Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka wszystkim. Zauważyłem że malo jest szamanów, a z magii smoka expią za buffy. Zbytnio nie lubie samemu expic więc zaczelem grac sm0kiem. i tu moje pytanie: ku tak poszly w góre (pomoc ok 10-15kk, blogo 8-12kk) ze grac sie nie da;/. Moze lepiej zagrać surą BM? A smokiem , chcialem być dobry w pvp, zebym mogl byc buffem i czasem samemu poexpic. Na szamana eq nie mam a na sure mam takie: Wyzywka +7, FMS +9 sr 15 kd smierci i powt +3, zbr na 18 +9, buty 5% na krytyka, naszyjnik 5% na krytyka, brazna +1k hp ebo +7. Kim lepiej zagrac?

zbyt duża sygnatura.

Opublikowano

bm tak ma tansze eq w expie praktycznie sa identycznimi bo bm zalozy miecz a szman ma pomoc i blogo ale zwiazku ze masz juz eq dla sury i kku tansze to wybierz bm

1378747514-U216092.jpg

Opublikowano

Zagraj sobie szamanem leczenie :P Ku tanie i wgl.

A jeśli tylko z tych postaci co podałeś to wybierz surke BM bo później się fajnie expi z konia ;) w dodatku eq już masz na początek

1300907102-U198706.png

Sygnatura by

dudsonowa

Opublikowano

To jest ukryta treść, proszę

ja bym wzial healera

Zalety Healera:

- Bardzo tanie Księgi Umiejętności

- Bardzo dobra postać do pvp

- Możliwość usuwania negatywnych efektów(zatrucia,spowolnienia,)

- Celne skille

Ale też ma wady :

Wady Healera:

- Ciężko się expi

- do pt(party) i gildi chętniej biorą szamanów smoka

2:1 INT:WIT potem zręczność

uniwersalny build :

Przywołanie Błyskawicy -> Leczenie -> Błyskawiczny Rzut -> Zwinność -> Burzowy Szpon -> Zwiększenie Ataku

Tu masz taktyke pvp :

To jest ukryta treść, proszę

Wachlarz do pvp, Leczenia w pt, expienia bez konia. Wsadzamy do niego KD: Powtórki, Śmierci, Penetracji oraz

Wojownika/Sury +3 bądź +4.

Dzwon do expienia na koniu. Wsadzamy KD: Potwora, Śmierci i Penetracji równierz +3 bądź +4.

Things have changed. Forever.

314x177-many-faces-of-aj-lee.jpg

Opublikowano

Smok, smok hmm. Polecam Ci jednak tego BM'a jeśli mam wybierać spośród tych dwóch profesji. Smok, co prawda to prawda - ma drogie EQ, ale jeśli chcesz się poświęcić :).

Dam Ci radę. Najlepszą postacią - moim zdaniem jest ninja dagger, którą już dość trochę osiągnąłem. : )

Rekrut
Opublikowano

Szaman - najbardziej zbugowana postać w M2 założe 60% na magie łykne potke = 80% i chuja mi zrobi tak szaman. Masz eq na początek dla bm to bierz BM

Opublikowano

Jeśli ci sie nie chce expić to bm i tak będziesz musiał jakiś solidny level wbić by wbić skile i się bawić w pvp.

1385378412-U477327.png

By Miyoshi

Opublikowano

Polecam ci granie surą Bm...

Wystarczy że wbijesz na początek około 54lvl założysz eq full na inteligencje i kozak

Jeszcze jak wbijesz ochronkę na g i założysz abs to już wogóle

cooltext459401035.gif

cooltext459401348.gif

Opublikowano

Dagger odpada - zasadzka 20kk wirek 2 - tanszy juz szaman smok

Gralem kiedys healerem, lecz srednio mi to szlo

wojowie odpadaja

wpka mialem

wiec zostaje smok i BM i archer co brac? jesli moglibyscie mi podac + i -

zbyt duża sygnatura.

Rekrut
Opublikowano

Jak stać cię na marmy i masz z 16khp +30 sr jelona to bij ninją aracherem w v2 ^^. Jednak jak masz początkowe eq dla BM bierz BM.

Opublikowano

Polecam Ci szamana healera, gdyż możesz expić łatwo, buffować, leczyć i być pro w pvp.

Sura BM nie nadaje się zbyt do expa :/

Opublikowano

Reasumujac caly temat :

- Sura BM - ma w miare tanie eq i ksiazki , jednak w expie juz nie jest tak super jak sie nie ma dobrego eq

- Szaman Leczenie - Postac dobra do pvp , jednak to samo co u BM jezeli chodzi o exp

- Szaman Smok : Postac raczej do expa niz PVP , ale wiadomo ze jak sie ma dobrego eq to po 75 lv moze cos zdzialasz :)

Temat zamkne bo raczej nie uslyszysz juz innych wypowiedzi.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...