Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Tut]Baza Mob_Proto 2006 Na 2010

Ankieta  

3 użytkowników zagłosowało

1. 1. Przyda Ci si? to?

• Tak
      2
    • Nie
      1
    • Nie korzystam z plików 2010...
      0

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie ; ) Dotychczas na forum był poradnik co i jak, aby item_proto 2006 działało na plikach 2010. Bawiłem się z tym, próbowałem na tym samym przykładzie z mob_proto, lecz na marne gdyż po zmianie gb2312name na locale_name w grze nie było mobów, gdyż w plikach 2010 dodane są jeszcze 4 nowe tabele a mianowicie skille. Odpowiedź jest prosta : ) Musimy je dodać ręcznie, a mianowicie:

Wchodzimy do bazy mysql (navicat) następnie player i klikamy prawym przyciskiem myszy na mob_proto następnie wybieramy design table. Zmieniamy

To jest ukryta treść, proszę

. Następnie zjeżdżamy na sam dół i klikamy u góry Add field. W pierwszym polu wpisujemy skill_level2. Następnie w polu nr 2 wybieramy tinyint w trzecim polu dajemy 3 w czwartym 0. Dodajemy kolejną tabelę o nazwe skill_vnum2. W polu nr 2 wybieramy int i w pozostałych czyli nr 3 i nr 4 wpisujemy kolejno 10 i 0. Dodajemy tak pozostale tabelę, aż do 4 robiąc wszystko tak samo, lecz zmieniając jedynie skill_level2 na skill_level3, skill_vnum2 na skill_vnum3. Dobra gotowe jednak te tabele są na samym końcu... Tak więc klikamy znaczek na początku tabelki (strzałka). Zaznaczyło nam całą tabelę. Następnie poslugujemy się opcją move up. I przesuwamy to przed tabelę sp_berserk. Pamiętajmy, że musi to być kolejno najpierw tabele skill_level następnie skill_vnum. U mnie wygląda to tak:

Następnie w konsoli vpc wpisujemy komendę

Wszystko działa. Testowane u mnie ; )

Przy robieniu tej pracy serwer musi być wyłączony w trybie /etc/rc.d/netif restart.

11573538277329494069.gif