Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Szukam] Poradnik Jak Zrobić Serwer Na Zmiennym Ip A Mam Dialog ; /

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema.

Już trzeci dzień szukam na forum poradnika jak postawić serwer na zmiennym ip , wiem że można przez no-ip ale jest tylko poradnik na Neostrada i nie wiem czy mi to zadziała bo mam Dialog z modemem i kabel ethernet.

Wiem że mógłbym zrobić hamachi ale paru moich znajomych nie może mieć a chce zrobić ten serwer tylko dla znajomych i bardzo mi na tym zależy.

Więc jeżeli był by ktoś miły i podrzucił link jak mogę to zrobić bym był bardzo wdzięczny.

Pozdrawiam Damian

96838484.jpg

Bin_ladens_dead.gif

Opublikowano

Na hamachi zrób a jak nie to zobacz czy jest jakaś str tak jak u neo http://192.168.1.1/ do odblokowania portów. Myślę że da rade zrobić tak jak na neo

Nie bywam już na forum, jeżeli masz sprawę wal na FB...

Opublikowano

Podaj mi swoje IP i hosta. Masz modem-router?

Nie polecam no-ip.

Opublikowano

@up1

Adres IP: 87.105.214.61

Nazwa hosta: dynamic-87-105-214-61.ssp.dialog.net.pl

ISP:

Organizacja:

Proxy: Nie wykryto proxy!

Państwo: Polska

Region:

Miasto:

System operacyjny: Windows

Przeglądarka: Chrome 10

Mam zwykły modem przez kabel ethernet taki biały .

@ up 2

Do odblokowania portów są też chyba jakieś programy bo takiej strony nie mam ; /

Hamachi własnie nie mogę bo koledzy mają problemy ;//

Kurde bardzo mi na tym zależy ;[

96838484.jpg

Bin_ladens_dead.gif

Opublikowano

Hmm jeżeli masz zmienne IP i modem prawdopodobnie serwera [no-hamachi] nie założysz :D

Przynajmniej ja próbowałem to kilka osób dało mi do Informacji że NIE ;D

CHADA

Opublikowano

Siema.

Już trzeci dzień szukam na forum poradnika jak postawić serwer na zmiennym ip , wiem że można przez no-ip ale jest tylko poradnik na Neostrada i nie wiem czy mi to zadziała bo mam Dialog z modemem i kabel ethernet.

Wiem że mógłbym zrobić hamachi ale paru moich znajomych nie może mieć a chce zrobić ten serwer tylko dla znajomych i bardzo mi na tym zależy.

Więc jeżeli był by ktoś miły i podrzucił link jak mogę to zrobić bym był bardzo wdzięczny.

Pozdrawiam Damian

Człowieku przecież to bez znaczenia. Na No-ip może zrobić każdy. Opisywana jest neostrada tylko ze względu na to, iż tam jest zmienne IP i to jedyny sposób na stabilny server. Takie same procedury wykonujesz na innych dostawcach internetu. Close.

tlofbnowe2.jpg

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...