Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Combat Arms] Fireteam (Cabin Fever)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam was

Napisze w tym temacie o tym jak i co trzeba robic na mapce cabin fever

Opis mapki:

- jest to opuszczony, stary dom do ktorego fale zombi chca sie wedrzec i was zabic
- na dworze otaczaja go trujace gazy ktore po wyjsciu na zewnatrz zabieraja nam po 1-2 hp, Porada: gdy bedziemy na dworze to gdy bedziemy skakac to zycie spadalo bedzie nam znacznie wolniej nic normalnie.

Ekwipunek:

Slot 1: jakas bron smg

Slot 2 : bron mg

Granat: byle jaki (oby nie miny)

Noż: nie potrzebny, Porada: gdy kucniemy z nozem w reku i bedziemy sie cofac to zombi ktore sie pojawia w rundach 1-5 czyli te najslabsze nie bedzie w stanie nas atakowac a my je bedziemy ciagle uderzac z noza gdy zabraknie nam amunicji, nie oplaca sie to robic z zombi ktore wybucha, mozna tez tak zabijac tankerow( to niebieskie zombi ktore zaczyna sie pojawiac w 11 rundzie) ale to dla bardziej oswojonych graczy z ta metoda)

Najlepiej atakowac tak to zombi:
post-321734-0-75360300-1301076362_thumb.jpg

Ubranie: Light vest, poprostu musimy miec rzeczy ktore najbardziej zwiekasza nasza predkosc biegu

Wiele graczy bierze dwie bronie mg ale to sie nie oplaca poniewaz gdy wymarnujemy wszystkie pociski to bedziemy mieli problem z naladowaniem ich, bo skrzynki z amunicja do broni typu mg wypada rzadziej nic amunicja do broni smg itp.

Ekwipunek dla specjalisty:

Slot 1 : bron typu smg np. pp-19

Granat : nie wazne (nie miny)

Noz : nie wazny

Special item : najlepiej flame, minigun, medkits, first aid (apteczki)

Porada: Apteczki najlepiej klasc na dworze ale nie w jednym miejscu, w domu nie warto ich klasc poniewaz gracze czesto rzucaja granatami w domu i wiec latwo apteczki zniszczyc

Jak grac:

Jezeli chcemy przejsc gre to najlepiej grac w 7-8 graczy
Jezeli chcecie nabic sobie expa i gp to najlepiej grac w 3-4 osoby ( najlepiej ze specem ktory ma apteczki )

1, Gdy juz jestesmy w grze to musimy sie rozstawic po 3-2 osoby przy dzwiach ( nie stac w oknach!!)

2, Na poczatku mozemy strzelac w tulow zombi ale w rundach 11-20 najlepiej strzelac w glowe (a zwlaszcza u tankerow)

3, W rundzie 11 jedna osoba odchodzi od swojej grupy i wchodzi do piwnicy, ona bedzie pilnowala waszego tylka a wy jej

4, W 11 rundzie nie warto jest brac tej snajpy bo wolno sie na niej nabija punkty, oprucz tego nie warto jest brac tej strzelby w 16 rundzie

5, Zamiast snajpy jest lepiej wziasc m32 w 13 rundzie albo miniguna w 20

6, W 16 rundzie 1-2 osoby ida na strych i pilnuja wam plecow, oni strzega was a wy strzezecie ich

- Co robic gdy zostaniemy sami bo nasi towarzysze umra? wiele graczy wtedy panikuje i nie wie co robic i dlatego padaja

Sposób 1

W rundzie 1-15 ( wiem ze tylko idiota padlby w 1 rundzie ale nie raz widzialem ze ktos tak zrobil ).

A wiec tak, staramy sie wybiec z domku i czekamy na to az zombi zrobi to samo i wtedy zaczynamy atakowac, gdy mamy malo hp czyli 20-30 wbiegamy do domu i znowu zaczynamy ostrzeliwac naszych przeciwnikow i tak w kolko.

Sposób 2

W rundach 16-20 mozemy wbiegac na strych i zeskakiwac na dol i atakowac zombi potem robimy tak samo az do skutku.

Wyskakujące bronie w danych rundach:

11 runda - L96A1 Black Magnum ( pojawia sie w piwnicy w otwartej skrzynce przy scianie )
post-321734-0-89222700-1301075953_thumb.jpg
13 runda - m32 ( pojawia sie w piwnicy w otwartej skrzynce przy scianie )
post-321734-0-52169900-1301076068_thumb.jpg
16 runda - Golden Punisher ( pojawia sie na strychu w otwartej skrzynce przy scianie )
post-321734-0-29088200-1301076013_thumb.jpg
18 runda - Airstrike Napalm ( pojawia sie na strychu w otwartej skrzynce przy scianie )
post-321734-0-84737500-1301076116_thumb.jpg
20 runda - Minigun ( pojawia sie na strychu w otwartej skrzynce przy scianie )
post-321734-0-95736800-1301076160_thumb.jpg

