Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Neostrada Tp Pomocy :D

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema,

Mam problem bo dostalem liveboxa z dekoderem i satelita. Chodzi o to ze jezeli chce to uzywac to musze miec gniazdko od telefonu., oczywiscie jest niedostepne bo nie uzywam telefonu stacjonarnego od jakichs 6 lat, wiec nie byl potrzebny. Teraz chce zainstalowac tego livevoxa itp. I czy moze ta telewizja dzialac bez internetu i bez gniazda telefonicznego? Czy bedzie odbierac programy? prosze o odp

11306146_2_13.png
Opublikowano

przecież satelita nie ma nic wspólnego z jakimkolwiek podłączeniem do internetu , czy z nim czy bez niego działa

nie będą działać tylko programy z "kabla" czyli liveboxa bo nie masz sygnału

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

robem tutaj się mylisz

Dekoder z TPSA niestety musi "pobrać" listę kanałów i zostać aktywowany przez internet, dlatego przy każdym uruchomieniu (a chociaż przy pierwszym) wymagane jest połączenie z liveboxem + internetem.

Miałem podobny problem kiedy postanowiłem zabrać taki dekoder z domu dziewczyny do nas. Rozwiązaliśmy go dość prosto wtedy. Otóż aktywowałem go u niej, pobrało listę kanałów. Potem w mieszkaniu postawiłem na laptopie fake serwer, połączyłem liveboxa z laptopem i gotowe. Wystarczyło odpiąć kabelek i do kolejnego włączenia był spokój.

Wracając do pytania - TAK przy pierwszym uruchomieniu POTRZEBNE jest połączenie z liveboxem i nie da się tego obejść. Przy kolejnych połączeniach różnie bywa - z tego co tam gdzieś czytałem PODOBNO u innych przy włączeniu nie wymagało połączenia z liveboxem, u mnie niestety TAK, przy każdym włączeniu dekodera sprawdzało czy jest połączony z liveboxem i internetem

Pozdrawiam.

f.png

Opublikowano

dekoder tak, kiedyś robiłem podobne zestawienie ale nie kończyłem finalnie łączenia w sieć , wiem ze działa i bez dostępu do internetu czasem zaraz po przyniesieniu do domu. to chyba zależy jaki dekoder i z czym jest łączony w zestawie ( np satelita )

zauważ ze pytanie dotyczyło tylko TV czyli sygnał z satelity będzie działał a potrzebne dane dostarczy sygnał z satelity. będą tylko te programy co są nadawane przez satelite i wykupiony abonament

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png