Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Poradnik] Jak Zabezpieczyć Się Przed Hackiem.

Adiko

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak można skutecznie i łatwo zabezpieczyć się przed włamaniem na konto?

Witam, w tym poradniku chciałbym wam pokazać najprostsze zabezpieczenie przed hackiem ale również najbardziej skuteczne. W internecie krąży ostatnimi czasy masa keyloggerów, dlatego nie dziwi mnie to że wielu ludzi boi się stracić coś nad czym długo pracowali. Rewolucyjną metodą jest zastosowanie programu o nazwie SandBoxie.

Co to jest za program, i co on robi?

Otóż ten program sprawia że w naszym systemie jest tworzony całkiem osobny obszar działania poszczególnych procesów uruchomionych w tak zwanym trybie "SandBoxed", co powoduje że są one niewidoczne dla innych programów działających na komputerze.

INSTALACJA ORAZ URUCHAMIANIE

1. Pierwszą czynnością jaką musimy zrobić jest to pobranie programu z głównej strony producenta: http://www.sandboxie.com/index.php?DownloadSandboxie

2. Następnie po pobraniu pliku instalujemy go klikając wciąż Next -> Next -> Next -> Install-> Zakończ.

3. Po zainstalowaniu uruchamiamy program.

4. Klikamy dwukrotnie na ikonke w prawym dolnym rogu ekranu: post-2882-0-34685200-1301317110_thumb.jpg. Powinno nam sie otworzyć takie okno:

post-2882-0-55918300-1301317206_thumb.jpg

5. Jeżeli nie wyskoczy żaden błąd i pojawi się okienko to oznacza to że instalacja przebiegła pomyślnie.

OBSŁUGA PROGRAMU

Najpierw najlepiej jest stworzyć swoją tak zwaną "skrzynke", czyli to o czym wcześniej wspominałem. Całkowicie oddzielony obszar roboczy. Dzięki temu możemy nawet wielokrotnie uruchomić tibie bez potrzeby pobierania osobnego MC. Wystarczy ja uruchomić w innych "skrzynkach".

Jak stworzyć swoją skrzynkę?

Wchodzimy w program, następnie klikamy z górnego menu Sandbox a następnie "Create new Sandbox"

post-2882-0-04286700-1301317907_thumb.jpg

Wpisujemy dowolną nazwe i klikamy OK.

W tym momencie na liście powinna sie pojawić nasza skrzynka

post-2882-0-34654300-1301318213_thumb.jpg

Jak uruchomić tibie przez ten program?

Pierwszym i najlepszym sposobem jest kliknięcie prawym przyciskiem myszy na ikonke programu który chcemy uruchomić a następnie wybór opcji "Run SandBoxed"

post-2882-0-97042100-1301317552_thumb.jpg

I wybieramy naszą skrzynke:

post-2882-0-03595500-1301318409_thumb.jpg

UWAGA!! Jeśli chcesz również uruchomić bota musisz działać w ten sam sposób, uruchamiając go na skrzynce na której został wcześniej uruchomiony klient.

Ten sposób oczywiście nie działa na wszystkie keyloggery jednak dodatkowym zabezpieczeniem może być również wpisywanie swoich passów poprzez klawiature ekranową. Nie dajcie się również nabrać na wszelkie próby wyłudzenia passów.

Stworzyłem ten poradnik samodzielnie. Nic nie kopiowałem.

Jeśli macie jakieś pytania/uwagi piszcie tutaj.

sygnae.jpg

Opublikowano

nie spamuj

@top

Łatwiejszym sposobem byłoby włączenie "klawiatury ekranowej".

Niestety, ale klawiatura ekranowa nic nie da.

Działa ona jak zwykła klawiatura, więc jak masz keyloggera, który odczytuje naciskane przyciski z klawiatury, to z klawiatury ekranowej tez to zrobi.

52126142219396245817.jpeg

Opublikowano

@up chyba że uruchomisz ją również sandboxed. Ale nie jestem pewien. Pozatym są one zbudowane tak że dopiero po uruchomieniu tibi zczytują znaki żeby nie było zbędnego spamu a jak wiadomo nawet nie zauważą jak tibia będzie odpalona. Oczywiście są jeszcze keyloggery które sie bindują z klientem tibi ale wtedy jest uruchamiany osobny proces który możemy zauważyć w okienku sandboxa.

@2xup wiekszosc keyloggerów to nie tylko odczytywanie znaków z klawiatury.

sygnae.jpg

Opublikowano

Co do kopiuj i wklej to jest tak:

Keye tandetny - tzn wychwytuje to co napiszesz.

Keye pro - tzn wyciaga haslo z danego procesu np tibia.exe i przy tym , ani ekranowa ani wklejanie nie pomoze.

-

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...