby błahostka a tu zastój:

Na stronie jest pewien div, chciałbym ażeby program zczytał z niego wartość ze stylów (div id="jakies_id" style="to_ma:byc_zczytane;"), no i zapisywał do zmiennej.

Przy moich próbach albo był niezadowalający wynik, albo jego brak.

Dalej to sobie już poradzę ;)

Z góry dzięki

Opublikowano

nie działa

nie wyświetla żadnego wyniku, albo "0" :/

Głównie mi o to chodzi czy styl w divie jest ustawiony na widoczny/ ukryty (style="visibility: hidden;")

Opublikowano

nie ma znaczenia , czytany jest tylko czysty kod strony a nie jej wygląd czy to co ty widzisz po wyświetleniu w przeglądarce

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

ok, ale to nie zmienia faktu że nie działa. podałem tą informację bo może to kogoś nakieruje na rozwiązanie ;)

Opublikowano

@up

Dzięki, działa. nie wiedziałem że można wysyłać js do przeglądarki ;)

@edit.

To jest ukryta treść, proszę

Chcę coś takiego przesłać, no i żeby ta druga linijka (wartość z niej) się zapisywała jako zmienna.

_FFCmd() nie radzi sobie z tym. No chyba że autoit ma jakiś odpowiednik tej funkcji ;)

To by było na razie na tyle.

Opublikowano

Ech... Wysyłać?

Poczytaj trochę o tym jak działą MozRepl.

Albo chociaż - przyglądając się samemu FF.au3 - dojdziesz do wniosku, że wszystko, czym się zajmuje ten include, to przekładanie funkcji javascriptowych na składnię bardziej AutoIt'ową.

Dokładnie tak jak IE.au3 - z tym, że IE.au3 ma dodatkowo obsługę objektu IE.application, a FF.au3 obsługę pakietów TCP - za ich pomocą komunikuje się z MozRepl, które w czasie rzeczywistym dołącza i wykonuje skrypty. Na DOMie i na XULu.

Chcę coś takiego przesłać, no i żeby ta druga linijka (wartość z niej) się zapisywała jako zmienna.

Byłbym raczej skłonny stwierdzić, że to ty sobie nie radzisz.

Po pierwsze musisz być bardziej precyzyjny w wysławianiu się, gdyż nie jest jasne, czy chodzi czy o zmienną w Firefoxie, czy w twoim skrypcie.

Zmienne javascriptowe mają żywotność tylko w obrębie danego dokumentu DOM. Po przeładowaniu strony czy przejściu na inną szlag je trafia. Rozwiązaniem jest tu cookies albo object flesh.

Nie wspominając o tym, że po każdej linii powinien następować średnik.

Nie wspominając o tym, że w javascripcie nie ma czegoś takiego jak "linia" - to podział wizualny dla programisty. Kolejne instrukcje oddziela się tam właśnie średnikami. Linie mają cokolwiek do rzeczy tylko w AutoIcie.

Co do zapisania wewnętrznego kodu HTML danego objektu w zmiennej AutoItowej:

To jest ukryta treść, proszę

Ta sygnatura jest pusta.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...