Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Gra nie uruchamia się.

noniewiems

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem gdy wlanczam combat arms wgrywa mi sie laduje mi sie ten ludzik i nagle czarny obraz i wylancza mi sie combat prosze o pomoc nie uzywalem zadnych hackow bo nie gralem w to nigdy ale postanowilem se sciagnac jak juz powiedzialem nie mialem zadnych hackow mam windowsa7 jezeli ktos wie prosze o pomoc z gory dziekuje albo jak ktos bedzie wiedziec moj nr gg 28459380 jestem ciognle na nie widoku na gg prosze o pomoc

Opublikowano

8. W nazwie tematu ma być przedstawiony problem. Tematy typu "Pomocy" będą automatycznie zamykane.

Na początek zapoznaj się z regulaminem działu. Twoja nazaw tematu nic nie tłumaczy...

A co do tematu to usuń hacki do innych gier, wyłącz zapory systemowe, antywirusa, spróbuj zrobić reinstala jak nie pomoże,

sygnatura_old.png

| 2x Kidmod | Exmoderator | ExMPC Media Team | 3x Combat Arms Private | Banned | ExMPC Modder Team | Blue Member |

Opublikowano

Jako iż mam dobre serce zmienię ci nazwę tematu .

Ale kolejnym razem jeżeli robisz temat rób go z poprawną nazwą .

9368_gold.png

Opublikowano

A twój komp spełnia wymagania ??

Jak by nie spełniał to nawet gra by się nie uruchomiła .

Ludzik by nie biegł tylko sam czarny obraz .

9368_gold.png

Opublikowano

Mam tak samo ale włącz tak z 7 razy i ci się uruchomi :)

probowalem , nic z tego nie radze probowac stracicie tylko cenne minuty ;D

SoRRYZApiSOWNIE

LeGaliZACJA

Ganja_015.jpg

12379153790_72.jpg

Warrock20ranks.jpg

rangi.png

Opublikowano

Może ma problem nexon , a nie wy , dobra poczęści wy możecie mieć ale większość ONI !

Opublikowano

Hmm spróbuj zainstalować Net Frameworka 4.0 C++ oraz zaktualizuj DirectX 9.

Może to coś da .

Chyba że problem leży w S.packu .

9368_gold.png

Opublikowano

Walnijcie formata ...

Nie instalujcie aktualizacji Windowsa !!

Jeżeli macie XP to SP2 (tylko 2!), a Vista/7 nie instalujcie żadnych SP.

.Net Framework 4.0

Visual C++ 2008

DirectX 9.0c dla XP

DirectX 10.1 / 11 dla Windows Vista/7

Powinno pomóc, skoro kompy spełniają wymagania.

• Płyta Główna MSI Gaming 970  • Procesor AMD FX 8350 8x4.0GHz (OC 4.5GHz)  • Chłodzenie Silentium PC Spartan PRO 

• Pamięć Ram (4x2GB) 2x 2GB A-Data Gaming + 2x 2GB Kingston HyperX 1600MHz CL9  • Zasilacz XFX Core 550W Bronze 80+  

• Grafika Gigabyte Radeon R9 270 OC 2GB WindForce2X (950/5600)  • Obudowa Silentium PC Brutus M25  • System Windows 10 Pro

• Monitor BenQ 24" XL2430T 144Hz 1ms  • Dodatkowo TV Samsung 40" 3D H6400 400Hz

• Klawiatura Razer Deathstalker Essential  • Mysz SteelSeries Rival  • Podkładka A4Tech Bloody B-070  Słuchawki MSI Gaming DS501

Opublikowano

Tak jak @Up innego wyjścia nie ma !!!

Chyba coś musiało to spierdolić !!!

A i stery do grafiki , jak najlepsze do waszych kart !!

Opublikowano

Przed wczoraj robiłem tzw. "format" + czyszczenie całkowite HDD, i po zainstalowaniu SP1 do Windows'a 7 również pojawił się problem z crash'owaniem.

Spędziłem ponad dzień kombinując, aż w końcu zadziałało. Mam nadzieję że komuś pomogę. (Oczywiście tym, których system nie miał styczności z żadnym "hackiem", chociaż nie koniecznie pozostałości po jakichś "hackach" zawsze wpłyną na grę.)

Ważną sprawą są pliki debug tworzone po każdym "wysypaniu się gry" w folderze głównym z naszą grą, nas interesuje plik txt, a dokładnie linijka w nim zawarta, mianowicie Fault address.

Fault adress to adres pliku lub biblioteki itp., z którym, najprościej mówiąc, gra ma problem. [Jak znam życie będzie to cshell.dll]

Było by dobrze, gdybyś odnalazł ten plik, skopiował jego treść albo samą linijkę Fault Adress, i wkleił tutaj.

[!!!Ważne!!!] Jeśli nie usuwałeś tych plików (można je usuwać), to mogło się ich tam sporo nazbierać, a nam zależy na tym nowym, w którym znajdziemy obecną "przyczynę" problemów z naszym CA.

Możesz usunąć wszystkie pliki debug.txt i włączając zepsutą grę stworzyć nowy, jeśli nie chcesz kombinować z usuwaniem, sprawdź daty tych plików. (na chwilę obecną nie mam żadnego pliku debug, i nie jestem pewien czy daty znajdują się w nazwie -_-)

Przejdźmy do mojego rozwiązania.

Po pierwsze, nie ustawiaj nic w właściwościach CombatArms.exe ani Engine.exe (połowę czasu zmarnowałem na bawienie się ustawieniami zgodności. które koniec końców nie były potrzebne)

Po drugie, przed włączeniem gry, wyłącz antywirusa (nie koniecznie cały czas, np. w Avascie możecie na godzinę)

W tym momencie sprawdź, czy gra działa, uruchamiając (prawy przycisk) jako administrator, jeśli nie, patrz niżej:

Sprawdź: zapora systemowa -> ustawienia zaawansowane -> reguły przychodzące

czy na liście reguł znajdują się:

Combat Arms, Nexon Game Manage, Nexon Messenger Core

, jeśli nie, no to mamy przyczynę (z tym może być trochę zabawy, jeśli się okaże, że ktoś ma z tym problem, postaram się najbliższych dniach o tym napisać)

Spróbuj także:

Windows Defender -> Narzędzia -> Opcje -> Wykluczone pliki i foldery

Dodaj:

folder z twoją grą, przeważnie znajduję się w Program Files na którymś z dysków i nazywa się Combat Arms EU

Dla pewności jeszcze plik CombatArms.exe (nie skrót na pulpicie xD)

oraz Engine.exe

U mnie zabawa skończyła się na ostatnim kroku.

Powodzenia

hjln299024443d.gifPiszę poprawnie po polsku.
Opublikowano

Up masz +

Może to pomoże tym kolesiom z tym błedem , pisało się FORMAT !! ale nie słuchali ...

Sorki dam kiedy indziej , limit + się skończył o.O

• 4 lata później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...