Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Info] Prywatne Serwery

Gość Pan Maciek

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Pan Maciek
Opublikowano

No wiec, w tym temacie lekko przyblize wam sprawe prywatnych serwerow.

Po pierwsze, zrobienie takiego serwera jest dosc proste, a owy serwer powstawal juz kilkukrotnie (TVirus dla przykladu zrobil taki),

lecz problem lezy w tym, ze robiac taki serwer lamiemy prawa autorskie BP.

Tutaj sprawa jest juz przegrana. Niby mozemy zrobic wlasne grafiki, ale gra juz bedzie inna. To nie bedzie po prostu to samo.

Taki maly warpfire. Teraz trzeba pomyslec nad tym jak zdobyc graczy na tle ogromnej konkurencji. W 30os na ponad 25 mapach dark orbit my sie nie odnajdziemy, a alieny sa nuudne.

Innymi slowy nie warto sie z tym szarpac, bo sprawa jest z gory przegrana.

Lepiej wziasc sie pozadnie za bocenie :P

Mam nadzieje ze dzieki temu tematowi, juz nie bedzie tematow o tym jak zrobic wlasny serwer :P

Opublikowano

Jebnij się w czolo.

Jesli masz pliki to je podaj, bo akurat najmniejszym problemem jest splagiatowanie ich.

Konfigurujesz tak aby było na hamachi i BP się nie przyczepi, bo jak sama nazwa wskazuje - serwer będzie PRYWATNY.

550W OCZ Fatal1ty Modular SLI, AMD Phenom II X4 960T BOX (3.0GHz, Quad Core, 6MB, 95W, AM3), ASRock 870 870 Extreme3, DDR3 4GB 2000MHz PDP Patriot PGS Sector5 Low Voltage (2x2GB, DualDDR, CL9), Radeon HD6770 Sapphire 1024MB GDDR5, DP, HDMI, DVI, PCI-E 850/4800, SilentiumPC Brutus 410 Pure Black

wqdz690429546a.jpg Piszę poprawnie po polsku.

Opublikowano

Tworzenie serwerów hamachi nie ma sensu. Po prostu za mała skala. Tworzeniem gry z takimi samymi grafikami(nie legalna) też nie ma sensu bo to samo gracze mają u konkurencji. Warpfire ma inną grafikę, mnie się to podoba i uważam że po odczekaniu pewnego czasu może stać się dobrą grą na duża skale, ale pobić giganta takiego jak BigPoint z dobrą reklamą i dużą ilością gier nie mają na razie szans:)

Gość Pan Maciek
Opublikowano

Czy ja napisalem, ze mam pliki?

Nawet jak bym mial, to bym nie wrzucal...

Opublikowano

Tworzenie serwerów hamachi nie ma sensu.

Jak nie ma?

Dajesz kolegom fullki z 50 pp i się napierdalacie.

Jest świetna zabawa, gwarantuję.

Testowanie konfiguracji, sprawdzanie kto jest lepszym...

Poźniej np. będzie można organizować wybór Mistrza PvP z MPCForum...

@Up

Dlaczego? Ale serwa byś założył , nie?

550W OCZ Fatal1ty Modular SLI, AMD Phenom II X4 960T BOX (3.0GHz, Quad Core, 6MB, 95W, AM3), ASRock 870 870 Extreme3, DDR3 4GB 2000MHz PDP Patriot PGS Sector5 Low Voltage (2x2GB, DualDDR, CL9), Radeon HD6770 Sapphire 1024MB GDDR5, DP, HDMI, DVI, PCI-E 850/4800, SilentiumPC Brutus 410 Pure Black

Gość Pan Maciek
Opublikowano

Jak nie ma?

Dajesz kolegom fullki z 50 pp i się napierdalacie.

Jest świetna zabawa, gwarantuję.

Testowanie konfiguracji, sprawdzanie kto jest lepszym...

Poźniej np. będzie można organizować wybór Mistrza PvP z MPCForum...

