Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Propozycja]Zaostrzenie Zasad Whitelist !

I am Perfection

Zaostrzenie zasad Whitelist !  

54 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy jeste? za zaostrzeniem zasad Whitelist ?

• Tak. Zapisy od 500 postów by?yby najlepsze !
    • Tak. Ka?dy z 300 postami w gór? móg?by zagra? !
    • Tak. 3 miesi?ce na forum + 300 postów !
    • Nie. Wole gra? z lagami.
    • Oboj?tnie.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Na serwerze są niemiłosierne lagi. Nie da się grać. Jeden kamyk bije 5 razy... PRZESADA !

Zróbcie zapisy na Whitelist od 300 postów lub jakimś tam stażu na forum !

GŁOSUJCIE W ANKIECIE !

perfection.png

Sig by Thtsn ;)

Opublikowano

Buhaha, może jeszcze dodaj podpunkt: ,,Powinni dołączać do serwera tylko użytkownicy z ilością postów taką jak ja!"... Ja mam poniżej 100 postów, a jestem moderatorem, więc jak dla mnie temat jest <Ekhm>... Mimo to, przyznam, że na serwerze powinni grać gracze którzy spędzili na forum minimum miesiąc, bo niektórzy rejestrują się tylko po to, żeby lagować.

Opublikowano

I co, zamiast lagów na serwerze ma być spam na forum?

Co tu mają posty od tego, kto będzie grał na serwerze?

Idiotyczny pomysł.

Lepszym pomysłem byłaby np. kolejka

Np. jest zapchany serwer (xxx osób )

W kolejce jest już 30osób.

Jak następne 30osób się wyloguję, możesz zalogować się do gry.

Automatyczne wylogowanie -jeżeli osoba nic nie robi, 10min.

Opublikowano

Ale 3/4 postaci w grze to jakieś jednorazowe konta na forum ! W temacie Evenye było ograniczenie postów i jakoś to przeszło !

Ja jestem za tym żeby było ograniczenie (nie wiadomo jak duże, ale żeby było). !

perfection.png

Sig by Thtsn ;)

Opublikowano

100 postów albo w ogóle wyłączcie tą white liste bo i tak każdy dochodzi.

Koleś napisał że lubi niszczyć i jest na white^.^

LAYOUT'Y POD SERWER MINECRAFT U MNIE. ZAPRASZAM PW

Opublikowano

Takie rozwiązanie jest do dupy.

Dużo dobrych graczy nie udziela się tyle na forum, a za to dzieciaki spamują.

99% dzieci w Minecrafcie grało w metina, więc na pewno mają konta sprzed paru miesięcy.

Mam dużo postów więc mógłbym powiedzieć, że to dobre, ale nie będę taki -,-

b8o4ya.jpg

ŻYCIE NA KRAWĘDZI X D

Opublikowano

(...)

Nic to nie da, bo chodzi tu o generowanie mapy.

Najlepiej od 500 postów i chuj ! . Żaden neo nie zlaguje nam serwa.

550W OCZ Fatal1ty Modular SLI, AMD Phenom II X4 960T BOX (3.0GHz, Quad Core, 6MB, 95W, AM3), ASRock 870 870 Extreme3, DDR3 4GB 2000MHz PDP Patriot PGS Sector5 Low Voltage (2x2GB, DualDDR, CL9), Radeon HD6770 Sapphire 1024MB GDDR5, DP, HDMI, DVI, PCI-E 850/4800, SilentiumPC Brutus 410 Pure Black

wqdz690429546a.jpg Piszę poprawnie po polsku.

Opublikowano

To wina serwera a nie nas! Tak?

1390144171-U592769.png

3x ExModerator Minecraft | ExModerator Battlefield | ExMentor | 2x Ex MPC Media Team | Gold Member | MPC Coders Team | ExMPC Modder | Combat Arms Private

Opublikowano

Najpierw niech zrobią ograniczenie 1 logowania na minute. (na pewno to możliwe) Wtedy takie totalne zjeby które wchodzą na serwer tylko żeby nam lagować zostaną wyeliminowane.

Potem można się zająć się whitelistą. Można by chociaż czytać to co ludzie piszą, a nie dodawać wszystkich. -,-

Sprawdzić czy przestrzegają ortografii, czy poprawnie układają zdania. Polskie znaki i duże litery są raczej neutralne. Wiele dobrych graczy ich nie używa. (nie tylko w grze)

Zakłady czy team się do tego zastosuje ! Stawiam plusa, .......... że nie. -,-

P.S. Moderatorzy i kidmoderatorzy też powinni pomagać w dodawaniu do whtielisty - spisywać zasługujące na to nicki i wysyłać do geoninga. Na pewno oszczędzi mu to roboty.

b8o4ya.jpg

ŻYCIE NA KRAWĘDZI X D

Opublikowano

Posty na forum to słaby pomysł, wielu graczy(w tym ja) nie udziela się wcale na tym forum, lecz jest tutaj tylko i wyłącznie, żeby pograć w Minecrafta. Lepszym pomysłem było by rozwiązanie typu - jedno konto na forum = jedno konto w minecrafcie, do tego 7 dni od zarejestrowania nie można grać. Do tego zaostrzyć kary(jak najwięcej perm banów). ja już gram tutaj trochę i jeszcze ŻADEN gracz, mod, bądź admin się do mnie nie doczepił.

