Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pomocy] Atak Na Komputer

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mam prozbe wiem ze nie w tym dziale ale tu jest najwiecej ludzi.Moje pytanie jest takie ze pewna osoba zaatakowala moje lacze ddos'em jest to moj "kolega" ktory byl w mojej sieci hamachi i juz mial kiedys taki pomysl zeby mi zlagowac lacze ale sie nie zgodzilem.Czy jest jakis sposob zeby moj net wrocil do poprzedniego stanu skany antyvirusem,firewall nie pomogl.On sie bawi takimi rzeczami zna sie na rzeczy.Jesli nikt nie pomoze to format bo to juz mam 2 raz w tym roku

ani2yg3ag5.gif

prosperion_20752_9.png

Powered by Windows 7 => www.go-windows.de

Opublikowano

Ddos jest nielegalny to po pierwsze

Format ci nie pomoze bo to chodzi o lacze internetowe a nie o kompa to po drugie

Jest jakas zapora anty ddosowa,poszukaj w necie

Ale ogolem ja bym zglosil to na policje,chodz wlasnego kolege ale widac jaki kolega ze atakuje ddosem

sstwc.jpg

Opublikowano

A jeśli to jego kolega który chce zrobić mu na złosć? I Od razu kablować na Policje? Trochę żal nawet jak by był "ciotą" Wiesz jaki to kolega to z nim pogadaj i to załatw. Jeśli to kolega TAKI z INTERNETU poznany np: w Grze mmo a ty jesteś dorosły to jednak idź na Policję a jeśli jesteś w wieku przedziałowym od 13 - 17 lat powiedz mamie :D

Bywalec
Opublikowano

Kupujesz jakiegoś pceta starego bez dysku.

Musi mieć 2 karty sieciowe i jedną stacje dyskietek.

Ściągasz specjalnie przygotowaną dystrybucję linuxa i wypalasz na dyskietkę. Konfigurujesz na tym distro firewalla, a następnie w dyskietce ten mały slocik ustawiasz, aby była tylko do odczytu. ;-)

Konfigurujesz oczywiście siec itp.

I w sumie masz podobny efekt jak przy drogich firewallach cisco. Dobrze skonfigurowany firewall dobrze chroni, a że dyskietka tylko do odczytu to niema szans na coś zrobienie

lub ten filmik http://niebezpiecznik.pl/post/odpieranie-atakow-ddos-i-botnetow/

.

Opublikowano

moj komp nie ma wejscia na dyskietke :D

@sciagam dgs.exe pisalo ze jest to anti ddos firewall

ani2yg3ag5.gif

prosperion_20752_9.png

Powered by Windows 7 => www.go-windows.de

Bywalec
Opublikowano (edytowane)

xxx

Edytowane przez dudsonowa

.

Opublikowano

jak tylko słyszę że ktoś komuś zaatakował komputer czy gównianą sięć w ten sposób to naprawdę śmiać mi się chce z takich bzdur i bajek. gówniarze nasłuchali sie jakiś głupot czy naoglądali za dużo filmów, ściągają jakie bądz popadnie programy i bawią się w strasznych "HAKERÓW" robiących ataki na komputery znajomych.

a tamci tylko jedyne co potrafią to wyżalać się że są gnębieni i nękani przez kogoś choć wcale nie wiedzą jak i w jaki sposób w ogóle są atakowani !

co do odpowiedzialności to naskoczyć możesz takiemu, straszyć policją ile wlezie nasyłać brygady anty-terrorystyczne, nawet krasnoludki czy smoki, a i tak organy ścigania ( policja ) będą miały cię w dupie bo nie zaistniało żadne zagrożenie ani naruszenie mienia, zwłaszcza że nie jesteś osobą prawną a odpowiadają za ciebie opiekunowie.

przy okazji technologia hamahi i jej zabezpieczenia uniemożliwia tego typu ataki i trzeba być naprawdę nie rozgarniętym i głupim, by dawać innym pełen dostęp do sieci, z lagować czy w jakiś sposób zablokować komputer to tez raczej niemożliwe w wykonaniu jednego gównianego hakera

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

a doszedł na tą policje czy tylko poszedł ale nie doszedł?

jakoś dziwnym przypadkiem zawsze słyszymy : "kolega był...", "kolega zawiadomił..." ale nie wiadomo co było potem w 99% wielkie nic bo nie zawiadomił albo nie przyjęto zgłoszenia wcale

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

Miałem pdobny przyapdk tylko atak na kompa a nie na neta ... właczam kompa okwpisuje haslo loguje się i otwiera się kalapa tam gdzie plty sie wsadza zamykam ok po 1 minucie znuw sie otwiera schylam si.ę zeby zamknąć a tu na pulpicie erotyczne zdjęcie .... no normalnie asz głupio mi się zrobiło wyłaczam właczam mozille a tu na cały pulpit Errorr !! i muzyczka z naruto ;pp .... okazało się że to kolega teraz siedzi w zakladzie jakimś tam za uszkdzenie komputera nawet mi format nie pomagał ... poszłem na policje i po sprawiea rodzice tego gnojka płacili m 3x więcej niż był wart czyli 3k x 3 = 9k tysięcy ;D

. .

Opublikowano

lepszych bzdur nie mogłeś wymyślić ? jak można żądać i na dodatek dostac odszkodowanie za coś co się samemu zainstalowało na kompie ?

prawo polskie nie dopuszcza do tego typu działań

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Uczeń
Opublikowano

stary dzięki za ten kawał ,,Nawet format nie pomógł" ,,Zapłacił mi 3x więcej" Lol jak ci mógł format nie pomóc chyba wirusa miałeś zainstalowanego głowie ją sformatuj,

i jakim cudem mogli ci 3 razy więcej płacić za komputer który jest wart 3000zł razem z programami?

Opublikowano

Hahaha Dos nie legalny dobre dobre hakowałem pare już kompów ;]

"W czas wojny potrzebujemy kogoś nowego, komu możemy zaufać, kto poprowadzi ludzi jak jakiś święty. "

"Nie oceniaj mnie, jeśli mnie nie znasz."

"Toczę walkę przez cały czas z czymś innym. Czasem z samym sobą. Są we mnie dwie osobowości - jedna chce żyć w spokoju, druga nie podda się, dopóki nie odzyska wolności. "

Moje Tuty:

Wallhack

FISHBOT,BLOK CPU,OBEJŚCIA