Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Offsety Wow

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, od jakiegoś czasu próbuje znaleźć kilka offsetów do wowa, pod patch 3.3.5[12340] bądź jak kto woli 3.3.5a

Interesujące mnie offsety to:

Player x , y ,z i rotation.

I jeżeli znam guid objektu to też jego x , y , z.

Używając IDA pro jakich mam szukać nazw stringów i jak je odczytywać, bo z tym mam lekki problem??

Udało mi się dogrzebać do: GetPlayerMapPosition, ale z offsetami x,y,z jest trudniej, bo masę ton tematów się oczytałem na ten temat, i nic konkretnego nie znalazłem, ale żeby znaleźć pozycje moją trzeba moje guid znać i offsety x,y,z, potem memoryread(pguid+pxoffset)... adekwatnie y i z.

Opublikowano

Podobno takie rzeczy da radę nawet Cheat Engine'm robić.

Na twoim miejscu użyłbym google do poszukania API do tej gry.

Co do CE (jeśli cię takie lamerskie rozwiązanie interesuje):

Krok na północ, pauza, szukaj zwiększonej wartości.

Krok na południe, pauza, szukaj zmniejszonej wartości.

I zapętlić.

Co do lepszych rozwiązań:

Do WoWa jakąś formę pseudo-API udostępnia sam Blizz. Zapewnia support dla rzeszy modów ułatwiających grę.

Istnieje wiele w pełni legalnych rozszerzeń map pokazujących na bierząco koordynaty przy minimapce - wszystko to tworzone na podstawie ofiscjalnej dokumentacji do rozszerzeń.

W tę stronę bym szedł.

Ta sygnatura jest pusta.

Opublikowano

No wiem, jest np. Cartographer, a co byś mi poradził jeśli chodzi o cordy objektu po jego guid?.

Edit: TaxiNodePosition(slot) - Returns position (x,y) of node on the map. Czyli że jak wezme memoryread (taxinodepositionoffset+guid skałki) to mi zwróci pozycję?? a jeśl itak to zwróci mi pod jedną zmienną a to są2 różne dane jak to zrobić żeby działało? I czy idę w dobrą stronę?

Edit2: Skoro udostępnia blizzard, to może powiesz gdzie, na forum wowa?? Bo google ostatnio mnie zawodzą.

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...