Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Tut]Jak Usunąć Niechciany Plik Lub Go Otworzyć

Keasr223

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1.usuwanie zablokowanego pliku

2.otwieranie zablokowanego pliku

1.Już kilka krotnie spotkałem się z problemem takim że nie mogłem usunąć haka bo np był to wirus i wywalało taki błąd lub było coś innego albo windows to blokował

f9f49827cadf5c30.jpg

Wy wypadku innych błędów też możecie spróbować tego programu do usunięcia pliku

Program możecie ściągnąć z oryginalnej strony http://www.idg.pl/ftp/pc_9629/Pocket.KillBox.2.0.0.648.html

lub z mojego upload'u

To jest ukryta treść, proszę

scan mojego upload'u

Przypomnę iż programem można usuwać co chcecie

Mała instrukcja SS

instrukcjakillbox.jpg

Instrukcja video sam kręciłem

2.

Najpierw co to są uprawnienia

Uprawnienia to reguły skojarzone z obiektami znajdującymi się na komputerze lub w sieci, takimi jak pliki i foldery. Uprawnienia określają, czy dany użytkownik ma dostęp do określonego obiektu i co może z nim zrobić. Użytkownik może mieć na przykład dostęp do dokumentu w folderze udostępnionym w sieci, lecz tylko z prawem odczytu, bez możliwości wprowadzania zmian. Administratorzy systemu i użytkownicy korzystający z kont administratora mogą przypisywać uprawnienia poszczególnym użytkownikom lub grupom.

Poziom uprawnień

Opis

Pełna kontrola-Użytkownicy mogą wyświetlać zawartość pliku lub folderu, zmieniać istniejące pliki i foldery, tworzyć nowe pliki i foldery oraz uruchamiać programy w folderze.

Modyfikowanie-Użytkownicy mogą zmieniać istniejące pliki i foldery, ale nie mogą tworzyć nowych.

Odczyt i wykonanie-Użytkownicy mogą wyświetlać zawartość istniejących plików i folderów oraz uruchamiać programy w folderze.

Czytanie-Użytkownicy mogą wyświetlać zawartość folderu oraz otwierać pliki i foldery.

Zapis-Użytkownicy mogą tworzyć nowe pliki i foldery oraz zmieniać istniejące pliki i foldery.

Na Windows XP nie ma raczej problemów z otwieraniem więc zamieszczam poradnik na Windows Vista i można próbować na Windows 7 i innych systemach

Poniżej znajdują się rozwiązania częstych problemów dotyczących dostępu do plików lub folderów.

Gdy próbuję otworzyć plik utworzony przez inną osobę, wyświetlany jest komunikat o odmowie dostępu.

Można wypróbować dwa rozwiązania:

*

Należy sprawdzić uprawnienia do pliku lub folderu, w którym został on zapisany. W tym celu należy wykonać następujące czynności:

1.

Kliknij prawym przyciskiem myszy plik lub folder, a następnie kliknij polecenie Właściwości.

2.

Kliknij kartę Zabezpieczenia.

3.

W obszarze Nazwy grupy lub użytkownika kliknij nazwę użytkownika, aby zobaczyć jego uprawnienia.

Aby otworzyć plik, potrzebne są uprawnienia do odczytu. Aby uzyskać więcej informacji o uprawnieniach, zobacz Co to są uprawnienia?

*

Należy sprawdzić, czy plik jest zaszyfrowany. W tym celu należy wykonać następujące czynności:

1.

Kliknij prawym przyciskiem myszy plik, a następnie kliknij polecenie Właściwości.

2.

Kliknij kartę Ogólne, a następnie kliknij przycisk Zaawansowane.

Jeśli pole wyboru Szyfruj zawartość, aby zabezpieczyć dane jest zaznaczone, do otwarcia pliku potrzebny jest certyfikat, przy użyciu którego plik został zaszyfrowany.

Certyfikat można uzyskać od osoby, która utworzyła plik. Aby uzyskać więcej informacji, zobacz Importowanie lub eksportowanie certyfikatów i kluczy prywatnych.

System EFS (Encrypting File System) nie jest w pełni obsługiwany w systemach Windows Vista Starter, Windows Vista Home Basic i Windows Vista Home Premium. W przypadku tych wersji systemu Windows, jeśli dostępny jest klucz szyfrowania lub certyfikat, można wykonać jedną z następujących czynności:

o

Otwórz okno wiersza polecenia i wpisz w nim polecenie Cipher.exe /d, aby odszyfrować pliki (użytkownicy zaawansowani).

o

Zmodyfikuj zaszyfrowany plik.

o

Skopiuj zaszyfrowany plik jako odszyfrowany na dysk twardy komputera.

o

Zaimportuj klucze i certyfikaty systemu szyfrowania plików.

o

Otwórz okno wiersza polecenia i wpisz w nim polecenie Cipher.exe /r, aby wykonać kopię zapasową kluczy i certyfikatów systemu szyfrowania plików (użytkownicy zaawansowani).

Jeżeli zrobiłem jakieś błędy piszcie

Mam nadzieje że troszkę wam pomoże i że nie było nic takiego na forum pozdrawiam Keasr223 po krótkiej przerwie wracam do gry.Pierwszy TuT proszę o wyrozumiałość

"...przeważnie zachowuje się rozważnie ... "

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...