Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Umowa kupna-sprzedazy z Holandii

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam potrzebuje wzur umowy kupna-sprzedazy skutera poj.50 z holandii ;]

Wyczytalem w internecie ze w holandii nie ma papierow od skuterow i mozna taki skuter sciagnac i zarejestrowac w polsce legalnie ;] chcem kupic skuter bez papierow i podrobic umowe kupna-sprzedazy z holandii ;] moze komus uda sie wrzucic taka umowe ;]

Nie jestem pewien ale w holandii rozmawia sie chyba nie w 1 jezyku i moze byc ona spisana w j.niemieckim nie jestem tego 100% pewny moze ktos to sprawdzic ? ;D ;]

Opublikowano

pomysł dobry ale nie wiem czy ci się w ogóle opłaci sprowadzać bo podlicz sobie koszty sprowadzenie. jak chcesz mogę ci orientacyjnie je wszystkie podać bo sprowadzaliśmy samochód ze szwjcarii.

poza tym możesz poszukać tego w google jeżeli uważasz że ci się opłaca

Historia stworzenia Mańka

27.08.2009 Moderator War Rock

08.01.2011 Global Moderator

03.05.2012 Administrator

Now Elita

Opublikowano

Ja z kolei wyczytałem, że po 2006 roku jest obowiązek rejestrowania takich maszyn, więc sama umowa k-s raczej nie wystarczy (trzeba to najpierw wyrejestrować w Holandii i zarejestrować u nas). Jak poszukasz dobrze na internetowych giełdach, to znajdziesz bez problemu coś taniego i niekradzionego. Formalności są kosztowne i czasochłonne, ale szkoda, żebyś przez taką głupotę jeździł później na wrotkach, albo co gorsza pierdział za to w pasiak.

Źródła, żeby nie było, że zmyślam:

http://pl.holandia.com.pl/index.php?option...1&Itemid=40

http://forum.scigacz.pl/about17884.html&highlight=

Opublikowano

O ile nic się nie zmieniło to na kartę rowerową są skutery do poj.49

Jeśli kupujesz 50+ to chyba moto rowerowa.

@Down:

Ostatnio w tv mówiono chyba o tym,że prawko na motor od 21lat ale nie jestem pewny.

Opublikowano

ehh

zauzmy ze chcem kupic skuter tutaj w polsce bez papierow nie kradziony , sfalszowac umowe k-s ze niby byl kupiony od holendra , np aprille sr 49 ccm ;] oile mi wiadomo w holandii nie trzeba rejestrowac pojazdow do 50 ccm ;]

ma ktos wzur takiej umowy ?