Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Nie wiem jak się za to zabrać. Googlowałem baaardzo dużo widocznie słabo, bo nie znalazłem, lecz nie wiem jaką frazę mam wpisać, by wyszukiwało mi to czego oczekuje.

Otóż mam już napisanego bota w VisualBasic do wowa, który automatycznie wchodzi na arenki i jest także antyafk, lecz działa on jedynie na aktualnie działającej aplikacji.

Teraz jak to zrobić, abym np. siedział na necie a co jakiś czas to okna wow.exe przekazać klawisz W, aby się poruszyl ?

Mam takie coś:

To jest ukryta treść, proszę

Gdzie za TextBox3.Text podstawiam aplikacje np: notepad.exe

A za TextBox4.Text to co ma wysyłać.

Na notatniku wszystko ładnie działa, ale jak zrobić, aby przekazać to do gry?

Domyślam się, że zamiast "Edit" musi być coś innego, lecz mogę się mylić.

Próbowałem za pomocą spy++, lecz tam nie ma pojedynczych elementów gry, tylko całe okno. Ale jak podmienię to i tak nie działa.

Bardzo proszę o pomoc, bo już się męczyłem kilka miesięcy temu, gdy postanowiłem to jeszcze raz zrobić to dalej nie wiem jak. W końcu postanowiłem napisać tutaj na forum. Myślę, że mi pomożecie.

Opublikowano

"Źle, źle, źle" jak mówią nauczyciele w szkole utrudniając życie biednym uczniom.

Swego czasu ktoś chyba pisał na forum, że w VB masz funkcję SendKeys (albo jakoś tak się zwała). Ustaw tylko fokus dla okna wow'a. Pomocna będzie funkcja SetFocus().

http://msdn.microsoft.com/en-us/library/ms646312%28v=vs.85%29.aspx

To chyba tyle, powinieneś sobie poradzić. Jak nie zapomnę, to wpadnę jutro i ew. Ci pomogę. Jak zadasz głupie pytanie, to nie pomogę, więc pomyśl zanim coś napiszesz ;)

Jeżeli szukasz pomocy, piszesz poprawnie po polsku, a rozwiązaniem twojego problemu nie jest pierwszy link w google - prawdopodobnie pomogę.

Jeżeli chcesz gotowca, to najpierw podaj cenę. Cenę w pln, bo za plusy pracują lamusy :)

• Dodaj nową pozycję...