Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kamerka W Laptopie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Elo mam 3 problemy.

Ktoś wie jak zrobić zdjęcie wbudowaną kamerką z laptopa? Dodam ze mam windowsa 7 i lapka z Toshiby

Drugi problem polega na tym że gdy wchodzę na chatroulette czy fotke.tv to nie mogę podłączyc kamerki bo pisze że adobe flash jest udzkodzony (próbowałem na google chromie i firefoxie)

Gdy chciałem przeinstalować flasha to podczas instalacji wyskoczył mi błąd:

79223536.png

No i ostatni problem który mnie strasznie irytuje, wiem że piractwo jest zabronione na forum więc proszę o radę na priv.

Gdy zakupiłem windowsa to wgrali mi pirata i strasznie wkurza mnie to ze nie mogę ustawić tapety + co jakiś czas wyskakujące okienka ;/

49285510.png

Jeśli ktoś posiada jakąś łatkę przynajmniej po to żebym mógł tapetę ustawić będę bardzo wdzięczny lecz proszę w tej sprawie pisać na pw bo w przeciwnym razie modek usunie temat i jeszcze niepotrzebnie warna wyłapiemy ;)

Pozdro i z góry thx!

Jestem dinozaurem

Użytkownik od 22 wrz 2007
Opublikowano

Elo mam 3 problemy.

Ktoś wie jak zrobić zdjęcie wbudowaną kamerką z laptopa? Dodam ze mam windowsa 7 i lapka z Toshiby

Ze swojego laptopa robiłem to programem "youcam", ale równie dobrze możesz to zrobić za pomocą programu skype(ustawienia->wideo).

Swoją drogą, piszesz że masz win7, a masz pirata od nich, chodzi Ci o linux?

Dalej Ci nie pomogę, chyba że dodasz zdjęcia na imageshack.us

Opublikowano

Skoro wgrali ci pirata- zgłoś to. Możesz iść, do typów, co ci wgrywali to, albo zgłosić sprawę na policję/ do sądu.

Innym razem.

Opublikowano

Nic zgłaszać nie bede bo sam poprosiłem o wgranie windowsa, gdy zakupywałem lapka był bez systemu ;)

sorry za zmyłkę nie wiem czemu ale edytowanie postów też mi nie trybi <_<

Gdy zakupiłem windowsa to wgrali mi pirata - miało być gdy zakupiłem lapka.. sorry za wprowadzenie w błąd jestem jeszcze wczorajszy

Jestem dinozaurem

Opublikowano

Nie wnikajcie w temat pochodzenia tego windowsa ;) Tak jak pisał Padre Smerf odpowiedzi na TEN temat piszcie ma na PW.

Atakować kamerkę. Diagnoza nr 1 - brak kompatybilności z Win7 ? Sterowniki ?

f.png

Opublikowano

W7 obsługuje kamerki bez problemu nawet bez sterowników producenta , ale nie szkodzi tez i te zainstalować

prędzej problem z całym kompem , nawalone śmieci i programów

co do tapety znajdz plik w katalogu :

C:\Users\Twoje Konto\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\Themes\

TranscodedWallpaper.jpg i skasuj go , możesz tez i wszystko inne co jest w katalogu

@UP jakbyś pomyślał to najpierw zrób odinstalowanie ( w dodaj usuń programy )

a potem dopiero instalowanie ( nie rób usuwania starszej wersji z instalatora nowej ! )

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Niestety to nic nie daje, bo nawet jak ustawię tapete to po jakimś czasie znowu mam czarny obraz i napis że oprogramowanie nie jest oryginalne

Jestem dinozaurem

Opublikowano

to nie problem z tapetą bo wszystko w porządku jest , tylko nie oryginalny system

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

przecież napisałem że wszystko jest w jak najlepszym porządku i tak ma być jak nie ma aktywacji windowsa

chwile pomyśleć i sam zrobisz , masz przecież mózg i google

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

Poczytałem, jest dużo specjalnych łatek i cracków, ściągnąłem kilka ale żaden się nie sprawdza, jeśli ktoś ma jakiegoś aktualnego to niech napiszę na PW, będę wdzięczny ;)

Jestem dinozaurem

Opublikowano

z tym to już tak jest że systemem po okresie wymaganym do aktywacji ( w7 możesz mieć legalnie przez 30 dni instalkę masz na stronie microsoftu ) jeśli nie jesteś chętny rezygnujesz

żeby nie było jak naj bardziej legalny sposób przedłużenia licencji windowsa ze strony supportu MS .

w start uruchom wpisać : CMD

w konsole wpisać : slmgr -rearm

restart kompa i przedłuży licencje o 30 dni, tak można 3x czyli w sumie 120 dni legalnego softu.

sposób działa właściwie tylko przy czystych instalkach nie aktywowanych żadnym badziewiem z netu.

biorę pełną odpowiedzialność za powstałe uszkodzenia czy spalenia sprzętu

chcesz to użyj nie chcesz nawet nie czytaj

nie zapewniam żadnego zwrotu kosztów

wszystko co robisz robisz sam na swoją odpowiedzialność

a dopisek zrobiłem tak dla żartu ;)

nie wiem czy działa na nieważnej już licencji, ale chyba czeka cie reinstal systemu który pewnie teraz kupisz albo potestujesz według wytycznych

ps. jako alternatywe masz jeszcze możliwośc instalacji linuxa na dysku obok windowsa :) , wpisz wubi.exe ściąg plik i uruchom sam zrobi wszystko za ciebie , ustaw Kubuntu albo Ubuntu

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Gość daronian
Opublikowano

Pierwszy problem - musisz używać programu specjalnego, nie wiem jak na laptopach on się nazywa.

Drugi problem - jeśli ponownie zainstalowanie nie pomaga, to już nie wiem

Trzeci problem - udaj się do sklepu w którym kupiłeś komputer i najlepiej zgłoś to na policję jeśli piracki windows Ci wgrali.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...