Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Minitut] Problem Z Teleportacją Rozwiązany

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jako, że, iż, ponieważ sam rozwiązałem swój problem i nikt nie potrafił mi w tym pomóc postanowiłem napisać minituta jak rozwiązać ten problem.:)

Otóż, jeśli ktoś nie może się teleportować przez teleportera do map np. dolina czy świątynia w maszynie wirtualnej należy zwiększyć ilość ramu (ja zwiększyłem do 1.5gb)

Najlepiej przydzielić połowę tego ile się ma i powinno śmigać.

A tym co mają 1gb ramu polecam wyłożyć 40zł i dokupić kostkę, bo to jednak zbyt mało, żeby w pełni chodził serwer :)

Dodatkowo w opcjach swojej maszyny, aby rozwiać wszelkie wątpliwości czy problem nadal będzie występował można dorzucić 2rdzenie i akceleracje (wszystko w tej samej zakładce)

Napisałem tego minituta ze względu na to, że chyba nie ma takiej informacji na forum, bo nikt nie potrafił mi pomóc i nie tylko ja miałem ten problem, a więc myślę, że komuś się przyda :)

A jeśli bardzo przeszkadza i "już było" (w co wątpie) to sorki

shayku.png

Zbieram +

Opublikowano

wtf ? Teleportacja a maszyna nie mają nic wspólnego, od maszyny mogą być lagi a nie ...

@Down pro elo elo zawodowca.

Your superman is here, bitch!

Opublikowano

Otóż mają :) Nie spotkał Cię taki problem to się nie wypowiadaj jeśli nie wiesz o co chodzi :)

Piszę z doświadczenia, a nie z wyobraźni...

shayku.png

Zbieram +

Opublikowano

moim zdaniem moze miec gdy ma sie slaby komputer

u mnie np. gdy dawalem za malo ramu to mi sie po kolei game wylaczali na plikach raina moze nie zauwazalne bo ma sie 8 game i sie auto matycznie na nowo wlaczaja ale gdy mialem pliki 2010 to sie nawed zalogowac nie moglem bo tam prawie tylko 1 game odpowiada za wszystko

;Script by ziuto
;Source-code Autoit v3
$User = InputBox("Twoj nick", "Podaj swoj nick", "tu go wpisz")
If $User = "ziuto" Then
$gui = GUICreate("User " & $User, 175, 100, -1, -1, 0x00080000)
$button_lubie_cie = GUICtrlCreateButton("Sam sie lubie", 50, 10)
$button_dam_ci_5_gwiazdek = GUICtrlCreateButton("Dam sobie 5 gwiazdek", 30, 40)
ElseIf $User <> "ziuto" Then
MsgBox(0, "Powitanie", "Siema " & $User)
$button_lubie_cie = GUICtrlCreateButton("Lubie cie ziuto", 47, 10)
$button_dam_ci_5_gwiazdek = GUICtrlCreateButton("Dam ci 5 gwiazdek ziuto", 25, 40)
EndIf
GUISetState(@SW_SHOW, $gui)
While $User = "ziuto"
$msg = GUIGetMsg()
Select
Case $msg = -3
ExitLoop
Case $msg = $button_lubie_cie
MsgBox(0, "Lubie sie", "Sam sie lubie :o")
Case $msg = $button_dam_ci_5_gwiazdek
MsgBox(0, "Dam sobie 5 gwiadek", "Ze bym to ja mogl sam sobie dac")
EndSelect
WEnd
While $User <> "ziuto"
$msg = GUIGetMsg()
Select
Case $msg = -3
ExitLoop
MsgBox(0, "Lubie cie", "A za co ?")
InputBox("A za co ?", "Za co mnie lubisz ?", "???")
MsgBox(0, "Za to", "Aha" & @CRLF & "Dobrze to wiedziec xD" & @CRLF & "Nq")
ShellExecute("http://www.mpcforum.pl/")
ExitLoop
ShellExecute("http://www.mpcforum.pl/user/259390-ziuto/")
EndSelect
WEnd

Opublikowano

Otóż mają :) Nie spotkał Cię taki problem to się nie wypowiadaj jeśli nie wiesz o co chodzi :)

Piszę z doświadczenia, a nie z wyobraźni...

Weź wyjdź. Co ma system kur*a do rzeczy ? Poczytaj sobie o czymś takim jak plik game.

Możesz mieć lagi od małego ramu, ale on ma gówno do rzeczy <_<

Doświadczenia ? :huh: 33 posty i big doświadczenia.

