Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Mam pytanie czy istnieje taka funkcja, która wyszukuje text coś w rodzaju _ImageSearch tylko że jak wpisze np. _TextSearch to wyszuka mi tekst wypisany na przykład gdzieś w jakimiś programie.Czy musiałbym pisać UDF od początku ? nie wspominając o DLLce.

Edytowane przez ps19
Opublikowano

Nie ma takiej funkcji. Nie potrzeba do tego DLLki.

Są trzy opcje:

- jeśli tekst jest w polu tekstowym, to przeszukujesz wszystkie child_windows wszystkich aktywnych (widocznych) okien

- rysujesz dany string "w pamięci" za pomocą _GDIPlus_DrawString. Przy okazji musisz oczywiście dostarczyć wszelkie informacje na temat skali, fontu, wielkości, grubości, kursywy, dodatkowych efektów.

- skanujesz rejestry i obszar pamięci programu w poszukiwaniu binarnej reprezentacji twojego stringa

Pierwsze rozwiązanie jest najłatwiejsze.

@Edit:

Nie wiem, czy to dostatecznie jasne:

Każde pole tekstowe ( i element GUI w ogóle ) jest child_window.

Ta sygnatura jest pusta.

Opublikowano

Hmm, to tej funkcji nie znałem, ale nie zdziwiłbym się gdyby korzystała właśnie z pierwszego rozwiązania :]

Iteracja przez wszystkie child_windows danego okna.

Ta sygnatura jest pusta.

Opublikowano

PS nie wkurwiaj mnie z twoją sygną, nawet hasło tematu pojebie jeden zerżnąłeś! Coza P=A=J=A=C!

Założę się że 95% twojego pierdolonego programiku to mój kod - bo go nawet nie zabezpieczałem.

Jesli myślisz, ze w Metku znajdzie ci tekst że wlazło lub nie to na twoim poziomie ctrl+c ctrl+v nie dasz rady.

czwartkowy posmak w ustach przypomina
że nie ma sensu owijać w bawełnę
zmarzniętego truchła

przez latarnię ktoś przerzucił sznur
cumuje statek w bezpieczną przystań

czuję jak na skroniach zasycha sól
...

• Dodaj nową pozycję...