Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Tut] Jak Nie Dac Sie Okrasc Hackerom

ziomalq12347

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czesc, tu napisze o tym jak chronic sie przed hackerami.

Nie raz ukradziono mi konta w róznych grach i stad wiem jakie to uczucie gdy chcemy wejsc na nasze konto a nie mozemy bo haslo zostalo zmienione, albo konto zostalo okradzione. Ale do rzeczy

Co zrobić aby ciebie nie okradli ?

Wystarczy mieć trochę oleju w głowie i w miare możliwości stosować się do tych punktów

1.Pod żadnym pozorem nigdy nie ściągaj plików(niby screenow,filmów itp.) z rozszerzeniem exe ,scr, bat na 95% mozesz byc pewien , ze to wirus/trojan/robak.

2.Miej swiadomosc, ze wiekszosc osob, ktore zamieszcza w swoim dziale download jakies cheaty, ma mozliwosc dodania do nich trojana/keyloggera.Pobierajac je ryzykujesz, ze moze zostac wykradzione Ci haslo(o ile nie masz odpowiedniej ochrony ), wez pod uwage, ze pomimo tego ze program mzoe byc czysty od trojanow to moze zawierac niewykrywalnego backdoora zaimplementowanego przez tworce(patrz Tibia Bot Lite by AFX).Miej swiadomosc ryzyka

3.Uzywaj DOBREGO firewalla (najlepiej z autentyfikacja pakietow, polecam Sygate Personal Firewall Pro do sciagniecia na www.sygate.com ), zmniejsza to ryzyko wyslania danych do "hakera", jesli juz zlapiemy trojana/robaka (zmneijszy ale nie wyeliminuje!!)

4.Zablokuj w Outlooku mozliwosc wysylania maili(wiem, ze to bolesne i klopotliwe, ale...to Twoj wybor).Czesc trojanow wysyla przechwycony plik z haslem przez maila(a pozniej jest zdziwienie "przeciez mam firewalla, jak mogli mnie shackowac").Zawsze mozesz uzywac webmaila, to bardziej klopotliwe , ale tez bezpieczniejsze

5.Uzywaj DOBREGO antywirusa ,najlepiej z ochrona w czasie rzeczywistym (np. produkty Symanteca www.symantec.com), jesli nie masz ochrony w czasie rzeczywistym, to skanuj swoj komputer czesto(raz dziennie na przyklad) skanerami online(strona symanteca, mks-skaner online i inne)

6.Pod zadnym pozorem nie graj w CA, ani nie sprawdzaj maila, ktory masz podany do odzyskiwania hasla w zadnej kafejce internetowej.To najgorsze co mozesz zrobic, bo administrator kafejki ma wszystko jak na tacy i od jego zyczliwosci zalezy co z tym zrobi.Dbaj o maila, ktory masz do odzyskiwania hasla, niech nie bedzie to jakies gowniane yahoo z systemem pytanie/odpowiedz(latwe do zlamania) , miej haslo trudne do skrackowania(kombinacja

malych i duzych liter oraz liczb)

7.Pod ZADNYM pozorem nie podawaj nigdzie swojego hasla( oczywiscie oprocz gry i forum na oficjalnej stronie CA).Nie wierz w to ,ze dostaniesz jakies darmowe ibronie lub tym podobne bzdury.Dajesz komus haslo nie masz postaci, to proste.Podobnie w samej grze, GM NIE MA PRAWA PYTAC CIE O HASLO, kazdy kto pyta cie o haslo to oszust i "haker-lamerek"

8. Zainstaluj program ad-aware ( http://www.webattack.com/get/adaware.shtml ) i skanuj nim komputer raz dziennie.Wykryje keyloggery i tym podobne badziewia.