Dobra ziomek, czekam na tutka - Pelerynki w M1 zwołują rippera.

Opublikowano

Weź wyjdź. Co ma system kur*a do rzeczy ? Poczytaj sobie o czymś takim jak plik game.

Możesz mieć lagi od małego ramu, ale on ma gówno do rzeczy <_<

Doświadczenia ? :huh: 33 posty i big doświadczenia.

Dobra ziomek, czekam na tutka - Pelerynki w M1 zwołują rippera.

To do cholery dlaczego nikt nie mógł mi pomóc z moim problemem?

To, że mam mało postów to znaczy, że jestem noob?

Napisałem, że piszę z doświadczenia, a nie z wymysłu...

I akurat mój problem został rozwiązany po zwiększeniu ramu, więc gówno wiesz to nie trzep mordą, a posty mogę nabić w jeden dzień, ale w jakim celu?

Postmaker się znalazł -.-

shayku.png

Zbieram +

Opublikowano

To się nazywają lagi ;) . Możesz nawet na serwer dać 12Gb ram a mieć neta 256kb/s i mieć taki sam problem ;)

Opublikowano

Hmmm kolejny na mnie naskakuje? ;)

Net 6mb więc nie lagi :)

Kto mi jeszcze coś zarzuci?

Chciałem pomóc, bo nie tylko ja miałem taki problem, ale widzę pomoc zbędna bo tu proeloelo userzy są którzy jakoś nie odpowiedzieli na mój temat, a tu nagle taki napad jak napisałem małą instrukcje do rozwiązania mojego problemu :)

Kto jeszcze ma coś do mnie chętnie posłucham :)

shayku.png

Zbieram +

Opublikowano

Nie wiem co wy chcecie od tego typka.Rozwiazal swoj problem przy ktorym nikt mu nie mogl pomoc,wiec napisal "minituta".Jezeli sie komus nie podoba to poco czytacie llub piszecie takie posty.Mysle ze Typek ma racje bo jak sie ma za malo ramu to sa takie lagi ze nie mozna sie teleportowac.

1038078588.png

5634358500_1301594482.jpg

Opublikowano

Nie bd się kłócić ale z tego co wiem mała ilość ramu odpowiada za lagi, a teleporty chyba za plik game. Nie wiem czy działa bo nie miałem takiego problemu więc pozostawie tutka bez komentarza

Nie bywam już na forum, jeżeli masz sprawę wal na FB...

Opublikowano

dziwne bo ja na swój serwer dałem 128 mb ram i trybi jak ta lala, beż żadnych kicków, nawet przy dużym zuo w m1

Opublikowano

Temat zbędny i do kosza zjebałeś coś w plikach i jakimś przypadkiem to naprawiłeś.

Ja na swój serwer daje 500mb, bo mi więcej nie potrzebne. Zero lagów,a ty co piszesz To Totalna bzdura do kwadratu,wiem że chciałeś pomóc,ale jeśli się nie znasz

to lepiej nie pisać takich tematów...

PS : Wydajność serwera leży też po procku! Coś Ci się pojebało temat do kosza. Pozdro&Poćwicz

935287_405550846219138_211729201_n.png

Opublikowano

Nie bd się kłócić ale z tego co wiem mała ilość ramu odpowiada za lagi, a teleporty chyba za plik game. Nie wiem czy działa bo nie miałem takiego problemu więc pozostawie tutka bez komentarza

Dokładnie. Jeszcze kwestia dokąd i gdzie teleportuje dany teleport. A jak się da więcej (byle nie za dżo) RAM-u, to może Cie nie wywalić z gry, jeśli dałeś go za mało Oo.

@Autor

I ch*j że mam rangę postmaker. Ja mam w ... rangę i jakieś + i -

Ja gówno wiem ? Jesteś pewien ? Zapraszam na TS'a, GG, Skype, to sprawdzimy czy gówno wiem. <_<

Bo teraz widzę, że zaprezentowałeś swoją głupotę i że to Ty gówno wiesz i masz takie same doświadczenie.

Mam taki problem, że nie mogę się nigdzie teleportować poza m2.

Klikam w teleportera wybieram dolinę albo pustynie i nagle wywala mnie do logowania i później nie mogę się zalogować na tą postać.

Chciałbym się dowiedzieć co jest bo dopiero zaczynam pracę z własnym privem :)

?

