Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Jak Postawić Serwer Na Systemie Windows 7 Ultimate 32Bit

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam maly problem z postawieniem serwera na Windows 7 ultimate 32bit.

Jeśli komuś się chce , a byłbym bardzo wdzięczny to prosiłbym o link do tematu gdzie jest tutorial z tym lub sam zrobił tutorial dla mnie podając odrazu linki do potrzebnych programów oraz plików serwerowych ( pliki serwerowe najlepiej takie , ktore polecacie)

Naprawde byłbym bardzo wdzięczny jeśli ktoś by mi pomógł bo na Windows XP nie miałem żadnego z postawieniem serwera , ale niestety na Windows 7 problem się znalazł :(

Pozdrawiam i czekam na pomoc z waszej strony.

PS: Każda pomoc będzie nagradzana ++++ :)

Opublikowano

Gdy wpisuje SYSINSTALL wchodze

Configure -> Networking -> Interfaces -> enter -> enter[no] -> enter[no]

Potem wypelniam pola jak to jest podane w tutorialach i przy IPv4 wpisuje swoje IP z hamachi z koncowka 100 , a przy Netmask 255.0.0.0

Klikam ok potem yes i wychodze z tego , wpisuje dalsze komendy potem ./start i tu zaczyna mi sie ladowac i ladowac , a konca nie widac.

Nie czekajac bez sensownie odpalam Wirtualna maszyne jeszcze raz wchodze w sysinstall znowu i zauwazylem , ze tam usuwa mi sie IP z hamachi z koncowka 100przy IPv4 oraz Netmask i mam tam puste pola.

Nie wiem czemu tak mam bo na Windows XP nie mialem takiego problemu tylko na Windows 7 sie on znalazl.

Mam nadzieje , ze zrozumieliscie moj problem. Jesli nie to postaram sie wytlumaczyc to po przez scr.

Pozdrawiam.

Opublikowano

Ja też nie widzę jak w sysinstall wejdę i co z tego, to nieważne. Jak wejdziesz w configure daj yes,yes, a nie no, no (jak to robisz po raz pierwszy), wychodząc też na yes. Jeśli się ładuje server, to spokojnie poczekaj i tyle.

tlofbnowe2.jpg