Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Galeria Handlowa

pieska

Czy chciałbyś galerii?  

96 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy chcia?by? galerii?

• Tak, uwa?am, ?e jest to dobry pomys?.
    • Nie - je?li zaznaczasz t? opcj?, uzasadnij swój wybór.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, (nie wiem czy był już poruszany ten temat) chciałbym przedstawić propozycję stworzenia galerii handlowej. Otóż obiło mi się o uszy, że istnieje taki plugin, ale nic więcej o nim nie wiem. Chodzi mi o stworzenie pięknej galerii z butikami(oglądający CTSG wiedzą ocb.), w których gracze będą mogli wykupować sobie przestrzeń (na określony czas) [nie wiem jak to jest w tym pluginie], w której będą mogli oferować swoje towary w zamian za określoną przez sprzedającego liczbę pieniędzy. Wiadomo, że nie można kupić np. szkła, a niektórym jest to bardzo potrzebne w dużych ilościach (wiem, ze mógłby być glass w shopie, ale to tak na marginesie). Byłaby osoba, która pilnowałaby czasu posiadania butiku po to, aby dana osoba nie mogła wieczność przetrzymywać danego lokalu bez płacenia. Co o tym sądzicie?

@kolejne argumenty w poście #12.

Opublikowano

Świetny pomysł nawet miałem taki temat zrobić grałem na paru serwach gdzie były takie galerie i to jest super sprawa w tych shopach na serwie jest za drogo a i tak galeria fajna rzecz dla serwa ZAAA!!

Opublikowano

Jestem za . Moge pomoc budowac ; ) Jak by co to pw tu lub na minku ;d

Opublikowano

Moim zdaniem nie powinny być wynajmowane. Kto pierwszy ten lepszy, załóżmy przez tydzień, i gracz ma 2 dni na usunięcie sklepiku żeby go zajął inny.

wqdz690429546a.GIFPiszę poprawnie po polsku

Bywalec MPC | ProUser

Opublikowano

Jestem oczywiscie za!

To moze strasznie ulatwic gre.

Naprzyklad taki Glowstone.

czasami potrzeba a nikt nie ma. pozniej ktos ma ale tej osoby ktora ja ma to jej nie ma:D (lol2)

Mi by sie to przydalo poniewaz buduje wlasne miasto, tak jak znany wam rowniez kolega "Expik" pzdr ;]

Jeżeli ci pomogłem lub wniosłem coś do tematu to kliknij "Lubie to".

mca.png

Profesjonalne tłumaczenie tekstu [Angielski -> Polski] lub [Polski -> Angielski]. Napisz na pw lub gg a sie dogadamy !

Opublikowano

Jesli zostalby dodany ten sklep z chest shopem to SimpleShop traci sens.. Za duzo chcecie pomocy glowstony przetopiony kamien czyli stone.. Gra traci sens niech bedzie trudniejj !!! Ceny zaaczna isc w gore a nowi gracze nie beda mieli jak sie wzbogacic.Sadze ze powinien byc cos w stylu dziennego VAT'u od kasy ktorej sie ma.Wiem wiem troche niesprawiedliwe dla innych graczy ale to rownaloby ceny.

sygnn.png
Opublikowano

Nie rozumiem? To właśnie wzbogaca grę -,- Ci co zarobią nie będą musieli przetapiać, kupią gotowe produkty, przez co Ci "biedniejsi" mogą zarabiać właśnie na przerabianiu. Tworzy się machina handlowa w której trzeba obserwować zapotrzebowanie i wystawiać towar za odpowiednie ceny.

Dzienny Vat od kasy której się ma? Jeżeli chce to jakoś określić, to bardziej jako dzienny podatek. Nie wszyscy grają codziennie i po parę godzin, więc byłoby to wielce niesprawiedliwe.

Opublikowano

Up

dzieki temu podatku byloby mniej pieniedzy na serverze to bylby dobry pomysl.... a druga rzecz w tej grze chodzilo zeby samemu zdobyc a nie nabijac glupimi kaktusami kase.. kase to sie ogolnie uzywa w ostatecznosci jak cos naprawde trzeba a nie bo mi sie nie chce troche to juz by nudne sie robilo

sygnn.png
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Geo, mówiłeś, że do 1.4 nie wprowadzisz niczego, ale mamy już 1.4, więc wracam z pomysłem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...