9.Sciagnij i zainstaluj probna 30 dniowa wersje programu TDS-3(potezne narzedzie do walki z trojanami do pobrania na http://tds.diamondcs.com.au/ ) , niby tylko 30 dni , ale masz przez ten czas ochrone , no i mozesz sprawdzic czy nie masz jakiegos trojana(ewentualnie wykryc i usunac istniejacego).Miej swiadomosc, ze moga istniec trojany nie dajace sie wykryc przez program antywirusowy, wtedy pomoze ci TDS-3

10.Nie uzywaj takich produktow Microsoftu jak Internet Explorer i MSN messenger.IE ma kolo 40 znanych luk w zabezpieczeniu, pozawalajacych przy pomocy pewnych skryptow przejecie kontroli nad systemem przez nieautoryzowana osobe(ale to juz wyzsza szkola jazdy).MSN moze sluzyc do wysylania hasla, przechwyconego przez trojana, ewentualnie do przesylania wirusow/trojanow etc.

11.Nie dawaj hasla nawet osobom , ktore ufasz.Moze one Cie nie oszukaja, ale nie masz pewnosci ,ze poziom zabezpieczen na ICH komputerze jest zadowalajacy.Co z tego ,ze zamienisz swoj komputer w twierdze, jesli slaby punkt bedzie na jakims innym kompie.

12.Kasuj wszystkei maile z nieznanych zrodel, pod zadnym pozorem nie otwieraj zalacznikow od nieznanych osob.

13. Najwazniejszy punkt NIE BADZ ZBYT PEWNY SIEBIE , jesli ktos mysli ,ze ma antywira i to go uchroni przed wszystkimi zagrozeniami to sie myli.Widzialem tez na forum podejscie "jesli nie uzywam cheatow to mnie nie shackuja" , owszem to zmniejsza ryzyko ale go nie likwiduje.

Jezeli sa blędy to przepraszam ale musialem bardzo szybko pisac

beznazwygr.png

Opublikowano

No niby tak ale i tak jak ma Ci się ktoś włamać na kompa to to zrobi...

Nawet ładny Tut łap +

a co do koloru tekstu to pls zmien go bo nie da sie tego czytac

sygnatura_old.png

| 2x Kidmod | Exmoderator | ExMPC Media Team | 3x Combat Arms Private | Banned | ExMPC Modder Team | Blue Member |

Opublikowano
Hacker- Nie mylić z cheaterem! mówiac prosciej jest to złodziej

po tym zdaniu przestałem czytać ...

jeśli nie wiesz kim jest hacker, to nie pierdziel głupot ...

najprostsza metoda.

1. ZAINWESTUJ w system operacyjny oraz antywirusa

2. NIE pobieraj plików od nieznanych wydawców (fora internetowe, strony z programami itp.)

3. Nie odbieraj plików poprzez komunikatory.

4. brawo jesteś zabezpieczony przed kradzieżami kont.

Opublikowano

x2Up napisal najlepszy Tutorial..

PS.kolego nie wiesz kto to Hacker.....

beater-sy_eneaesp - Kopia.png

1. WarRock- Rozkodowany w 100% - 08.04.2011
  2. CombatArms - Rozdkodowany w 100% - 14.04.2011
  3. Elsword - Rozkodowany w 100% - 03.03.2012
  4. Cube World - Rozkodowany w 100% - 21.07.2013
  5. League of Legends - Rozkodowany w 50% - 22.07.2013
  6. Jakoś nie znalazłem nic ciekawego a z lola zrezygnowałem - 2015
  7. Z Programowania przerzuciłem się na hacking bo to już nie multiplayer cheats,więc mnie tu nie chcą i się do tej pory opierdalam -  połowa 2018
  8. I cyk dwójeczka, zostałem współtwórcą niewykrywalnej prywatnej platformy skrypterskiej do League of legends. Po poznaniu paru osób które mnie poprowadziły w odpowiednią strone w końcu stworzyłem coś undetected do lola... PS przypominam ze zajawka pojawiła się w 2013 a mamy 2019
Opublikowano

Dobra robota.

Jeżeli ta praca została wykonana przez ciebie to szacun .

Z ciekawości poszperam po necie.

Może znajdę identyczną ;)

9368_gold.png

Opublikowano

no matko popelnilem blad skonczcie juz pisac o tym ze nie wiem kim jest hacker

więc czemu tego nie zmienisz ... po to wypominamy, aby było dobrze napisane ;)

• 3 lata później...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...