Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Delfin W Orange A Stan Konta

BaSicPl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ! Mam pytanko . Od wczoraj przeszedłem na abonament delfin w orange . I nie bardzo czaje pewne sprawy .

1. Czy przy abonamencie delfin mam normalnie środki na telefonie . dla przykładu , na mixie mialem tak , ze mialem 55zł do wyk. na co chce . A tu gdy wysylam sms'a na stan konta , to dostaje ile mam min , i sms

2. Od momentu przejścia na delfina w smsie o stanie konta mam frazę "przekroczyłeś abonament o 0.90zł" jak to możliwe , jak ten abonament mam od 2 dni , a nic nie kupowałem , i w bilingach tez nie mam zadnych dodatkowych połączeń itp.

Narazie to tyle . Dzięki .

fiR919k.png

Opublikowano

W tych pelikanach, delifinach i panterach nie masz pieniędzy jak to w miksie jest. Ja mam pelikana, płacę 59 zł/miesiąc i mam 1000 esów i 300 minut i nie mogę wysyłać smsów na różne konkursy bo będę mieć kasę na minusie.

Pewnie użyłeś internetu z danych pakietowych dlatego użarło Ci 0.9 zł.

*103*# i masz stan konta.

Opublikowano

W play jest podobnie.

Za wysyłanie sms'ów na jakieś numerki 0700, buszowanie po internecie itp itd. pobierane są pieniądze z poza puli abonamentowej. To co masz na koncie jest tylko na rozmowy i smsy.

f.png

Opublikowano

Mam delfina i mam tak jak by dwa konta. Abonament który oni mi dają i który sam sobie doładowuję. U Ciebie musi być tak samo. *124*# i masz stan konta. Mogłeś przekroczyć stan konta o 90 groszy czyli masz na koncie -0.90zł. W delfinie masz także darmowe minuty więc się nie dziw jak Ci mówi ile masz minut do wykorzystania :)

Powtarzam:

*124*#

stan konta

Przeminęło z wiatrem.

Opublikowano

Po zadzwonieniu na *124*# i wyslaniu smsa ile na 333 dostaje w odp." dziękuję " . Ale to znaczy , ze jak chce coś kupic , wziać udział w konkursie , to oprócz tych 59 zł musze dopłacić jeszcze to co nawysyłam ?

np. 59zł + 11,02(nie wiem gra np.) = 70,02zł ?

Edit.

Aha , jeszcze jedno . za kazdym wysłanym smsem nabija mi wiecej kasy na - ... nie wiem o co chodzi .

fiR919k.png

Opublikowano

Zależy jak masz. Czy naliczają Ci abonament czy masz konto.

Jeżeli abonament to jak kupujesz grę to do tego abonamentu wchodzi cena gry.

Jeżeli masz konto i na koncie np. 59zł to Ci odlicza te np 11zł za grę i zostaje Ci 48zł do wykorzystania.

Przeminęło z wiatrem.

Opublikowano

Właśnie konta chyba nie mam . Jak dostaje smsa ze stanem ., to piszem i ze przekroczyłem o 1zł 12 gr .... tzn ze musze zaplacic 60zł 12 gr ?

Edit

Ok . Wszystko jasne . Jest abonament za 59zł , a wszysto dodatkowe , to dodatkowy koszt . Dzięki wszystkim

fiR919k.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...