Nie znasz się ? Won na demoty o.O

Nie wiem co wy chcecie od tego typka.Rozwiazal swoj problem przy ktorym nikt mu nie mogl pomoc,wiec napisal "minituta".Jezeli sie komus nie podoba to poco czytacie llub piszecie takie posty.Mysle ze Typek ma racje bo jak sie ma za malo ramu to sa takie lagi ze nie mozna sie teleportowac.

Jak niby poprzez ilość RAM, można zmienić teleporty ? To tak, jakby passy do mysql miały wpływ na otrzymywany level na start. Ja latałem na 100 MB ramu sam bez lagów, robiąc sobie mini event.

Opublikowano

hehehe brawo up za doszukiwanie się tematów :) No właśnie zaczynam... a czy ja nazywam siebie jakimś elitarnym tutkodajcą??

Napisałem to co uważałeml. Po zmianie ramu (z tym samym plikiem game) wszystko bzyka :)

No dobra może nie powinienem pisać tutów bo nie mam wystarczającej wiedzy, ale to jest po prostu taka mała wskazówka dla tych, którzy maja/mieli taki sam problem jak ja :)

A więc dziękuje za - :) i temat do kosza, bo szkoda dalej spamić :)

pozdro :)

shayku.png

Zbieram +

Opublikowano

To zależy jakiego masz kompa . Mój kumpel ma zajebisty sprzęt na kompa sporo wydał . Ale ma w domu 3 kompy i all podłączone do routera , a net 8mb . I często ma takie lagi spowodowane przez internet że serwer metka mu laguje że masakra . Więc tut może coś tam daje i niech zostanie, ale nie wyjaśniłeś wszystkiego .

Opublikowano

A po co mam wyjaśniać skoro tu są lepsi znawcy ode mnie :) zresztą za każdy post dostaje - więc czy jest sens pisać cokolwiek?

Nie wyjaśniłem wszystkiego dlatego to jest minitut a nie tut. Metek mi nie lagował (no oprócz momentu kiedy użyłem 20x komedy "/m 101 100";D), ale problem był z teleportacja do innych lokacji...

Mi pomogło zwiększenie ramu i przejście z 1 na 2 rdzenie więc napisałem, bo może komuś też się przyda.

Dlaczego napisałem?

Bo nikt nie potrafił mi pomóc więc uznałem, że może to coś komuś pomoże bo nie tylko mnie spotkało to zjawisko... chciałem pomóc no ale...

od razu zostałem zjechany przez prouserów :)

shayku.png

Zbieram +

Opublikowano

@UP : Jak pisalem wczesniej ma znaczenie gdy ma sie slaby komputer

przyznam ze gdy przeczytalen tutaj twoj problem to zdalem sobie sprawe ze taki problem kiedys mialem i zwiekszenie ramu mi pomoglo

ale ten problem dotyczy chyba tylko nas reszta normalnie moze sie teleportowac

;Script by ziuto
;Source-code Autoit v3
$User = InputBox("Twoj nick", "Podaj swoj nick", "tu go wpisz")
If $User = "ziuto" Then
$button_lubie_cie = GUICtrlCreateButton("Sam sie lubie", 50, 10)
$button_dam_ci_5_gwiazdek = GUICtrlCreateButton("Dam sobie 5 gwiazdek", 30, 40)
ElseIf $User <> "ziuto" Then
MsgBox(0, "Powitanie", "Siema " & $User)
$button_lubie_cie = GUICtrlCreateButton("Lubie cie ziuto", 47, 10)
$button_dam_ci_5_gwiazdek = GUICtrlCreateButton("Dam ci 5 gwiazdek ziuto", 25, 40)
EndIf
GUISetState(@SW_SHOW, $gui)
While $User = "ziuto"
$msg = GUIGetMsg()
Select
Case $msg = -3
ExitLoop
MsgBox(0, "Lubie sie", "Sam sie lubie :o")
MsgBox(0, "Dam sobie 5 gwiadek", "Ze bym to ja mogl sam sobie dac")
EndSelect
WEnd
While $User <> "ziuto"
$msg = GUIGetMsg()
Select
Case $msg = -3
ExitLoop
MsgBox(0, "Lubie cie", "A za co ?")
InputBox("A za co ?", "Za co mnie lubisz ?", "???")
MsgBox(0, "Za to", "Aha" & @CRLF & "Dobrze to wiedziec xD" & @CRLF & "Nq")
ShellExecute("http://www.mpcforum.pl/")
ExitLoop
ShellExecute("http://www.mpcforum.pl/user/259390-ziuto/")
EndSelect
WEnd