Plusy i minusy takiego rozwiązania sprawy:

+dużo perm banów, nie ma patyczkowania się, jeśli są dowody na twoją winę - ban

+mniej kont - blokady na stronie odnośnie ilości rejestracji na jednym IP, ograniczenie czasowe po zarejestrowaniu kont sprawi, że serwer będzie mieć minimum 7 dni spokoju od grifera, a potencjalny gracz duzo nie ucierpi czekając

- drobne krzywdzenie normalnych graczy - muszą czekać 7 dni od rejestracji

Co sądzicie o takim rozwiązaniu?

Opublikowano

muszą czekać 7 dni od rejestracji

Nie rozumiem wtf?

Co to da, że po rejestracji musi czekać 7dni?

7dni nie będzie lagów, a za 7 rój ptaków?

Najlepiej zrobić serwer tylko dla premium :>

To jest darmowy serwer.

Opublikowano

Najlepiej to zrobcie zeby za kazde zalogowanie sie placilo !!!! Kazdy bedzie gral oszczednie.

@topic

ja bylbym za byciem na forum 1 miesiac. i ewentualnie z 20 postow <2 posty na jeden dzien>

sygnn.png
Opublikowano

Dodajcie opcje: Tak. Dla graczy z wykupionym premium :>

Wtedy ban idzie na konto Premium i nikt nie wyda kolejne 60-70 zl by porozrabiać. Sami przyznacie, że byłoby to najlepsze zabezpieczenie.

Jednak nie chcielibyście takiego rozwiązania, i macie cholerną rację! Serwer powinien być dostępny dla ludzi, którzy chcą na tym serwerze grać, więc takie restrykcje są bez sensu.

Mam tyle postów ile mam, i nie widzę sensu bym spamował różne tematy tylko po to, by móc zagrać na serwerze.

Wyłączenie dynamicznej mapy może być dobrym pomysłem, bardziej restrykcyjne podania do white-listy, kick i ban za wulgi (zmniejszyło by to liczbę graczy online o połowę).

Opublikowano

Buhaha, może jeszcze dodaj podpunkt: ,,Powinni dołączać do serwera tylko użytkownicy z ilością postów taką jak ja!"... Ja mam poniżej 100 postów, a jestem moderatorem, więc jak dla mnie temat jest <Ekhm>... Mimo to, przyznam, że na serwerze powinni grać gracze którzy spędzili na forum minimum miesiąc, bo niektórzy rejestrują się tylko po to, żeby lagować.

swoja droga to ciekawe ja bym pewnie nie dostal moda ale menester z 80 postami dostal od razu. Geo chyba jest bardzo towarzyski...

742611478555387739101.jpeg

Opublikowano

Z ostatnim zdaniem kolegi Zaftri zgadzam się w 100%.

Czat jest po to żeby kulturalnie porozmawiać sobie z innymi graczami, a nie po to żeby spamować, i narzekać na lagi...

Opublikowano

usunąć dotychczasową whiteliste i od nowa robić od 100 postów + 3 miesiące na forum

PS: nie sprzeczajcie sie ze" nie bo ja nie mam 100 postow zal" tylko zaangazujcie sie w zycie forum i napiszcie cos ciekawego".

Opublikowano

Buhaha, może jeszcze dodaj podpunkt: ,,Powinni dołączać do serwera tylko użytkownicy z ilością postów taką jak ja!"... Ja mam poniżej 100 postów, a jestem moderatorem

I tak nie potrafisz CUBA stawiać.

@top.

Ja osobiście chciałbym trzecią opcję.

Tak. 3 miesiące na forum + 300 postów !

w83od2.jpg

Opublikowano

a moim zdaniem najlepiej by było gdyby od czasu online zależało

bo np. ktoś może mieć 7 postów a jest na forum online np.15h

sygnaturkan.png

sygnature by replite13

Opublikowano

a ja wogle dałbym bilans do wypełnienia u lekarza zaświadczający o naszej inteligencji i dołączyć go do podania. 1/2 mpc by nie zdalo testu ze wzgl. na prog IQ oscylujacy ok 50 punktow.

Opublikowano

Jasne, mogę rozpocząć spam ale po co? wytłumaczysz mi to? Po co mam się wypowiadać w tematach które mnie w ogóle nie interesują?

A to, iż Menester ma mod'a a ty nie, oznacza, że był lepszy? W ogóle, jak byś moderował osoby do których nie masz szacunku? Oo

Opublikowano

Szczerze, mam na oku jeszcze jedno rozwiązanie.

Zrobić max liste osób, nie wiem ile teraz jest online więc trudno mi powiedzieć, na ten przykład(i wyłącznie) dam 400.

Jest max osób(więc 400)

Osoby bez konta premium(sms np 20zł/miesiąc)mogą się zalogować od razu nawet przy max, osoby bez premium muszą czekać w kolejce.

pomysł wpadł mi na to, że jednocześnie wspomoglibyśmy jakoś na utrzymanie serwera- ehh kokosz? utrzymuje serwer z własnej kieszeni

Cena premium mogłaby być mniejsza ofc.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...