Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Pilne Pomocy :(

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam potrzebuje pomocy i zajecia chwili komus z zaawansowanych osób siedzących w autoit otóż potrzebuje bota który reaguje na zmiane koloru z 1 na 2 i w tym czasie po prostu klika odrazu lub po kilkudziesieciu ms. Dokladniej to aim400kg.ru.en i tam macie press reaction, klikacie start i jest czerwona kula, kolor pkt i koordynaty na moim kompie tej kuli to : 403,232 ; 0x741818. Kolor kuli i koordynaty po zmianie koloru z czerwonego na żółty : 0xB13535 ; 427,425. Teraz po prostu chodzi mi o to, żeby kliknąć po zmianie koloru max po 100ms w ten dany punkt który tam jest napisane. Nie jestem totalnie zielony, ale nie wiem jak to składnie złozyć w kupe ( :D ). Proosze bardzo o pomoc, to jest baardzo wazne dla mnie. Dziekuje z góry :)

Opublikowano

Proste to jest

Najpierw dajesz pętle While, która powtarza się aż zmieni się kolor. Potem sleep i mouseclick

wiz_taxer.png
Opublikowano

taak ? to aż takie proste było żeby tylko w pętle dać...

a kto karmi krasnoludka co wykrywa kolor ? babcia sąsiadka czy pies ?

w gotowych skryptach jest wszystko albo w autoclikerze

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Nie ma sprawy. Zaraz się tym zajmiemy.

Tylko najpierw wypisz nam dokładnie co gdzie i przy jakim kolorze ma klikać. Nie szczędź na dokładności.

Ta sygnatura jest pusta.

Opublikowano

Kula 1 (początek)

kolor : 0x701616

pozycja : 435,499

-->

Kula 2 (klik)

kolor : 0xF5F534

pozycja : 436,502

klik musi nastąpić max po 100ms i to musi się powtórzyć przynajmniej 10 razy. z góry dzięki :)

Opublikowano

Hmm, nie wiem czy 100ms to będzie odpowiedni czas...

Zastanów się. Nie możesz zaokrąglić, bo cały skrypt się poknoci :(

Zkrashuje Ci kompa w 5 sekund, jeśli nie podasz dokładnego czasu co do 1ms...

Przemyśl to i podaj dokładniejszy czas, najlepiej z dokładnością do setnej części po przecinku :)

Opublikowano

ale o to chodzi, że to nie musi być dokładny czas. Nie może być po wyżej 140ms, bo po prostu bedzie mi nie potrzebny. Najwazniejsze jest to, żeby myszka najeżdzała i klikała na tą 2 kulę po mniej niż 140ms. Jeśli kolor by się nie zgadzał czy coś to ja ustawie sobie, tylko najważniejsze żeby był wzór. :P

Opublikowano

Wg. mnei to albo na imagesearch żeby znajdywało obrazek, albo jak namy kordy to poprostu pixelgetcolor pod zmienną dajemy, i używamy pętli if, aby sprawdzić czy kolor jest taki jaki był czy jest inny, jak jest inny to mouseclick i dać to w pętle

While 1

WEnd

I ile tutaj trzeba było się zastanawiać?? czytałeś tutorial jakiś??? jak nei to i tak nie zrzumiesz tego co napisałem, pozatym nie trzeba być zaawansowanym żeby to wymyślić i napisać, trudniej lekko by było gdyby cel był ruchomy, ale też dało by rade. trudniej jest już znacznie z czytaniem pamięci jak się nie może znaleźć interesujących offsetów.

Opublikowano

mowilem, ze jestem zielony. Pytam powaznie, pomoze mi ktos i zrobi ten skrypt czy nie ? chodzi o ta strone : aim400kg.ru.en ---> press reaction i po prostu trzeba kliknac jak najszybciej po zmianie koloru. Jak ktos ogarnie to prosze pisac.

Opublikowano

mowilem, ze jestem zielony. Pytam powaznie, pomoze mi ktos i zrobi ten skrypt czy nie ? chodzi o ta strone : aim400kg.ru.en ---> press reaction i po prostu trzeba kliknac jak najszybciej po zmianie koloru. Jak ktos ogarnie to prosze pisac.

NIKT Ci nie napisze Gotowca.

za duża sygnatura

Opublikowano

Wiesz co? W trakcie bezowocnego czekania na odpowiedź mógłbyś poczytać w Helpie o pętlach, instrukcjach warunkowych, pobieraniu kolorów danego pixela :)

Jesteś dużym chłopczykiem, więc powinieneś sobie poradzić ;)

Opublikowano

jak napisałem jest gotowiy skrypt tylko skopiować , a że na drugiej stronie z tematami to pewnie dalej nie chce się szukać

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

predzej zdechne niz zrobie skrypt. Nie wiem jakie znaki wstawiać, nie wiem jakie komendy, nie wiem ile spacji mam wcisnąć miedzy kazdym z wyrazow itd. Dla Was bylaby to minuta roboty ;/ kolko zmienia kolor na żółty i klik ... Gdybym umiał to bym Was nie prosił, ale na pewno bym pomógł komuś kto by potrzebował pomocy.

Opublikowano
a2 + b2 = c2 <--- Ten może być
No nie wiem, nie wiem, czy ten wzór zadziała... Raczej wątpliwe.

