Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Strona I Serv

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A więc strona bardzo laguje nie da się wbić na nią ....

Jednym osobą wbija do gry innym już nie czym może być to spowodowane?

userbarwb.png

Zawsze promocje na sygnatury ^^

Opublikowano

Juz od 2 dni mam to samo co autor tematu strona serwa mi wgle nie dziala otwieralem przez all przegladarki(chrome,opera,firefox...explorerxd) dopiero przez anonymouse.org mi poszlo.

Co do serwera to ciagle wyskakuje mi blad polaczenia jak walczam przez kamera to kazdy serw jest off...

Probowalem wszystkiego formata wylaczylem zapore/firewalla bo byc moze cos mi blokowalo... nie przynislo to skutku ;|

Do tej pory kazdy priv mi dobrze chodzil..............Widac nie tylko ja tak mam................... nikt nie potrafi odpisywac juz na ty mforum?.............. tylko jak komus sie cos zlego dzieje.......... "twoje szczescie innych jebie"

EDIT:Wkoncu mam rozwiazanie problemu .........

Klient gry (program który mamy zainstalowany na naszym komputerze), łączy się do serwera gry .

Klient pobiera pozycje mobów i graczy z serwera i wysyła na serwer swój 'ruch'. To klient się łączy z serwerem

Co trzeba żeby sie połączyć z serwerem

Najprościej mówiąc: dostęp do Internetu i niezablokowane porty z których korzysta gra.

port - jest to coś w rodzaju punktu do którego się podłączamy z naszego komputera do serwera gry.

Coś nam siadło i nie działa, czasem wystarczy restart karty sieciowej, czasem komputera.

Oczywiście zawieść mogą inne urządzenia typu: modem, router itd. czyli któreś z tych tajemniczych pudełek przy pomocy których mamy dostęp do Internetu.

Wystarczy sprawdzić czy działa nam jakakolwiek strona internetowa

Jeśli stwierdzimy że porty są otwarte (bo inni grają), a my nie mamy do nich dostępu, to rozmawiamy o tym z Naszym dostawcą Internetu, a nie Teamem gry.

No i oczywiście powinniśmy sprawdzić czy przypadkiem NASZ firewall nie blokuje takich połączeñ

Jeśli mamy dostęp do internetu to możemy sprawdzić i:

Czy serwer odpowiada

krótkie sprawdzenia w linii poleceń (cmd) (w XP: Start->Uruchom, wpisać: 'cmd' i ENTER)

polecenie tracert (traceroute) pokazuje trasę naszych pakietów do serwera i również wszystkie pośredniczące w tej trasie routery. Jeśli gdzieś trasa niespodziewanie się koñczy to tam jest problem, jeśli są * * * to prawdopodobnie oznaczają tłok na łączach routera, jeśli czasy odpowiedzi są koszmarne np. kilkusekundowe, to już wiadomo LAGI (o ile w ogóle możemy grać).

Dostęp do portów gry

Powyższe to tylko część naszych potrzeb, nawet jeśli działa to jeszcze nie wiemy czy na serwerze cokolwiek działa. I tutaj sprawa portów gry. Gra wystawia na serwerze porty (połączenia) które umożliwiają nam podłączenie się do gry.

Tutaj dostawcy Internetu lubią kaprysić i zamykać niektóre porty.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...