Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, jestem nowy na forum i dopiero zaczynam moją przygodne z minecraft'em. Mam wersję 1.3 i założyłem własny serwer, żeby pograć z kumplami. I mamy pewnien problem, ponieważ mapa generuje się za duża. I stąd moje pytanie czy może wie ktoś z was jak można zmienić wielkość generowanej mapy. A i jeszcze dodam, że do tworzenia serwa używałem zwyczajnego minecraft serwer bez żadnych pluginów.

Opublikowano

Jestem zdania co UP im większa tym lepsza, rozmiar zmniejszysz robiąc następną mapę ale to bez sensu od nowa xD po prostu nie odkrywaj dalej mapki tylku buduj na wyznaczonym kawałku :)

............

Opublikowano

Duża mapa= większe obciążenie kompa= większe lagi

.

My jesteśmy zawsze tam!

Torcida Górnik Zabrze

Opublikowano

Właśnie o lagi mi chodzi, nie ma lagów gdy wyłączę moby, ale my chcemy grac survival. Po za tym na dużej mapie ciężko się jest spotkać, a gramy również pvp. A jak każdy rozszedł się w swoją stronę to już nawet chcąc się znaleźć nie mogliśmy tego zrobić.

Opublikowano

Oznaczcie jakieś przystanki (jak ja robie czasem) WIEEELKIIIMIII wieżami z pochodniami :) łatwo się odnajdziecie :)

............

Opublikowano

@2x UP

No i co my Ci zrobimy? Masz za słabego kompa.

Po prostu nie odchodź daleko. I Ci się duża nie będzie generować.

survarium_user_bar_en.jpg
Opublikowano

No dobra rozumiem wasze racje, ale byłbym wdzięczny jeśli ktoś podałby mi komendę albo coś innego ;D czym można zmienić rozmiar mapy. To sobie poeksperymentuje. Wieża nie jest dobrym pomysłem, bo zdradzasz mniej-więcej swoją lokalizacje, a my gramy pvp więc najlepiej wiedzieć gdzie jest ktoś inny a samemu pozostawać ''w cieniu''.

Opublikowano

Z tego co wiem nie da się zmniejszyć rozmiaru mapy...

Generuje się ona coraz większa i nic z tym nie można zrobić ;)

• 3 lata później...
Opublikowano

wybuduj mur wokół terenu ktory chcesz wyznaczyc do rozgrywki i nie wychodzcie po za niego bo jezeli wyjdziecie dalej to bda sie ladowac nowe chunki a nowe chunki to na twoj jezyk powiekszenie sie mapy :)