Bronie które pojawiaja sie w rundach 11 i 13 w piwnicy wyskakuja w tym samym miejscu
Bronie ktore pojawiaja sie w rundach 16, 18, 20 rownierz wyskakuja w tym samym miejscu tylko ze na strychu

Za przejscie extreme dostajemy ta maske:

post-321734-0-70528600-1301075143_thumb.png

Za hard:
post-321734-0-62119300-1301075506_thumb.png

Za Normala nic sie nie dostaje bo jest za latwy

Mity

Mit 1
- nie prawda jest to ze nadal mozna campic w roznych miejscach w domu, nawet jak uda sie nam wskoczyc na ta kryjowke w piwnicy to zombi i tak nas zaatakuje
Mit 2
- w 19 rundzie nie wyskakuje flame ( miotacz ognia )
Mit 3
- nie prawda jest, ze jak sie stanie w rogu ( przy miejscu wyjscia zombi w 16 rundzie ) i nie bedzie sie ruszac to zombi nie bedzie nas atakowac

To moj pierwszy temat wiec prosze o wyrozumiale komentarze
Sory za bledy

beznazwygr.png

Opublikowano

Wohohohooho

1 post i od razu tut.

Nie twierdze,że rip, ale dla pewności poszukam ;).

Jeśli praca samodzielna, to oby tak dalej.

@edit

Nic nie znalazłem

Opublikowano

Wohohohooho

1 post i od razu tut.

Nie twierdze,że rip, ale dla pewności poszukam ;).

Jeśli praca samodzielna, to oby tak dalej.

@edit

Nic nie znalazłem

wszystko pisalem sam, mam nadzieje ze moje dalsze tuty komus sie przydadza

beznazwygr.png

Opublikowano

Możesz jeszcze dopisać, w którym miejscu znajdują się poszczególne bronie, dla nowych graczy fireteamu.

Oczywiście +, bardzo ładny tutorial.

Opublikowano

Zavetti szukanie coś Ci słabo tutaj jest tut o 10 dni młodszy od tego i nawet taktyka bicia z noża się zgadza.

http://www.mpcforum.pl/topic/315212-gra-na-ft/

"Więcej czytam niż pisze"

x070x = 0 poczucia humoru.

2chxdoj.jpg

Sygna by Me

Opublikowano

Zavetti szukanie coś Ci słabo tutaj jest tut o 10 dni młodszy od tego i nawet taktyka bicia z noża się zgadza.

Ta mój topic...

Do autora.. Mogłeś zamiast CF dać BL a nie powtarzać i kopiować mój temat.

76561198090890807.png

Opublikowano

Przepraszam ale twoj temat jest zupelnie inny niz moj oraz przed stworzeniem mojego czytalem twoj temacik i nic nie znalazlem o biciu z noza, wiec nie gadajcie ze cos kopiowalem.

beznazwygr.png

Opublikowano

Szukałem w google a nie na mpc, ale skoro już znalazłeś..

Ten jest bardziej dopracowany, z ss, w dodatku mało przypomina tutorial Wrrr, chodź to ta sama tematyka.

Opublikowano

Mi się wydaję że ja mam lepiej opracowane...

Nie napisałeś że maska gazowa zmniejsza zatrucie gdy jesteśmy na dworze.

76561198090890807.png

Opublikowano

@Up Nawet najwiekszy debil by wiedzial ze maska gazowa zmniejsza trucie sie gazem !! To po chuj mial to pisac ???

Mi się wydaję że ja mam lepiej opracowane...

Wes sie z tamtym gownem schowaj kilka zdan i koniec , a tu masz palo wszystko... a ty kilka zdan , malo przydatne rzeczy dales i CHUJ !!

@TOP

Masz + odmnie super praca lepsza od tego wrrr (czy jakos tak) , wszystko w jednym zrob plz BL jeszcze....

Chociaz tylko teorie zrob ale jak chcesz :D

Opublikowano

eh , mnie tam ta maska nic sie nie przydaje , nie latam jak jakis debil z impulsem w gazie.

a co do FT , to ja ogarniam nie wiem jak inni , kolejne info dla zielonych

1354406725-U90533.png

created by me

• 4 miesiące temu...
Gość MaxAnnihilator
Opublikowano

@Up do 16 :D

Bo schodami potem.

Jeżeli rozumiemcb i chodzi o buga.

Opublikowano

jak juz dziala to nie atakuja jak wszyscy twoji dedna zombi poprostu mysli ze jestes sciana dziala to do 20 rundy ja przeszlem tak caly exream solo z bugiem :) ale byl problem z amunicja do broni msg :/

• Aive zmienił(a) tytuł na [Combat Arms] Fireteam (Cabin Fever)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...