Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Dedyk Uruchomiony Proces Serwera Lecz Zaden Z Portów Nie Odpowiada.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Wyjaśniając: Skorzystałem ze sposobu zamieszczonego w [MegaTutorial]

To jest ukryta treść, proszę

Istalacja całości przebiegła bez większych problemów, niestety po uruchomieniu skryptu inicjującego (./start.sh) pomimo, iż nie wyświetliły się żadne informacje o błędach port statusu (tcp:udp:11002) jest nadal zamknięty. Listing uruchomionych procesów zawiera procesy serwera gry, żadne porty serwera nie są blokowane poprzez firewall. Polecenie netstat pokazuje stream do serwera.

Jeśli ktoś miał podobny problem lub ma sugestie dotyczące sposobu rozwiązania problemu proszę o wypowiedzi. Wypróbuję każdy, bo moje pomysły już się wyczerpały.

Opublikowano

Niestety skrypt jest dobrze napisany. Próbowałem uruchamiać każdy z procesów osobno (tj. auth, db, game) również w osobnych terminalach bez przełączania w tło, ale to też nie pomogło. Procesy ładowały się do pamięci ale port nadal się nie otwierał. Polecenie netstat -l4 pokazuje że port 11002 jest nadal zamknięty. Przy próbie podłączenia się pokazuje tylko ruch na tym porcie więc nic go nie blokuje, a jedynie jest problem z procesem auth.

Opublikowano

Problem rozwiązany. Ponowna kompilacja bazy danych z opcjami wymuszenia reinstalacji pomogły. Dziękuję udzielającym się. Temat do zamknięcia.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...