Poniżej pewny i sprawdzony przeze mnie:

63_61295.jpg

predzej zdechne niz zrobie skrypt
Naprawdę, nam to jest _zupełnie_ bez różnicy. Więc dlaczego się szybko nie zdecydujesz i weźmiesz za coś na serio, zamiast tylko mlamlać jęzorem?

na pewno bym pomógł komuś kto by potrzebował pomocy
Obawiam się, że możemy nigdy nie mieć okazji się dowiedzieć... W końcu mało osób chce się uczyć programistycznego debilizmu żałosnego płaczu, a poza tym chyba nie nadajesz się do niczego więcej, zgodzisz się ze mną...?

Nie wiem jakie znaki wstawiać, nie wiem jakie komendy, nie wiem ile spacji mam wcisnąć miedzy kazdym z wyrazow
Zacznij od arytmetycznych i stopniowo przechodź brzegiem chińskiego alfabetu do hieroglifów starołacińskich. Z komendami analogicznie.

I nie ważne ile spacji wciśniesz. Ważne, by była przynajmniej jedna i nie więcej niż trzy tysiące.

Orson Scott Card

Wyuczona bezradność bywa cokolwiek irytująca.

Ta sygnatura jest pusta.

Opublikowano

odezwal sie epicki profesor. Jestem zawodnikiem 2 skladu Legii, trenuje mlodych wilkow w rocznikach 1999-2003 i oni wszyscy sa teraz na moim miejscu, a Wy na moim i masz juz dowod, ze pomoglbym zawsze. Po drugie zajmie mi to tyle lat dojscie do jednej glupiej wiazki komend co Wam by zajelo 3 min. Pewnie zaraz wyjadzie ktos z tekstem, ale zeby nam zajmowalo 5 min musielismy zajac sie tym kilka lat. Zalosna jest ta solidarnosc pseudopolaczkow. Koniec swiata w 2012, kazanie fatimskie sie spelnilo " bedzie wielki chaos w Japonii i kilka innych faktow" a wy kiieeerwa nawet sie nie chcecie niczym podzielic.

Opublikowano

tobie też zaglądniecie tak jak napisałem na drugą strone podforum z gotowymi skryptami zajmie dosłownie 30 s i znalezienie odpowiedniego tematu

dla ułatwienia dodam od razu ci link byś nie musiał tracić tych 30 s na szukanie Automatyczne Wykrywanie Zmian Koloru auto poter, auto klikacz

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

odezwal sie epicki profesor. Jestem zawodnikiem 2 skladu Legii, trenuje mlodych wilkow w rocznikach 1999-2003 i oni wszyscy sa teraz na moim miejscu, a Wy na moim i masz juz dowod, ze pomoglbym zawsze. Po drugie zajmie mi to tyle lat dojscie do jednej glupiej wiazki komend co Wam by zajelo 3 min. Pewnie zaraz wyjadzie ktos z tekstem, ale zeby nam zajmowalo 5 min musielismy zajac sie tym kilka lat. Zalosna jest ta solidarnosc pseudopolaczkow. Koniec swiata w 2012, kazanie fatimskie sie spelnilo " bedzie wielki chaos w Japonii i kilka innych faktow" a wy kiieeerwa nawet sie nie chcecie niczym podzielic.

Kiedy tam w Twojej główce zaczynasz czuć opór, niewidzialną ścianę czy coś w tym stylu, to zwyczajnie sobie odpuść.

Widocznie nie nadajesz się nawet do skryptowania w AutoIcie skoro help Cię gryzie, tam wszystko jest pięknie opisane.

BA! Robem podpowiedział Ci nawet gdzie szukać GOTOWEJ odpowiedzi, a Ty wolisz siedzieć w tym temacie, jęczeć ze nie dasz rady i najwidoczniej dobrze Ci z tym.

"Żałosna jest solidarność pseudopolaczków...."

Piszesz tak bo nikt nie chce Ci dać gotowca?

Powinieneś być raczej wdzięczny że (jeszcze) traktują Cie jak zwyczajnego człowieka(tak, tak mają szczerą nadzieje że jesteś w stanie myśleć za siebie), a nie osobę której trzeba wszystko pokazać palcem, a mało tego, osobę której trzeba coś pokazać specjalnym wskaźnikiem, bo przecież palec jest dość gruby i możesz się biedaku pomylić w tym co ktoś Ci pokazywał.

Opublikowano

Fatimskie były przepowiednie, a nie kazania.

Trenujesz młodych legionistów? To się zabawnie składa, gdyż ja jestem przewodniczącym rady nadzorczej Legii. Niniejszym zostajesz zwolniony i możesz w poniedziałek już nie fatygować się do pracy. I masz już dowód, że właśnie ci pomagamy. Będziesz miał teraz więcej czasu na naukę programowania.

Co w końcu z tym zdychaniem, skarbie?

PS A, tak, w sprawie epickiego progesora, również zabawnie się składa, że zostałem niedawno nominowany do nagrody nobla w dziedzinie fizyki. I z chemii też. I matematyki. A jebać to, zostałem nominowany we wszystkich kategoriach! Ale ten pieprzony King's Speech...

Ta sygnatura jest pusta.

Opublikowano

Hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D

<lol><lol><lol><lol><lol><lol><lol><lol><lol><lol><lol><lol><lol><lol><lol><lol><lol><lol><lol><lol><lol><lol><lol><lol><lol><lol><lol><lol><lol><lol><lol><lol><lol><lol><lol><lol><lol><lol><lol><lol><lol><lol><lol><lol><lol><lol><lol><lol><lol><lol><lol><lol><lol><lol><lol><lol><lol><lol><lol><lol>

No prze chuj!!1one1!!11!11!1oneone11!1!1!1!111!!

#EDIT

Ups... Chyba forum zepsułem :unsure:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...