@Up

Dlaczego? Ale serwa byś założył , nie?

Nie, nie zalozyl bym.

Co do mistrzostw, to czeba dorwac 2 zajebiste konta i jazda :)

Spytaj sie swojego kumpla co kradnie konta BonCKIego, moze komus tez podpierdolil FE :**

Opublikowano

Nie, nie zalozyl bym.

Co do mistrzostw, to czeba dorwac 2 zajebiste konta i jazda :)

Spytaj sie swojego kumpla co kradnie konta BonCKIego, moze komus tez podpierdolil FE :**

To byś wysłał mi pliki ja bym założył, nawet na neta, bo mam wyjebane na BigPointa, nic mi nie zrobi, jedynie (jeśli mnie złapie) będzie prosił o usunięcie - to usunę i wtedy na hamachi przejdziemy.

I o jakiego kumpla Ci chodzi?

Gość Pan Maciek
Opublikowano

To byś wysłał mi pliki ja bym założył, nawet na neta, bo mam wyjebane na BigPointa, nic mi nie zrobi, jedynie (jeśli mnie złapie) będzie prosił o usunięcie - to usunę i wtedy na hamachi przejdziemy.

I o jakiego kumpla Ci chodzi?

Nie wysle, gdyz nie posiadam :(

Z TVirusem pogadaj o ile jest z nim

jakis kontakt, bo on mial, i moze ma

gdzies jeszcze :)

Co do frienda, to donguralesko8 aka Boncki.

Ten co ci FE z Glob. 1 rozwalil. Kojazysz?

Opublikowano

A taka kradzież jest legalna? Bo jak ci za przeproszeniem przydu*ią karę to na drugi dzień " w skarpetkach " samych zostaniesz?

reflink

Gość Pan Maciek
Opublikowano

Mhm, pieprzycie BP, ale jak zrobicie serwa to uwazajcie zeby oni was nie opierdolili z kasy.

Opublikowano

napiszcie do tvirusa na epvp

Bo TVirus nie ma co robić tylko odpisywać na żałosne pytania typu " Dasz pliki DarkOrbit "

Ja bym się tego nie tykał bo BP to wielka firma , no chyba że za przeproszeniem sracie pieniądzmi no to mogę wam pomóc xD

reflink

Opublikowano

Mhm, pieprzycie BP, ale jak zrobicie serwa to uwazajcie zeby oni was nie opierdolili z kasy.

aaa boję się -.-

Moja sprawa, moje pieniądze, o mnie się nie martw...

Jak znajdziecie pliki to je qrva dajcie.

Opublikowano

Bo TVirus nie ma co robić tylko odpisywać na żałosne pytania typu " Dasz pliki DarkOrbit "

Ja bym się tego nie tykał bo BP to wielka firma , no chyba że za przeproszeniem sracie pieniądzmi no to mogę wam pomóc xD

Może nie odpowie na żałosne pytanie ale jeśli mu napiszesz, że dałbyś mu 50% z przewidzianych zarobków to może da .

Opublikowano

mi tam by siętakie pliczki przydały zrobił bym serwa dla znajomych byśmy sobie robili filmiki i woogle konfy by się posprawdzało etc

Twoim imieniem się pieszczę może by tak tobą jeszcze ? :D

Opublikowano

Kiedys, bawiłem się w zdobywanie plików. Wykorzystywałem 2 metody:

1. FastOrbit, czyli większosc plików klienta

2. Pobieranie całej strony darkorbit (będąc zalogowanym)

Miałem z tego dosyc sporo plików, wprawdzie tylko dla gracza, ale zawsze cos :)

Opublikowano

A byś powiedział jak połączyć pliki aby odpalily tak jakby "darkorbit" i dały możliwość pogrania samemu z fe itd. Jak wiesz to powiedz ;)

We are Anonymous...

We are Legion...

We do not forgive...

We do not forget...

Expect Us...

Gość Pan Maciek
Opublikowano

TVirus z tego co wiem DarkOrbit odpuscil :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...